שאלה לי אליכם

plomphy

New member
שאלה לי אליכם

אני חושבת על להתחיל ללמוד לבד לבגרות בפיזיקה. אני אקסטרנית, ככה שלפי מה שהבנתי אין לי מעבדה אלא מבחן עיוני שקשור לנתוני מעבדה.. הרעיון הוא לגשת כל טופס בסמסטר נפרד.. יש לכם אולי הצעות? כדאי, לא כדאי? איך אני עושה את זה? יש בכלל מספיק ספרים ללימוד עצמי ואיזה? תודה רבה לכם! מאיה

שלום

קודם כל, פיזיקה הוא מקצוע מאוד קשה להבנה, בשביל ללמוד לבד את צריכה קודם כל ידע במתמטיקה (לפעמים 3 יחידות לא מספיק) ואת צריכה קצת רקע על פיזיקה. לאקסטרני אין מעבדה, קוראים לזה חקר, את מקבלת את התוצאות עצמם וצריך לנתח אותם. לא הבנתי בדיוק איך את רוצה לגשת. מבחני הבגרות בפיזיקה מתקיימים פעם בשנה, לא כל סמסטר. אם יש מספיק ספרים ואיך עושים את זה? זה מאוד תלוי בך, כמה רקע יש לך בנושא, כשהייתי בקורס היה הבדל ברור בין אלה שיש להם רקע לבין אלה שאין להם, והדבר עוד יותר משמעותי כשאת לומדת לבד. ספרים יש, אני מעדיף על כל נושא לקחת שני ספרים שונים בשביל איזון. (זינגר טוב בתמונות, אשל טוב בהסברים :) אני אישית בחיים לא הייתי מצליח לעשות את זה לבד, אבל אחרים אולי כן.... בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

johngalt2

New member
למה ככה?

פיזיקה זה לא *כזה* קשה להבנה. אם לומדים כמו שצריך אין שום סיבה לא להצליח.

הוא כן *כזה* קשה להבנה.

איזה עוד מקצוע בבגרות מצריך אותך להשתמש בדמיון כמו פיזיקה? רוב המקצועות הם פשוט לקרוא וללמוד, ובאלה שצריך גם לתרגל אין לך דברים מורכבים כמו אטומים, גלים ושדה מגנטי.

johngalt2

New member
טוב,

אני לא כ"כ זוכר איך היו מקצועות אחרים בבגרות, אבל אני לא חושב שפיזיקה זה שונה במשהו, מהבחינה הזו שבשביל להצליח מספיק לעבוד כמו שצריך ולוודא שמבינים את העקרונות. אולי בעצם ההבדל הוא שבמקצועות אחרים אין כ"כ עקרונות שצריך להבין - אבל זה לא הופך את זה להרבה יותר קשה, אלא לשונה. אני יכול להבטיח לך שבתיכון לא לומדים שום דבר שקונספטואלית אדם ממוצע לא יכול לתפוס.

למעלה