שאלה לי אליכם

• פותח הנושא oshy5
  • פורסם בתאריך

oshy5

New member
שאלה לי אליכם../images/Emo2.gif

איך אתם רואים את המחר שלנו? מה אתם חושבים שצריך לעשות ומה אתם חושבים שצריך לשנות? איך אתם רוצים לשנות בתור "דור העתיד" אנחנו טובים (כמו כולים בדיבורים) אבל מה עם מעשים? אושרת

ה-י-ד-ב-ר-ו-ת

בלי זה לא נגיע לכלום. מעשים?לעשות הכל כדי להדבר עם הפלשתינאים,ואם הם לא רוצים אז לעשות הכל כדי לשכנע אותם לרצות. הייתי בכלל שמח לעשות מהפכה בראשות הפלשתינאית...ואני חושב שיש לנו את הכוח לעשות את זה.

אריאל1

New member
ומה עם הידבורת אחרת

בתוך העם? לדעתי זה נהיה יותר דחוף ככל שחולף הזמן.

TheHock

New member
צודק....

הכי דחוף והכי חשוב - די לריב בתוך עצמנו! די לשנאה הגוברת בין החילונים לדתיים! די לשנאה בין אשכנזים לספרדים! די לשנאה בין ימניים לשמאלנים! בקיצור - די לשנאה !! ויש דרך לעשות את זה - דרך לא קלה - דרך לא מהירה - אבל דרך שבסופה כולנו נחזור ונהיה עם אחד, עם אחד גאה בארצנו!

אריאל1

New member
ואם כבר בנושא...

המשורר חיים חפר והפסל אה... אני לא זוכר את שמו כרגע. האם דעתם הי דעה לגטמית? או שמא הי גזענית? או שאולי כל מה שהוא התכוון היה שאין כאן תרבות מרוקאית?

שטרנבי

New member
עם גאה בארצנו לא בארצם של אחרים

לא בשטחים הפלשתינאים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

.המוסד

New member
זוהי ארצנו

גם "השטחים של הפלשתינאים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!" יש ערבים גם בנגב ובגליל, הגליל והנגב לא שלנו אגב, כניסה רעה ומתלהמת לפורום, נסי לקצץ בסיסמאות ולהרחיב בפירוט

EverMan

New member
הגליל והנגב כן שלנו

הם שלנו מחצי שנה אחרי קום המדינה והם מסופחים למדינה. יש רוב יהודי בנגב ובגליל ...

gilka

New member
אני מקווה שאתה יודע שזה לא נכון

אין רוב יהוני בגליל לגבי הנגב אני לא יודע

EverMan

New member
למעשה ...

הגידול הטבעי לא כל כך משפיע , כי ההגירה לגליל אדירה , אנשים עוברים כל הזמן מהמרכז לגליל ...

EverMan

New member
אני גר בכרמיאל

לכרמיאל יש תוכנית פיתוח של 20 שנה. היא תגדל ב20 שנה האלה מ30 אלף ל120 אלף. וזה רק כרמיאל. אני לא מדבר על המצפים ועל ערים אחרות.

דור המחר

הכי חשוב לקראת דור המחר הוא שנבין את הטעויות של הדור הזה, נסיק מכך מסקנות וניישם! ושאף פעם לא נגיד ש"מישהו אחר כבר יעשה משהו" אלא נעשה מה שאנחנו יכולים במקום להטיל אשמה על אחרים, וכמובן- שגם אם אנחנו לא מסכימים- נסכים שלא להסכים (אחרי שניסינו להבין). למרות שאני חושבת שזה לא רלוונטי כ"כ כי מה אנחנו עושים היום? לא הרבה מכלום... ובת´כלס- העולם שייך לצעירים...

שטרנבי

New member
לא מסכים

הידברות בעם לא נוגדת הידברות עם הפלשתינאים ולהפך בנוסף מחלוקת היא לא הבעיה הבעיה היא הדרך בה מתקימת המחלוקת. מחלוקת היא דבר טוב ומפרה איך אמרו חז"ל "אין סכין מתחדדת אלא על ירך חברתה" כלומר על ידי מלוקת ניתן להחכים ולחדד את המוח.

.המוסד

New member
כיבוש השטחים למשל יחד עם הידברות

עם השמאל לא בדיוק יועיל לאחרון

למחר טוב יותר

דבר ראשון לדבר זה בהחלט לא דבר רע....אבל כן גם צריך ללכת צעד אחד קדימה ולעשות. לדעתי עלינו לבקר את עצמנו על המון דברים כמו למשל על איכות הסביבה שלנו, כמו למשל על היחס שלנו אחד כלפי השני..... אנחנו צריכים להסתכל על עצמנו, להבין במה עשינו רע ולנסות לתקן, וגם אם אי אפשר לתקן אז לשפר! ואכן- הדברות! וגם- שמירה על הסביבה שלנו... שרימפי- שמצטרף בגאווה
לקבוצת הצמחוניים בפורום..

oshy5

New member
אחלה אבל...

אנחנו אומרים שצריך לעשות צריך לשנות צריך להתחיל אז חברה בואו אנחנו נתחיל אם אנחנו לא נעשה משהו עוד אנשים ימותו העתיד לא ישתנה והילדים שלנו יגדלו בתוך מדינה (שכיום) אני לא רוצה שיגדלו בה עם כל כך הרבה שנאה ודעות דומות צריך למצוא דרכים לעשות משהו ולשנות ומי שרוצה אז יאללה בואו נעשה את זה ביחד מי מצטרף?

למעלה