שאלה לי אלייכם

chan

New member
צרות אופקים ?

1) אם כך ישנו אתאיסט דתי ? 2) הבודהיזים היא דרך חיים הם אומנם מאמינים בגלגול נשמות ובזה שהגלגול הנוכחי של האדם הוא תוצאה של מעשיו הקודמים, אבל הם אינם מאמינים באל מסויים. 3) אם כך גם אתה דתי, אני מניח שאתה מאמין בחוקי המדינה למשל אם כך אתה דתי לפי אמונתך.

begone

New member
כן, צרות אופקים

"אם כך ישנו אתאיסט דתי?" לא. אתאיסט לא מאמין בשום סוג של אלוהים, שום סוג של כוח עליון מכוון, שום סוג של השגחה, שום סוג של תכלית לקיום היקום. "הבודהיזים היא דרך חיים" גם ההלכה, כפי שכל מחבת אוהב לומר, היא דרך חיים. "הם אינם מאמינים באל מסויים" הם מאמינים בכוח מופשט שאיננו דומה לאלוהים היהודי. "אני מניח שאתה מאמין בחוקי המדינה" אני לא מאמין בחוקים. אני יודע שהם כתובים ושחלקם אף נאכפים - אני מציית לחלקם, מתעלם מחלקם, מסרב לציית לחלקם - ולא מודע לקיומם של רובם (כמות החוקים היא עצומה). אם יתפסו אותי - אשלם את המחיר מידי רשויות האכיפה. אין כאן שום קשר לאמונה.

chan

New member
דווקא לא

1) אתה סותר את עצמך מצד אחד הבודהיזים אינם מאמינים בכח עליון ומצד שני אתה טוען שזו דת. (באותה מידה אדם שחושב שוויטמינים יגרמו לו להרגיש יותר טוב דרך זו תחשב לדת עבורך ?) 2) איזה פושע אתה מתעלם מהחוק.

The_Mighty_Perr

New member
שוב...

בס"ד כן, זהו אלמנט הכרחי. סיינטולוגיה? קשקוש. אבל תן לינק שמראה סיינטולוגיה היא דת ולא אמונה סיפיריטואליסטית. האלמנט המדבור(כוח עליון) קיים לא רק ב-3 הדתות המונוטאיסטיות הגדולות, אלא גם באמונות המצריות/יוונייות/רומאיות/אצקטקיות/מאיה/אינקה, כמו שציינתי למעלה, והרשימה נמשכת... סקרים... קשקוש... סקר מראה דעה, לא הוכחה.

begone

New member
הכל קשקוש חוץ מ-שוש

"סיינטולוגיה? קשקוש" מאות אלפי מאמינים בכל העולם חושבים אחרת. האתר הישראלי לסיינטולוגיה טוען בתוקף שזו דת. וגם בארה"ב מקובל לחשוב שזו דת שלמה. http://whatis.scientology.org.il לידיעתך, גם האינדיאנים מאמינים בישויות שאינן דומות לאלוהים שאתה חושב שאתה מכיר. ויש גם בודיהסטים (הבודהיזם היא דת כמו כל דת) ושינטואיסטים והינדואיסטים ועוד מאות דתות וכתות בעולם. המבט שלך הוא כל כך צר-אופקים, וזה בגלל ההשכלה הבדלניית שקיבלת מגיל קטן. פשוט חינכו אותך לחשוב שהיהודים הכי טובים, וזה כל מה שאתה יודע. זו חשיבה בדלנית וסתגרנית נפוצה וידועה. אתה פשוט חושב שאין משהו יותר טוב ממה שחינכו אותך.

DaCritic

New member
סיינוולוגיה היא תעשייה

לא דת, לא ספיריטואליזם - תאגיד שמטרתו רווח, ע"י מכירת סמינרים ל"שיפור עצמי" במחירים מופקעים.

גוססי

New member
המממ.... האם שאר הדתות אינן כאלה?

היהדות החרדית מוכרת הכשרים ומקימה עמותות לצורך קבלת כספי ציבור, המטיפים האוונגליסטים בארה"ב מוכרים זמן פרסומות במופעיהם הטלויזיונים וכו´. אפילו הכנסיה הקתולית בשיא כוחה מכרה משרות ואינדולגנציות בכסף טוב. בסופו של דבר, כל הממסדים הדתיים הם תאגידים המוכרים אמונה בעבור כסף וכוח.

DaCritic

New member
הרבה דתות מתקיימות גם משחיתות

וגם דתיים יהודיים עושים את התורה קרדום לחפור בו... סיינטולוגיה היא בכל זאת מיוחדת בכמה אופנים - היא בפירוש מחייבת את מאמיניה לשלם עבור השתתפות בפולחן, עבור לימוד הדת וכו´. אין מצב שבו מישהו יהיה סיינטולוג ולא ישלם, בעוד שבודהיסטים, לדוגמה, יכולים להיות בודהיסטים כל ימי חייהם ולא לשלם רופיה אחת. שום דבר בסיינטלוגיה אינו בחינם. (לפחות הם לא צבועים
) זה גם מאפשר להם לקיים ארוחות בוקר מפוארות לאחר התפילה בכנסיות... בנוסף - סיינטולוגיה בפירוש מאפשר למאמיניה להחזיק בכל אמונה דתית נוספת, וטוענת שאין שום סתירה בינה לבין כל אמונה אחרת. זה אמנם נשמע בלתי הגיוני (לא רק נשמע...) אבל זה מציב אותה על מישור שהוא ניצב לרוב הדתות האחרות... דרך אגב - הרצון להתאים לכל דת אחרת הוא על מנת להגדיל את פוטנציאל מספר המאמינים בסיינטולוגיה, ובכך להגדיל גם את ההכנסות.

begone

New member
והחזרה בתשובה?

יש חרדים בכירים, המצוטטים בספרו של שחר אילן, המודים בפומבי שמדובר בתעשייה. "תאגיד שמטרתו רווח, ע"י מכירת סמינרים ל"שיפור עצמי" במחירים מופקעים" יש לדייק - הסיינטולוגיה, על פי החוק ועל פי המציאות, היא עמותת מלכ"ר, דהיינו ללא כוונת רווח - כל הכסף נאסף ומושקע חזרה במאמינים. יש הבדל עצום בין מלכ"ר ובין תאגיד. גם ´ערכים´ היא מלכ"ר, וגם היא מוכרת סמינרים במחיר גבוה. אין הבדל בין הסיינטולוגים ובין ´ערכים´.

DaCritic

New member
יש הבדל בין הרישום והמציאות

לית מאן דפליג שתעשיית התחרוד הינה מקור רווחים לא אכזב... ובנוגע לסיינטולוגיה - אני מציע שתבדוק גם מה אומרים המתנגדים לסיינטולוגיה, בקשר למניעים שעומדים מאחורי פעילותה. ממליץ במיוחד לקרוא על מחנות העבודה של הכנסיה הסיינטולוגית. ולבסוף, אתה צודק - אין הרבה הבדל בין הסיינטולוגיה וערכים. זאת נבלה וזאת טרפה. לגבי הסיינטולוגים עצמם - אני מניח שרובם תמימים, "בלתי מזיקים" ואף חברים יצרניים בחברה (שאם לא, לא היה להם כסף להשתתף בפעילות הסיינטולוגית).

begone

New member
פתאום אתה מדבר על מציאות?

"יש הבדל בין הרישום והמציאות" ברוך שובך אל המציאות. פתאום אתה משתמש במושג ´מציאות´ כדי לתקוף את הסיינטולוגיה? נפלא! זה כבר מראה שאם אתה רוצה, אתה יכול. "אני מציע שתבדוק גם מה אומרים המתנגדים לסיינטולוגיה, בקשר למניעים שעומדים מאחורי פעילותה" אני משוכנע שהסיינטולוגיה מבוססת על אינסוף שקרים וסתירות, בדיוק כמו כל דת אחרת בעולמנו. אני משוכנע שחלק מן הטענות של המתנגדים הן נכונות. ואני משוכנע יש כמה סיינטולוגים שעוסקים בזה בשביל הכסף. זה גם נכון לארגונים כמו ´ערכים´ שמפרנסים מחבתים ומפרנסים את ש"ס. "ממליץ במיוחד לקרוא על מחנות העבודה של הכנסיה הסיינטולוגית" אין הבדל בין כולל ובין מחנה עבודה סיינטולוגי. בשני המקרים, מדובר בניצול מחפיר של בורות אנושית. "אין הרבה הבדל בין הסיינטולוגיה וערכים. זאת נבלה וזאת טרפה" לא ברור מה זה נבלה וטרפה - אני מעדיף להשתמש במילה ´שקר´. "לגבי הסיינטולוגים עצמם - אני מניח שרובם תמימים, "בלתי מזיקים" ואף חברים יצרניים בחברה" גם החרדים בארה"ב הם יצרניים בחברה. הקשר בין החרדים והפרזיטיות זו המצאה של כמה עסקנים ישראליים. חרדי יכול להיות יצרן מאוד, למרות שהוא מחזיק באמונות שסותרות את המציאות.

DaCritic

New member
?!

למה אתה כ"כ עצבני? "ברוך שובך אל המציאות" - מתי לא הייתי במציאות? "פתאום אתה משתמש במושג מציאות כדי לתקוף את הסיינטולוגיה?" - לפני כן פשוט לא תקפתי את הסיינטולוגיה, ועכשיו אני כן (הנושא לא עלה עד עכשיו). במקרה, דווקא המושג "מציאות" לא שימש אותי לתקיפה, אבל ניחא. הצעתי לך לקרוא את מה שאומרים המתנגדים, לא בגלל שאני חושב שאתה תומך, חס וחלילה, אלא כדי להעשיר את ידיעותיך בנושא שאני בטוח שיעניין אותך. כמו כן - הלינק צורף על מנת לחלוק את המידע הזה עם שאר קוראי הפורום, והפניה אליך ספציפית, ביגון, הייתה לשם נוחות. כמובן שלא היה פה שום נסיון להתקיף אותך. גם לא היה נסיון לרמוז שאתה לא יודע כבר את כל מה שכתוב שם, כי כמו ברוב הנושאים כאן, אם אתה לא יודע יותר טוב מכולם, אז לפחות אתה ההגיוני ביותר והקונסיסטנטי ביותר. אם תחשוב פעמיים לפני שאתה מגיב, תוכל למצוא שאנשים אחרים מסכימים לפעמים עם דעותיך. חגבי שאר הערותיך - אתה מתפרץ לדלת פתוחה. אם זה נותן לך סיפוק, תמשיך כך! מצפה לתגובתך הזועמת, אשר מתקיפה אותי על היותי יהודי חילוני חרדי ומשיחי התומך בסיינטולוגיה, וחושב שכל החרדים בעולם הם פרזיטים, וכל החילונים עצבניים.

begone

New member
לא עצבני

"מתי לא הייתי במציאות?" כאשר מתווכחים בעניני דת, יש לאנשים נטייה להתעלם מן המציאות. "כדי להעשיר את ידיעותיך בנושא שאני בטוח שיעניין אותך" בטחונך איננו מבוסס. סיינטולוגיה היא בולשיט, לדעתי. אין לי עניין בה. אבל תודה על ההצעה בכל מקרה. "אם תחשוב פעמיים לפני שאתה מגיב, תוכל למצוא שאנשים אחרים מסכימים לפעמים עם דעותיך" לפעמים אני מגיב באופן אוטומטי. התפרצות לדלת פתוחה היא כישרון שאני מיטיב לשפרו. "מצפה לתגובתך הזועמת" אני קצת עייף. הפורום הזה מתיש. אני צריך חופשה.

The_Mighty_Perr

New member
גוססי היקר

בס"ד מה ההגדרה שלך לדת? משום מה, אני מסווג את 3 הדתות המונוטיאיסטיות, האמונות היווניות/נוצריות/מצריות/אצטקיות/מאיה/אינקה כדתות, אבל בודהיזם לא... בברכה...

גוססי

New member
הגדרה פורמלית:

דת היא אוסף של מנהגים המחצינים אמונה בישות עליונה. אפשר לראות את הבודהיזם כדת מתוך כך שזו אמונה המכתיבה אורח חיים וצורת מחשבה מאד מסויימת ממש כבדתות שהן על פי ההגדרה. השאלה עד כמה נחוצה ישות עליונה כדי שאמונה תהפוך לדת - ובכן, זה כבר ענין של נטיה אישית. נראה לי שלכל צורך פרקטי ניתן לשייך את הבודהיזם למשפחת הדתות המקובלות. אם הבודהיסט מאמין ששמירה על מנהגים מסויימים וראית עולם ברורה תביא אותו לידי הארה, הוא אינו רחוק מהיהודי המאמין ששמירת מצוות תשפר את חייו.

The_Mighty_Perr

New member
אוקיי

בס"ד 1. אתה שקרן. 2. אני צודק, בודהיזם אינו דת אלא דרך חיים. 3. הלינק שהבאת שווה בדיוק לכלום. 4. ואני מצטט "Religion_and_Spirituality", דת ורחניות. בודביזם אינו דת אבל קשור לרוחניות. לשאר האנשים הייתי אומר בברכה, אבל בשבילך יש לי חידוש: לך לעזאזל!

begone

New member
בבקשה, עוד אתר

http://www.religioustolerance.org/var_rel.htm האתר הזה כולל: בהאים, בודהיזם, נצרות, קונפוציוניזם, הינדואיזם, איסלאם, יהדות, שינטו, שיקיזם, טאואיזם וגם וודו, דרואידיזם, וויקה, כישוף, אסאטרו ועוד ועוד. שים לב להגדרה שלהם על דת: Religion is any specific system of belief about deity, often involving rituals, a code of ethics, and a philosophy of life. http://www.digiserve.com/mystic בוחן מיסטיקה בדתות שונות: יהדות, נצרות, איסלאם, הינדואיזם, בודהיזם וטאואיזם. ויש עוד מאות אתרים כאלה. לא יעזור לך כלום - אם היהדות היא דת, אז גם הבודהיזם היא דת. הבורות שלך זועקת לשמיים, ובעיקר הבדלנות שלך והנטייה לחשוב שאתה הכי טוב בעולם למרות שיש עוד המון דתות והמון כתות.

איילת1974

New member
אפשר לדעת למה הדת שלך נאורה

ודתות אחרות הן פרמיטיביות? זה לא נראה לך קמצ גזעני או שטחי לכל הפחות?

begone

New member
הבורות מדברת מגרונך

"זו הדת היחידה שנתנה בהתגלות כלפי עם שלם" בדיוק כשם שהארי פוטר מתעופף בעזרת מטאטא ויודע לכשף. "הסיכוי שאירוע זה מושתל הוא כמו הסיכוי שמלחמת העולם הראשונה מושתלת בהיסטוריה" האם חישבת את הסיכוי בעזרת מחשב-על או בעזרת תוכנת-מחשב פרי ש"ס? "כל הדתות האחרות כן מבוססות על היהדות" אהה. האמריקנים הילידים (´האינדיאנים´), שמעולם לא ראו אף בן-אדם עד פלישת אירופה, בנו את דתם על בסיס היהדות? ואתה משוכנע שהבודהיסטים פגשו את משה לארוחת צהריים? איפה ההוכחות לקביעה הגורפת והילדותית הזו? "בתורה נאמר שיבואו נביאי שקר שאף גם הם יוכלו לעשות פלאים וזאת ע"מ לנסות את עם ישראל" לא ייאמן - התורה חזתה מראש את דיויד קופרפילד ואת אמנון יצחק? אני חייב לחזור בתשובה עוד היום!

למעלה