שאלה לי אלייכם

שאלה לי אלייכם

אני מתקשה לבחור פה... אולי תעזרו לי? בתורה כתוב שאלוהים הוא האל וכל השאר חסרי ערך בקוראן כתוב שעלאא הוא האל והשאר חסרי ערך בברית החדשה כתוב להאמין בשילוש הקדוש וכל השאר חסרי ערך בבודהיזם כתוב שבודהה הוא האל וכל השאר חסרי ערך וכך בכל דת ואמונה אחרת אז איך אתם יודעים שדווקא אלוהים הוא האל האמיתי? חסרים סיפורים על ניסים בדתות אחרות? חסרים סיפורים בכל דת ודת איך האל שלה ברא את העולם ואיך האלה שלה כל יכול ושאר האלים לא באמת קיימים או חסרי ערך לאומת אותו האל. ואיך אתם יודעים שהאלה האמיתי הוא לא עלאא? ועכשיו אתם כל החיים כופרים כי אתם מאמינים באל שיקרי שנקרא אלוהים? ואחרי שתמותו תצטרכו להיות אחת מ72 הבתולות של כל שאהיד? אני מתקשה לבחור.. איזה דת היא הנכונה? איזה אל הוא האל האמיתי? או שמה כל אל הוא בעצם המצאה של עם מסויים כמו שפה סיגנון לבוש ארכיטקטוקה וכ"ו... הרי ידוע שאדם מאז ומתמיד חיפש משהו להאמין בו! אז מי יעזור לי להחליט?

erez zon

New member
ובכן..

יהודים דתיים יאמרו לך שהאמונה כי דת ישראל היא האמת מבין כל שאר האמונות כיוון שזוהי הדת היחידה בה מתוארת התגלות אלוהית לפני 600000 איש במעמד הר סיני.

איילת1974

New member
אבל יכול להיות שאלוהים

במידה והוא קיים, רצה לתת לעולם את תורתו בשלבים. כל לימוד נעשה בשלבים, כמו שלא ניתן ללמוד מתמטיקה או שפה בוואת-אחת, כך גם אותו אליוהים לא רצה לתת לכל האנשים את הכל בוואת אחת. בהתחלה הוא נתן תורה אחת, לאט לאט הוא רצה להרחיב אותה ולהפיץ אותה, אך מה שקרה הוא שבמקום תורה אחת גדולה, נוצרו מס´ תורות קטנות. כנראה שהוא לא היה מורה כל-כך טוב. נו טוב, גם אלוהים יכול לטעות.

סטירה פנימית

הטענה שאלוהים נתן את זה בשלבים לא יכולה להיות נכונה כי בכל דת (או שלב כמו שאת מכנה את זה) יש סטירה בבסיס עצמו! בכל דת נאמר שהאל הוא אל שונה! אז זה לא היתכן שאלו גירסאות מתקדמות של אותה דת בסיסית!

איילת1974

New member
הכתיבה היתה בכוונה צינית.

ברור שאלוהים לא נתן את זה בשלבים או טעה, וזה ברור לי מעצם העובדה שאני בטוחה ב-100% כי אין אל. לפעמים הכתיבה הסרקיסטית שלי חוטאת את המטרה.

דוד150

New member
בורא העולם לא יכול לטעות.

האנשים שעשו עבירות הם גרמו לטעות. יש-ו העביר ברית חדשה בצורה שיקרית ואין לכך עדות כמו שיש למתן התורה. וכן גם מוחמד, אין שם עדות של קהל לקוראן.

zazaza

New member
וכמובן יש

ראיות אוביקטיביות לכך... הצהרה חתומה ע"י כל עד ונוטריון, בשלושה עותקים והכל מתויק (בסדר אלפבתי) אצל הרב עובדיה בבית...

chan

New member
לא בדיוק אבל בערך

1) אכן כפי שאמרת זו הדת היחידה שנתנה בהתגלות כלפי עם שלם (ולא זה לא אירוע שהושתל בהיסטוריה היו פה כבר הרבה דיונים על זה, והסיכוי שאירוע זה מושתל הוא כמו הסיכוי שמלחמת העולם הראשונה מושתלת בהיסטוריה) 2) כל הדתות האחרות כן מבוססות על היהדות ואף בתחילתן העריכו את היהדות, ורק טענו שהתורה שונתה ויש להם גירסה חדשה יותר בניגוד לאמור בתורה שהיא אינה תשתנה. 3) בתורה נאמר שיבואו נביאי שקר שאף גם הם יוכלו לעשות פלאים וזאת ע"מ לנסות את עם ישראל.

zazaza

New member
שטויות במיץ....

1) שטויות... 2) אנא הסבר כיצד הבודהיזם מבוססת על היהדות, כיצד המיתולוגיה היוונית, כיצד סיפורי האינדיאנים (ארה"ב)... אתה חי בבועה אטומה ואין לך מושג על מה אתה מדבר... 3) מדובר לא על "פלא" פה ושם, אלא על מאות דתות אחרות שלכולן יש מאמינים שחושבים שאי אפשר "להשתיל" שם סיפורים. לא ענית כלל על השאלה המקורית. כרגיל, שטויות במיץ, אין לך מושג על מה אתה מדבר...

chan

New member
תשובה

1) לא שטויות כבר דנו בזה כאן אם אתה רוצה תביא טענות נגדיות. 2) התכוונתי לדתות האיסלם והנצרות לא דיברתי על מיתולוגיות. אולי לך אין מושג על מה אתה מדבר אבל לי יש.

zazaza

New member
אז איך אתה מסביר

את שאר הדתות, למה נתפסת רק לשלוש הללו ? הרי בהודעה המקורית מדובר על יותר מדתות אלו בלבד... ו- 1 ועוד איך שטויות...

chan

New member
תשובה

1) הבנתי שאתה יודע לרשות שטויות, אבל מה לעשות שטויות זה לא תשובה. 2) תקרא את המאמר

zazaza

New member
המאמר

הוא לא התשובה לשאלתי. מאחר והאלים במיתולוגיה היוונית נגלו על פי הסיפורים לא לאחד ולא לקבוצה קטנה אלא לקבוצות גדולות ובמקרים רבים (לדעתי, אולי אפילו יותר מכמות התגלויותיו של אלוהים ע"פ התנ"ך, אבל אני לא מוסמך לקבוע חד משמעית). אולי תענה כמו בן אדם נורמלי ולא תפנה אותי לתשובות מוכנות בסגנון של מחזירים בתשובה ?

The_Mighty_Perr

New member
המ....

בס"ד 1. תוכיח שזה שטויות... 2. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=264&msgid=6223300 כמו שאמרתי לעיל, הבוזהיזם אינו דת, בנוגע לשינטואיזם אני אברר. 3. המיתולוגיה יוונית, שונה מאוד מדתות מוטיאיסטיות. דתות מונוטאיסטיות נחשבות יותר הגיוניות וסבירות, בעוד שאומנה ויינית/רומאית וכו´ נתפסת פרימטיבית יותר באופן אינטאיטיבי, אני אחפש הסבר... 4. אינדיאנים? אילו? באמריקה הצפונית לכל שבט היה סיפור משלו, באמריקה הדרומית היו תרבויות רבות עם אמונות שונות(מאיה, אינקה, וכו´...). כמו לגבי 3, אני אחפש מדוע דתות שאינן מונוטאיסטיות "לא טובות"... בברכה...

zazaza

New member
אני

צריך להוכיח ?! העלו טענה ללא כל ביסוס ואני צריך להוכיח אותה ?! מה קרה ? אני אומר שכל הבלונדינים הם צאצאי אלכסנדר הגדול - תקבל את זה בלי הוכחה ? על מי חובת ההוכחה על הטוען או על המשיב בנושא שכזה ? איני יכול לבצע הפרדה בין רמות "הגיוניות" של דתות מאחר ואף דת אינה הגיונית לדעתי וכולן אינן הגיוניות באותה המידה... ואם כבר מה יותר הגיוני באל אחד כל יכול מאשר שמונה אלים שלכל אחד התמחות משלו... קטונתי מלהבין... ומה זה משנה איזה שבט, בדיוק כמו שאמרת לכל אחד סיפור משלו והם מאמינים לסיפור זה בדיוק כמו שכל דתי בארץ מאמין לתנ"ך ולאף אחד אין הוכחה שיכולה לשכנע מישהו אחר... יום טוב.

begone

New member
הבודהיזם איננה דת?????

"כמו שאמרתי לעיל, הבוזהיזם אינו דת" האם איבדת את טיפת ההגיון שהיתה לך פעם? הוכחה: http://directory.google.com/Top/Society/Religion_and_Spirituality/Buddhism/

גוססי

New member
בבודהיזם חסר אלמנט מרכזי...

שנמצא בדתות המקובלות: ישות עליונה שהמאמין מחוייב כלפיה.

begone

New member
אלמנט מרכזי - נכון

אבל אלמנט מרכזי זה איננו אלמנט קריטי, שבלעדיו אין דת. יש דתות (סיינטולוגיה למשל) שהן נטולות-אלוהים. יש הרבה מאוד דתות שאינן עונות לקריטריונים של שלוש הדתות הגדולות. הנטייה לפסול דתות שאינן עונות לקריטריונים של שלושת הדתות הגדולות, היא נטייה שאינה עולה בקנה אחד עם המציאות: הבודהיסטים רואים עצמם בתור אנשים דתיים לגמרי, וכך גם בעשרות אם לא מאות דתות קטנות אחרות. מלבד זאת, בכל המחקרים והסקרים העולמיים, כאשר ממפים את העולם ומחלקים אותו לדתות שונות, מקבלת הדת הבודהיסטית התייחסות שווה לאיסלאם, לנצרות וליהדות.

chan

New member
אולי תסביר

מה העניין של דת ללא אלוקים, אם כך מה הדת שונה מחוק או עצה לחיים ?

begone

New member
צרות-אופקים ולא יותר מזה

העובדה שאתה לא מסוגל לתפוס את עצם הרעיון של דת ללא ´אלוהים´ מוגדר, מראה שאתה צר-אופקים וחסר ידע כללי. מה זה בודהיזם אתה שואל? הנה: http://www.top-education.com/Religions/buddhism9.htm

למעלה