בגישת "העולם החופשי" הזאת
ילדים יוצאים מפונקים, מעצבנים, ולגמרי לא מוכנים להתמודדות עם העולם. זו בדיוק השיטה שבגללה רואים ילדים בני 13 "תובעים" את ההורים שלהם בבתי משפט, נופלים לסמים, Gangs, ומסתבכים עם החוק ועם עצמם. כאן באמריקה זה מאוד נפוץ. במרפאה באפסטייט שבה התחלתי את מעקב ההריון, ישבו איתי בחדר ההמתנה ילדות בנות 13 ו-14 בהריון מתקדם. ילדים בוחנים גבולות כל הזמן. אפשר לכבד אותם ולהעריך אותם ובכל זאת להציב להם גבולות. אני לא רואה את הסתירה. ובאמת, כמו שמרב אמרה, אני לא רוצה להיות החברה של הילד שלי, אני רוצה להיות אמא שלו. זו שתקנה לו את החינוך, הערכים והכלים להתמודד עם העולם בצורה הכי טובה, זו שתלמד אותו מה נכון ומה לא, זו שתעזור לו להתפתח כך שהוא יגדל ויהפוך למבוגר שיוכל לעשות זאת בעצמו. ההורים שלי היום נורא מודאגים מהסמים בבתי הספר. אחי הקטן בדיוק בגיל הקשה הזה. בכל פעם שאני מדברת איתו, אני רואה את התוצאות של החינוך שלי, כן שלי. הילד מספר לי על הסמים בבית הספר, וגם מספר לי על כמה זה מגעיל אותו, ועל איך שהוא "ירד" נואשות על קבוצה של ילדים שניסו לשכנע כמה אחרים לעשן משהו. וכן, כל זה בגלל שהצבתי לו גבולות, לא בגלל שהרשיתי לו לעשות כל דבר שהתחשק לו. פעם שאלתי אותו מה הדבר שהוא הכי שונא, והתשובה היתה "כשאת מאוכזבת ממני"... לא כועסת, מאוכזבת. וזו עבורי ההוכחה הכי מספקת שהשיטה הזו עובדת. מצד שני, יש לי חברה שהיא אופר למשפחה ישראלית בניו יורק בה שני ההורים עובדים. היא מתלוננת נואשות שהילדים הם פראי אדם ומפלצות. כשהיא יוצאת איתם החוצה היא צריכה כמעט לקשור אותם. היא לא יכולה להכנס איתם לחנות בלי שהם יעשו סצינות, צווחות וצרחות כאילו לפחות רוצחים אותם, אם היא לא רוצה לקנות להם משהו. כשאני יושבת במסעדה ורואה את הילדים האלה אני מתחרפנת. לקחתי את אחי הקטן לקונצרט לפני כמה חודשים. הוא לא ממש אהב את העניין. הסכמתי לו מדי פעם לצאת החוצה להתאוורר, ובשאר הזמן הוא ישב בשקט והעסיק את עצמו עד שהכלנו הביתה. שלוש שורות מאחורינו ישבה ילדה קצת קטנה יותר מאלון, בערך בת 11. היא לא הפסיקה ליילל ולצרוח, להרעיש, להזיז דברים, לקום ולשבת, עד שחצי האולם כבר תקע מבטים עויינים באמא שלה, שישבה לידה ולא אמרה מילה. איכס.