שאלה לילד חורף

ronias1

New member
שאלה לילד חורף

מה המצב ילד חורף? רציתי קודם כל להגיד שאני מאוד אוהב את הפורום פסיכומטרי שאתה מנהל והוא גם ממש עזר לי , עשיתי את המבחן באוקטובר השנה וקיבלתי ציון שעלה על כל ציפיותי - 681 . למרות הציון הגבוה אני עדיין חושב שהפסיכומטרי ממש לא משקף שום דבר וצריך או לבטל אותו או לשנות אותו . לפני חודש וחצי שלחתי הודעה בפורום שבה תיארתי שיטה חדשה שאני חושב שסוף סוף תוכל לעצור את העוול הגדול שגורם הפסיכומטרי להרבה אנשים . רציתי לדעת אם יש מצב שאולי תוכל לפרסם את ההודעה בתור אחד הקישורים הראשיים שיותר אנשים יוכלו לראות אותה . הסיגנון כתיבה שלי הוא לא משהו אז תרגיש חופשי לשכתב ולתמצת את ההודעה. הקישור להודעה : http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=182&msgid=20730482 האימייל שלי הוא : [email protected]

AMT

New member
דעתי...

תראה, לדעתי העובדה שההועדה שלך תשב לה בקישורי הפורום לא תשנה כלום. השאלה האמיתית היא מה אתה ומה חברי הפורום הזה מוכנים לעשות בשביל לשנות. לשים הודעות בפורומים זה לא מספיק. צריך ללכת גבוה יותר. צריך לפנות לח"כים לועדות הכנסת השונות וכו', רק ככה אפשר(וגם זה בספק) לשנות משהו במדינה הזאת. לדעתי, לפורום הזה יש כוח רב. למה אני מתכוון? ובכן, אם באמת רוב חברי הפורום חושבים שהפסיכומטרי היא כלי מיון שאינו משקף נכונה את סיכויי ההצלחה, אלה סתם כלי שמאפשר לאוניברסיטאות לחתוך מועמדים, אז אפשר להתחיל לגבש רעיון למבנה וניסוח של מבחן חדש (אפשר לקחת את ההצעה שלך בתור התחלה), אפילו אפשר לארגן מן מפגש כדי לדון בזה(נוכל לגייס גם אנשים מפורומים אחרים שחושבים כך), לאחר מכן נוכל לשלוח את ההצעה שלנו לועדות הכנסת ולח"כים ורק אז יהיה סיכוי לשנות! אבל אני חושב שלאף אחד אין פה כוח להרים פרוייקט כזה...

bonzodi

New member
ידידי

בחינות ההערכה שציינת די מזכירות את השיטה הקודמת.

ronias1

New member
יש הבדל מרכזי אחד גדול

ההבדל הוא שבמה שהצעתי כל מבחן מקבל משקל שונה , משקל שתלוי בפקולטה שאליה אתה רוצה להתקבל . בנוסף יש בדיקה ופירוק לגורמים של מיומניות מחשבתיות נוספות . קרא את ההודעה ממש לעומק ואז תבין .

Mr Snufkin

New member
נצל"ש... שאלה על אוניברסיטאות...

האם כל אדם שנמצא מתאים לדרישות האוניברסיטה במסלול מסויים מתקבל לאותו המסלול?? זאת אומרת אם יש לי את הסכם המתאים ואני עומד בדרישות התקבלתי??? או שאולי יש כמות מסויימת של מתקבלים למסלול מדי שנה ואז יש תחרות בין המועמדים ורק אלה עם הציונים הגבוהים ביותר נכנסים... מקווה שהייתי ברור מספיק... כל תשובה תתקבל בברכה אסף!

qet1

New member
הסכם המתאים נקבע עפ"י מספר המועמדים

כלומר....האוניברסיטה מקבלת 10000 בקשות...ויש לה 100 מקומות....אז היא לוקחת את ה100 הכי טובים וקובעת שסכם הקבלה הוא הסכם של האדם במקום ה100.

Mr Snufkin

New member
אוקי.. אז תנסה לעזור לי עם זה...

נניח ואני שוקל להתקבל לביוכימיה מולקולרית בטכניון שכרגע הסכם שם (לשנה האחרונה) עומד על 79-81... והסכם שלי הוא נניח 89... כמובן שלהרשם אני לא ינסה עד אחרי הצבא (עוד שלוש שנים)... אז האם אפשר להרגיש רגועים או לא???

qet1

New member
לדעתי האפשרות היחידה שהסכם יקפוץ

מ 80 ל 89 ב3 שנים היא רק עם תבוצע שטיפת מוח המונית לכל מי שכרגע בגיל 15-21 שתגרום למקצוע ביוכימיה מולקולרית להגיע לפופולאריות של הנדסת חשמל...
אבל מה אני יודע....

אני מניח שאתה בהחלט יכול להיות רגוע

אבל! רק ה' יודע מה יהיה עוד 3 שנים בערך ולכן אם עד אז הביוטק ימשיך לצבור תאוצה ופופולריות, יש סיכוי שהסכם לנ"ל יעלה פלאים...אי אפשר לדעת...אגב, בשביל הקטע אפשר לדעת כמה הוצאת בפסיכו' האחרון? (שלח לי אפילו במסר)

ע"פ מיטב הבנתי:

בעקרון מתקבלים אלו עם הציונים הגבוהים ביותר ....ברור הרי שיש הגבלה במס' האנשים שנרשמים....אז למה הסכם/ציון התאמה וכיו"ב? לרוב האוניברסיטאות מעריכות נכון את הציון הנ"ל המסויים שמעליו מתקבלים וזו משמעות הסכם/ציון התאמה...זה רק כלי להערכ של סיכויי הקבלה ותו לא...

למעלה