שאלה לידע כללי

אורי רז

New member
אחח, קשה קשה

"אבל עדין עם יש ביהדות אנשים שטוענים שכישוף הוא אינו כפירה" אתה מוזמן להביא תימוכין לטענה הזאת, מכיוון שהיא נראית ממש לא סבירה לאור הפסוקים שהבאתי. ז"א, אלא אם אתה רוצה לטעון שלדעתך יש זרמים כאילו וגו'. "זה כמו שיש זרמים שטוענים שקבלה היא כפירה." לצערך זה לא אותו דבר. "אז אני רואה את זה שונה ממך והספר שאני מסתכל עליו הוא ספר דבר האלהים (ברית חדשה)." הברית החדשה איננה טקסט שהדת היהודית מסתמכת עליו - זה טקסט שהדת הנוצרית מסתמכת עליו, ולמרות שההבדלים ביניהן פעוטים ומינוריים עדיין מדובר בדתות נפרדות. וזה מעבר לעובדה שטרם הראית שיש בברית החדשה היתר לכישוף.

EvilFlame

New member
אוקיי אז..

בוא נתחיל מזה שהברית החדשה לפני שנהפכה למאגר שמאגד טקסטים נכתבה בתקופה שהנוצרים היו יהודים כן? לא אכפת לי מה ה"יהדות" של היום טוענת אבל בעיקרון כישוף מותר. לא בא לך לקבל את זה אל תקבל את זה. ועובדה שבכל זאת יש יהודים שלומדים או מתעסקים בכישוף מבחינתי זאת עובדה. בקשר למה ההגדרה שלי לכישוף אין לי הגדרה מסוימת אבל אני אנסה ל"הגדיר" אותה במילים. כישוף תורת הנסתר היכולת לשנות דברים במציאות בהתאם לרצון ויכולת למטרה אישית או במטרה לעזור לאחרים. בכישוף ניתן לזמן (עם רוצים) יצורים נוספים בשביל לבצע את הכישוף או לסלק אותם. אבל הדעה שלי על כישוף יכולה להשתנות כמו ששלכם יכולה לשנות אבל זה מה שאני רואה את זה. אגב גירוש שדים גם על פי דת וגם על פי כישוף או ריפוי וכו'.. עדין נחשב לדעתי ברמה מסוימת סוג של כישוף. אולי אז ההגדרה של כישוף היתה מאד מאד שונה ממה שאני כתבתי כאן אבל אני אומר את זה לפי הכישוף שאני מכיר איך שאני "מגדיר" אותו

אורי רז

New member
אוקיי אז ...

"בוא נתחיל מזה שהברית החדשה לפני שנהפכה למאגר שמאגד טקסטים נכתבה בתקופה שהנוצרים היו יהודים כן?" א. נגיד שכן, אז מה ? ב. למיטב ידיעתי חלקי הברית החדשה נכתבו על-ידי ממשיכיו של ישו אחרי שהמחברים קיבלו את האופי הנוצרי שלהם, הם שוכתבו שוב ושוב ושוב על-ידי נוצרים במהלך מאות השנים הראשונות לספירה, ואוגדו לברית החדשה ע"י נוצרים. מעבר לזה, יש חלקים בברית החדשה שבבירור נכתבו ע"י נוצרים לנוצרים, לדוגמא חזון יוחנן (פרק א' פסוק ד' - "יוֹחָנָן אֶל־שֶׁבַע הַקְּהִילּוֹת" הנוצריות) וחלק ניכר מהאגרות. "לא אכפת לי מה ה"יהדות" של היום טוענת אבל בעיקרון כישוף מותר. לא בא לך לקבל את זה אל תקבל את זה." זה לא שאלה של האם בא לך או לא בא לך לקבל שאתה טועה - הנקודה היא שאני הראתי מקורות שמראים שהתורה אוסרת על כישוף, ואתה מעדיף להתעלם מזה. "ועובדה שבכל זאת יש יהודים שלומדים או מתעסקים בכישוף זאת עובדה." מבחינתך זה עובדה. מבחינתי זה חוסר הבנה מצידך - היהדות אוסרת על כישוף לפי ההגדרה של היהדות את הכישוף. לגבי ההגדרה שלך של כישוף, זאת כבר שאלה אחרת.

נכון מאוד, אני ממש לא מבינה למה

בתורה רשום שמכשפה לא תחייה? מה פסול בזה שמישהו עוזר לאנשים אחרים? [אני מתכוונת בברכות והגנה- לא מה שקשור לפגיעה]

RainBird

New member
תחרות פופלאריות. המכשפה פאגנית ויש לה כוח, בחברה שרוצה לבסס דומיננציה גברית. אז המכשפה מקבלת דמוניזציה.

Dia Leoghann

New member
לא מדוייק.

זו מילחמה בין מקורות של ידע. האנשים\כהנים שכתבו את התנ"ך ראו את השימוש בכישוף כמקור להשגת ידע שעלול לפגוע במונופול שיש להם - תקשורת עם יהוה, ולכן הם אסרו עליו. הם לא אסרו את הכישוף בגלל שנשים עסקו בו (יש להם מספיק עיניינים אחרים להתמודד בהם עם נשים), וגם לא אסרו את הכישוף בגלל שהם היו בורים, הם אסרו את הכישוף בגלל שהכישוף עובד.

CAT4

New member
הל שאלה של הגדרה

כישוף אסור ביהדות כי לפי ההגשדרה שלו הוא עושק בינוי העולם ויצירת עולם חדש לעומת זות קסמים הם דבר שבשיגרה ביהודת קסום בניגוד לקישוף אינו עוסק בשינוי העתיד אלה בשימוש בדברים שאנחנו לא מבנים אבל הם חלק מהטבע כלומר : במאה ה15 לפי גילוי החשמל הכוח החשמלי היה קסם, החשמל לא היה ידוע אבל גם היה חלק מהטבע ולחן הוא קסם ולא כישוף מקווה שהבנת את האלמנט של ההגדרה של העניין יום טוב

ואני אביא משהו רלוונטי מהציטוטים

שאורי ציטט: "לֹא-יִמָּצֵא בְךָ, מַעֲבִיר בְּנוֹ-וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ, קֹסֵם קְסָמִים, מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף" גם קוסמים אסורים על פי היהדות. בעבר הרחוק, קוסמים היו פשוט אנשים שניחשו את העתיד ע"י קיסמים (ומכאן שמם - קוסמים). בימינו ישנה זהות בין המילה קסם לכישוף. ההפרדה בין "קוסם" ל"מכשף" בימינו קיימת, בעצם, רק במשחקי תפקידים. אה, וקוסמי במה מעדיפים את השם "קוסמים" ולא "מכשפים". זה הכל.

RainBird

New member
"מעביר בנו באש" כוונה לפעולת טיהור או הקרבה? מה ידוע על זה אם כבר?

לא יודעים.

לפי רוב הפרשנויות מדובר בכך שממש שרפו ילדים. האם זה מה שהיה? צריך לשאול היסטוריונים וארכיאולוגים

Dia Leoghann

New member
יש על זה וויכוח

בתקופה שאותה מתאר התנ"ך ולפניה אין עדויות ממשיות על שריפת ילדים פרט למה שמתואר בתנ"ך (היום הסברה היא שהמולך איננו שם של אל, אלא התינוק המועבר באש). אצל הפיניקים בתקופה מאוחרת יותר (בקרתגו) כבר יש עדויות ברורות שתינוקות הוקרבו קורבן בשריפה ונקראו "מולך". התינוקות השרופים נקברו בבית קברות שנקרא תופת.

EvilFlame

New member
אכן היתה לי טעות!

צדקתם הכישוף הינו אסור על פי המונותאיזם. (יהדות נצרות איסלאם). טעיתי ולא אורי זה לא בגלל הדעה שלך אלא בגלל שבגללך חשבתי על זה יותר ובדקתי קצת וגיליתי שזה אכן אסור! אבל על פי הברית הותר לאנשים שעסקו בכישוף להמשיך אך הם היו מטוהרים בחסד. ויש עוד סיבות לכך שזה כאילו לא נחשב לפשע גדול במיוחד אבל עדין זה נחשב חטא. לכן אני רוצה להודות לך שביררתי את זה. אבל מה שרשמתה לי בפרטי זה לא מה שהבנתי.. ולא אני לא מתכוון לרשום מה גרם לי להבין שאתם צודקים ואני טעיתי. ואורי אני מסיר בפניך את הכובע ומתנצל.

ToryMaster

New member
מה שארדן אמר

ואני לא קיבלתי תשובה לשאלה האם אתה מתייחס לחוקים ביהדות על פי הברית החדשה.

ב י ש ו ף

New member
מיסטר רוי היקר

יכול להיות שיהיו תשובות שתגיב אליהן בחיוב מהתשובה הבאה אבל זה יקרה בגלל שאתה מחפש הצדקות למשהו שאתה רוצה להאמין בו מבפנים, והדגש העצום הוא על הרוצה להאמין, לבין המאמין. המאמין האמיתי הוא יותר קרוב ליודע, במצב כזה כשאתה יודע משהו אתה מפסיק להתעסק איתו כי הוא מפסיק לסקרן את המיינד שלך (בעברית פשוטה שכל) או מצב קרוב שבו אתה יודע חלק ניכר מהתשובה ואתה מחפש השלמה. המצב שנמצא פה הוא אחר, אתה מעוניין לטפח את הלרצות להאמין משהו שאני עשיתי ארבע שנים מהחיים שלי, והתוצאות לא היו מפתיעות. ברמת העיקרון מושבת הנשמה שלך מחוברת ליהדות, קריאה בתהילים יוצרת תהודה אנרגטית שאמורה להשתחרר בעולמות העליונים של הנשמה שיוצרים איתך קשר דרך התת מודע, בפועל לישות שאתה מתפלל אליה "יהוה" אין שום עניין בחיים שלך, ואת המניע הסמוי לפניה שלך אל הדת תצטרף לגלות לבד, או למות טיפש. אני לא יפה נפש, שמנפח לך תאוריות של אור ואהבה כי אם תיסתכל מסביב לא תמצא את האוטופיות האלה בפועל מה גם שמניע אותך באופן סמוי, בשאלה. השאלה שלך היא, בעצם מתחת לכל מה שניסחת היא לאמיתו של דבר "האם אלוהים יקשיב לי? האם יש לי ערך בעיניו? האם יש לי יכולת נסתרת, והאם אני נבדל במיוחדותי משאר האנשים?" אלה השאלות האמיתיות שעומדות מאחורי השאלה שלך ואתה יכול להכחיש כמה שאתה רוצה, זאת האמת. עכשיו אתה מוזמן לשנאות אותי על שניפצתי לך בועה יפה ומהממת של אשליות תודה גם לך על הקריאה יום טוב

למעלה