שאלה לידע כללי

r o y r o y

New member
שאלה לידע כללי

מסקרן אותי מאוד לדעת ואני מקווה שכאן אני ימצא תשובות... האם יש שילוב בין כישוף לדת? לאמונה היהודית? לאמונה באלוהים? האם למשל קריאת תהילים תוך ריכוז חזק מאוד בבקשה/משאלה יכול ליצור אפקט דומה לשל כישוף? בכלל יש כאן סוג של סתירה שמעניין אותי לדעת כיצד ואם בכלל השניים מתחברים אודה למענה מכל סוג -דעות/השערות...

אורי רז

New member
תשובה לידע כללי

העמדה הבסיסית ביהדות היא שהכישוף אסור, ושדינו של העובר על איסור זה - לפחות ליהודי - הוא מוות. עם זאת, לא חסרים דברים שנכנסים באופן סביר תחת ההגדרה של כישוף ביהדות, אם כי הם לעולם לא יכונו כישוף, אלא במילים כמו סגולות ורפואות. בין הסגולות והרפואות הללו יש גם מתכונים שאינם אלא קריאת תהילים לשם השגת מטרות מסויימות - לדוגמא קריאת פסוקים מסויימים מספר תהילים (ללא שום פעולה נוספת) אמורים להועיל נגד כאבים באיברים מסויימים.

IBP1

New member
אורי חחחחח.

למה "סגולות וכדומה" אורי .איך הדת מסבירה את העלאת קורבנות לקב"ה וכן את נוסח הזביחה לאל בבית המקדש עם כל הדם שיש שם. מסיפור קין והבל "מחנכים" אותנו כי זבח בע"ח מסויימים ,זה "טוב" ואילו ירקות ושאר דברים ,זה "לא טוב" ???.

אורי רז

New member
טוב, חוזרים לטחון את הנושא ...

איפה הקורבנות נקראים בתנ"ך, במשנה, או בתלמוד כישוף ? שאלת רב מה זה קורבנות והוא אמר "כן, זה כישוף" ? אני מזמין אותך לפנות לאיזה פורום שמנוהל על-ידי רב ולשאול, או ללכת לאיזה רב שאתה רוצה ולחזור עם מכתב שכתוב בו שקורבנות הם כישוף. _____________________________________________________________________ השאלה הבסיסית היא מה זה כישוף, אבל אם שאלת ... כל פנייה ישירה לאלהים ביהדות היא בקשה ממנו - ומכיוון שאלהים הוא כל יכול, הוא יכול להחליט להענות לבקשה והוא יכול להחליט לסרב לה. לא נראה לי ש'נבקש מ X, ואולי הוא יענה לבקשה' נכנס להגדרה סבירה של כישוף, בניגוד ל'נכפה על X, והוא בלית ברירה יעשה את רצונינו'. מעבר לזה, קורבנות ביהדות נועדו לכמה מטרות שלא נראות לי כנכנסות לקטגוריה של כישוף, לדוגמא קרבן תודה, שאדם עשוי להעלות כדי להודות לאלהים על כך שהבריא ממחלה.

EvilFlame

New member
מי שבור יחשוב שכישוף אסור

אבל כישוף בכלליותו מותר. פשוט להשתמש בו כדי לזמן שדים אולי או לגרום חורבן יהיו אסורים. אבל רק אלה שחושבים שהם יודעים הכל יכריזו בחוצות העיר שדינו של מכשף להיות במוות אסיר.

אורי רז

New member
אם אתה מביע את דעתך האישית, אחלה.

אם אתה טוען שזאת דעת היהדות, אתה מוזמן להביא את המקורות לטענה שלך.

אורי רז

New member
פסוקים רלוונטיים

כי בטח נצטרך מראי מקום שוב ושוב ושוב ושוב ושוב ושוב - מְכַשֵּׁפָה, לֹא תְחַיֶּה. - שמות כב' יז' ט כִּי אַתָּה בָּא אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר-יְהוָה אֱלֹהֶיךָ נֹתֵן לָךְ--לֹא-תִלְמַד לַעֲשׂוֹת, כְּתוֹעֲבֹת הַגּוֹיִם הָהֵם. י לֹא-יִמָּצֵא בְךָ, מַעֲבִיר בְּנוֹ-וּבִתּוֹ בָּאֵשׁ, קֹסֵם קְסָמִים, מְעוֹנֵן וּמְנַחֵשׁ וּמְכַשֵּׁף. יא וְחֹבֵר, חָבֶר; וְשֹׁאֵל אוֹב וְיִדְּעֹנִי, וְדֹרֵשׁ אֶל-הַמֵּתִים. יב כִּי-תוֹעֲבַת יְהוָה, כָּל-עֹשֵׂה אֵלֶּה; וּבִגְלַל, הַתּוֹעֵבֹת הָאֵלֶּה, יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, מוֹרִישׁ אוֹתָם מִפָּנֶיךָ. יג תָּמִים תִּהְיֶה, עִם יְהוָה אֱלֹהֶיךָ. - דברים יח' יז אַל תַּחְשְׁבוּ כִּי בָאתִי לְהָפֵר הַתּוֹרָה אוֹ הַנְּבִיאִים א לְהָפֵר בָּאתִי כִּי אִם־לְמַלְּאֹת׃ יח כִּי הֵן אָמֵן אָנֹכִי מַגִּיד לָכֶם עַד אֲשֶׁר הַשָּׁמַיִם וְהָאָרֶץ יַעֲבֹרוּן א תַעֲבֹר יוּד אַחַת מִן־הַתּוֹרָה אַף א קוֹץ אֶחָד עַד כִּי־כֻלָּם יָקוּמוּ׃ - הבשורה על פי מתי, פרק ה'

תודה!

אני בעבודה ולא היה לי כח להכנס לאתר של מכון ממרא

EvilFlame

New member
כן אבל היה גם

במעשי השליחים עם איני טועה שם עם לא אז באחד מהאוונגליונים האחרים שמכשפים נהפכו למאמינים והותר להם להשתמש בכישוף עדין. הוא לא בא להפר את התורה נכון אבל כישוף מותר כעת.. זה הכל.

אורי רז

New member
אני אחלק את התשובה שלי לשניים

א. עניתי לגבי היהדות - וזאת דוחה את הברית החדשה. ב. אתה מוזמן להביא מראה מקום מהברית החדשה בו הותר כישוף, ואני מתכוון היתר שמשתמש במילה מהשורש כ.ש.פ ג. יש הבדל גדול בין תורת ישו היהודי ובין תורת הכופרים הנוצרים שבאו אחריו.

EvilFlame

New member
אגב...

כישוף לא בהכרח אומר שהוא אסור כי כוהנים רבנים וכמרים השתמשו ב"כישוף" ובכח עליון כדי לגרש שדים לרפאות וכו'.. צריך לקחת בחשבון את זה

אורי רז

New member
אגב ...

אתה מסוגל לקלוט שאנשים שונים מגדירים את המושג 'כישוף' בדרכים שונות ? אתה מסוגל לקלוט שביהדות כהן, רב, מקובל, או סתם יהודי שעוסק במה שהיהדות קוראת לו כישוף (או אחד מהכינויים המקבילים, כמו קסם או דרכי האמורי) הוא כופר שלפי היהדות דינו מוות ? אתה מסוגל לקלוט את המשמעות של הפסוקים המובאים מפיו של ישו שציטטתי במעלה השרשור ? יש טעם לצפות לתשובות רציניות, או שאתה סתם רוצה לאמר את דעתך ולטעון שיש לה תימוכין אי שם באיזה ספר ?

EvilFlame

New member
יודע מה

זאת דעתי על איך שאני חושב על זה. אני מסתכל על מה שכתוב "באיזשהו ספר" אבל על פי היהדות כעת "קבלה" הוא אינו כפירה,וכישוף וקבלה שניהם מתורת הניסתר. ובגלל זה אני גם לא לוקח דברםי מסוימים ביהדות ברצינות בכל אופן כי כמו שאתה אומר מי שמתעסק ב"כישוף" ותורת הניסתר דינו מוות עדין אי אפשר להרוג את הרבנים וכוהני הדת נכון? אני לא יודע איך להסביר את מה שאני מנסה לאמר בכתב... אני לוקח את התנ"ך ברצינות אבל כישוף מותר בגבולות מסוימים. אבל עדין מותר.

אורי רז

New member
יודע מה

זה טוב מאוד שיש לך דיעה משלך, רק כדאי שתציג אותה כדעתך. 'אני מסתכל על מה שכתוב "באיזשהו ספר"' איזה ספר ? 'אבל על פי היהדות כעת "קבלה" הוא אינו כפירה' יש זרמים ביהדות שטוענים שהקבלה היא כפירה. 'וכישוף וקבלה שניהםמתורת הניסתר.' אז מה ? 'בכל אופן כי כמו שאתה אומר מי שמתעסק ב"כישוף" ותורת הניסתר דינו מוות' לא אמרתי לגבי תורת הנסתר, אלא רק לגבי כשוף. 'עדין אי אפשר להרוג את הרבנים וכוהני הדת נכון?' אי-אפשר כי אין סנהדרין - והדתיים מנסים לארגן אחד. 'אבל כישוף מותר בגבולות מסוימים. אבל עדין מותר.' התנ"ך אוסר על כשוף באופן מוחלט. ההגדרה של התנ"ך לכשוף כנראה שונה מההגדרה שלך לכשוף, אבל התנ"ך עדיין אוסר על כשוף באופן מוחלט.

EvilFlame

New member
אולי ההגדרה שלי לכישוף שונה משל ה

תנ"ך. אבל עדין עם יש ביהדות אנשים שטוענים שכישוף הוא אינו כפירה זה כמו שיש זרמים שטוענים שקבלה היא כפירה. אז אני רואה את זה שונה ממך והספר שאני מסתכל עליו הוא ספר דבר האלהים (ברית חדשה). וכן הדתיים מנסים לארגן אחד אבל חבל על המאמץ שלהם. אגב הם הקימו אחד עשו על זה תוכנית אבל עד עכשיו לא שמעתי שהם ממש פועלים בכלל..

למעלה