שאלה לטליה ולכולם

שאלה לטליה ולכולם

אני רק מתחילה לעשות מדיטציות, כיוון שהיה לי קשה להשתמש בדמיון שלי בתור התחלה חיפשתי ומצאתי אתר שעוזר ע``י הקלטות קוליות (הקישור נמצא מטה) השאלה שלי היא שאחרי שסיימתי לעשות את המדיטציה (אני חושבת ב 3 נושאים) נותרתי רגועה אולם עייפה עם (רצון חזק להכנס למיטה לישון ) ומדוכדכת ודי עצובה (בפעם השלישית תוך כדי מדיטציה גם ירדו דמעות בלי שום סיבה) לאחר כמה שעות של מנוחה חזרתי לעצמי והקדשתי תשומת לב בהמשך הימים התגובות שלי כלפי ``הכל `` ו``כולם`` היה יותר רגוע וחיובי כמו שאומרים בביטוי ראיתי את ``החצי הכוס המלאה`` בכל מקרה. השאלה שלי האם זה תופעה נורמלית אחרי מדיטציה וגם האם האתר שממנו אני שומעת הוא חיובי להמשך או לנסות ולמצוא לי דרך אחרת למדיטציה. תודה מראש המתבוננת

Tal_Ya_Tal

New member
שלום למתבוננת B-)

האם שמת לב, שהשם שבחרת לעצמך משקף נאמנה את המושג מדיטציה?!?! המדיטציה היא כלי להתבוננות. להשקיף כעדים, על התהליכים של העצמי¬-בשוויון נפש. א. התופעות שאת מדברת עליהן מוכרות והן קורות בדרך כלל במדיטציה של התבוננות מעמיקה פנימה. ב. האתר שנכנסת אליו, אינו מוכר לי. אולם אורין והגישה שלו אכן מוכרים לי. אורין הוא ישות מלאת אור ואהבה המתוקשרת על ידי סניה רומן וישנם ספרים שלו שמתורגמים לעברית ובהם תוכלי למצוא את ה`מדיטציות` הללו. ג. אולם אם את מדברת על `מדיטציה` של אורין (האתר שאליו נכנסת), לא הייתי מגדירה את `המדיטציות` שם כ`מדיטציות` אלא יותר כהנחיה של דמיון מודרך. על מנת לעבוד על `בעיות` ספציפיות כמו חוסר אושר, הרפיית מתחים, פתיחת חסמים, פתיחת ערוץ היצירתיות, קבלה של שפע, אהבה עצמית וכלים נוספים להעצמה עצמית. כולם כלים מופלאים. המוגשים עם המון אהבה ואור. אך עם כל הכבוד, למרות שהן מכונות `מדיטציות`, אין הן מדיטציות אמיתיות. כאמור, מדיטציה אמיתית היא התבוננות פנימה. השתקפות עצמית. שימת לב (תרתי משמע) על התהליכים של העצמי. כשמתרגלים התבוננות פנימה בכוונה מלאה, אין מחפשים אחר חוויות והתנסויות. אך אלו מגיעות מאליהן, כאשר אין מחפשים אותן. כשמתחילים לתרגל התבוננות פנימה, עשויים להיתקל בתופעה של התנגדות פנימית לתהליך הצמיחה האבולוציוני. מה שעשוי להתבטא ב``היעלמות``, היסח דעת, שכחה, ``ריחוף`` וכו`. הדרך להימנע מכך, היא על ידי הדממה של השכל, באמצעות הנשימה. הנשימה היא התודעה העצמית. הנשמה. הנשמה היא זו שנושמת ! כשהנשמה (אותו ניצוץ שבתוכנו) זעה, נוצרת אנרגיה. האנרגיה נובעת באופן בסיסי, מן הנשמה. על כן, המחשבות, קשורות לנשימה. מחשבותינו, מהירות מאד. מחשבה יחדה, המתרחשת כהרף עין, נענית בנשיפה ובשאיפה. המחשבות שייכות ליסוד האוויר וכך גם הנשימה. לכן, נשימה פנימית (מחשבה) מלווה בנשימה חיצונית, כהד. בדיוק כפי שאנו נושמים אינספור פעמים ביום, כך יש לנו אינספור מחשבות ``אקראיות`` כל יום. אין באפשרותנו להפסיק את החשיבה, באותה מידה, שאין באפשרותנו להפסיק את הנשימה. אולם, כיול הנשימה, בשעת התבוננות פנימה (מדיטציה), יביא בשלב מסוים, להתגלות החומר של התודעה העצמית. וכך מיישמים: משתמשים בשני חושים. חוש הראיה, (התבוננות פנימה) וחוש השמיעה. (הקשבה פנימה) שני חושים אלו, מקבילים לשני המאורות. שמש-ירח. מאור העיניים, מבטא את שילוב אורם של השמש והירח בעולם החיצוני. ואילו משמע האוזניים, מבטא את החיוניות המשולבת של השמש והירח הפנימיים. (אנימה ואנימוס) היוצרים ביחד את התודעה העצמית. על ידי התבוננות והקשבה פנימית, אנו מכיילים את הנשימה. עוקבים אחריה, מתמקדים בקצה האף. מונים את הנשימות, שואלים: ``מי זה הנושם``. ``חיוניות, היא אור מגובש ומיוצב`` כלומר, בהירות השמיעה ובהירות הראיה, מהוות שתיהן את אותו אור רוחני. אולם ישנן מספר טכניקות לריכוז: 1. להתמקד בקצה האף. לשים לב לנשימות. לציין את הפעילה על ידי אמירה בלב: ``נשיפה, שאיפה. נשיפה, שאיפה. נשיפה, שאיפה. נשיפה, שאיפה....`` 2. להתמקד בסרעפת העולה ויורדת. למנות את הנשימות.. 3. להתמקד בנשימה, כמו ש``ג בשער. לשים לב לאוויר שנכנס ולאוויר שיוצא בלי לעקוב אחריהם פנימה או החוצה. 4. סריקת איברים. החל מלמעלה, (או מלמטה.) להכנס אל פרטי פרטים של כל איבר ואיבר בגוף. לבדוק מה התחושה בכל איבר ואיבר וכו`. 5. התבוננות בתנוחה שבה אנו יושבים. לחוש את המקומות, ששם ישנה תחושה כלשהי. להיות מאד ממוקדים בתחושה. ולציין לעצמנו איזו תחושה יש לנו והאם אנו ``אוהבים, לא אוהבים, או נייטרליים `` לגבי תחושה מסוימת זו או אחרת. 6. להתבונן באי נוחות מכל סוג שהוא. אי נוחות בתנוחה, אי נוחות בשמיעה, אי נוחות בראייה. לראות איפה יש כאב. כאב זאת התנגדות. לנסות לבחון למה אנו מתנגדים. לנסות להרפות את הכאב, על ידי איזון שונה של הגוף. לנשום אל תוך הכאב. 7. לשים כותר למחשבות. להתבונן במחשבות החולפות כמו בעננה חולפת ורק לציין לעצמנו מהי הכותרת של כל מחשבה. תוכלי אולי להצטרף לקבוצת מדיטציה, זה הרבה יותר אפקטיבי. ויפאסנה, או קוואן ין, הם טכניקות שלימד הבודהה בזמנו ותרגלו כל המסטרים הגדולים. אפשר ללמוד את השיטה הנוחה של מדיטציית קואן ין אצלי, כל יום רביעי בשעה 13:00 (חינם), או להצטרף לסדנת מדיטציה. L&L TALYA

תודה טליה

על תשובתך המלאה והמעיינת, האמת לא שמתי לב לשם שבחרתי מעניין מה התת מודע שלנו מחזיק לו שם בהחבא :) בקשר לאורין אני כרגע קוראת ספר של סאנאיה רומן מתקשרת את אורין שמו של הספר ``עצמה אישית דרך מודעות``, כפי שכבר אמרתי אני רק מתחילה להתעמק וללמוד ותוך כדי קריאה אני גם שמה לב שהיסודות העיקריים אצלי כבר נמצאים, אני לא יודעת לאן זה התפתח ולאיזה עומק עצמי אני יוכל להגיע אבל תמיד צריך להתחיל ממשהו, בתקווה ואני לא ילך לאיבוד. טוב לדעת שיש אנשים כמוך שמוכנים לעזור ולהדריך מכל הלב, זה חשוב לי לדעת שיש את מי לשאול. בקשר להצטרף לקבוצת מדיטציה אני ישקול ואנסה ליצור קשר איתך בעתיד הקרוב. תודה מכל הלב המתבוננת

למעלה