שאלה (לחץ)...

amitmis

New member
שאלה (לחץ)...

כידוע, הנוסחא לחישוב לחץ: p = w/m^2. אם ידוע לי ששטח פיאה הוא a*b (במ"ר - 0.22*0.05), ומשקל הגוף הוא 18.1 ניוטון, אזי: 18.1/0.22*0.05 = 1645.545454... הגעתי ל-a ו-b כך: מדדתי את האורך של הפיאה (22 ס"מ) ואת רוחבה (5 ס"מ) וחילקתי כל מספר ב-100... בכל אופן - כל מה שאני יודע זה שהמורה שלי אמר שהתשובה שלנו אמורה לצאת 164 וקצת (מה שכמו שאנו רואים, לא יצא לי...). רק בדיעבד ראיתי שיצא לי מספר אחר (גדול פי 10). איפה טעיתי? ואולי הוא טעה? תודה רבה מקרב לב! עמית.

amitmis

New member
אה, ו...

בהתחשב שהנוסחא לחישוב מאסה סגולית היא: d = w/v, כאשר ה-w נמדד בגרמים, וה-v בסמ"ק: יצא לי, לפי הנתונים של שאלתי הקודמת, ובהתחשב בכך ש (בס"מ)- a= 22, b = 5, c= 8, שהמאסה הסגולית היא 056818.2 (ה-2 הם היחידות (המספר הפוך)). האם צדקתי? תודה רבה.

buckyball

New member
או שישי למורה שלך טעות או

שכתבת את הנתונים של ביחידות הנכונות בגדול לחץ מוגדר ככח ליחידת שטח (P=F/A) כאשר P זה לחץ F זה כח ביחידות של ניוטון ו A זה שטח ביחידות של m^2 . כך שאם הכח שווה ל 18.1 ניוטון והשטח שווה ל 1.1^-6 כך שהלחץ שווה ל 16454KPa (KPa זה קילו פאסקאל )

אחמס1

New member
התשובה שלך נכונה

עבור המשקל שאמרת ופיאות בגדלים שציינת - חישוב הלחץ נכון, 1645.55 פסקל [פסקל היא יחידת הלחץ, ניוטון למטר בריבוע. באותו אופן שניוטון זה רק שם ליחידה קילוגרם*מטר\שנייה^2] שים לב שאם הגוף הוא בשיפוע אז צריך להתחשב בזה.

למעלה