שאלה לחילונים...

iziman

New member
למרות

שאני מסכים שתשעה באב הוא חלק חשוב בהיסטוריה והמסורת של העם היהודי (לא בגלל חורבן בית המקדש ,אלא בגלל מה שקרה לעם ) . איני חושב שיש צורך לצום כדי לכבד יום כלשהוא (אני גם לא צם ביו הזכרון וביום השואה ) אלא בעשייה .

גוססי

New member
לא

האם החרדים יצומו ביום הזכרון? הרי מלחמות ישראל בעת החדשה הן חלק חשוב גם מההיסטוריה שלכם...

tamarhp

New member
אנחנו צמים

רק בימים שנקבעו כימי צום ותענית. אם הרבנים יקבעו שצריך לצום ביום הזיכרון, נצום.

גוססי

New member
כוונתי לזה:

"האם תצומו בתשעה באב? הרי בית המקדש הוא חלק חשוב מההיסטוריה שלכם גם כן..." הדתיים לא צמים בגלל חלקו של חורבן הבית בהיסטוריה של עם ישראל, אלא משום שהממסד הדתי קבע מועד זה כיום תענית. ההבדל דק, אבל משמעותי.

tamarhp

New member
תראה,

"הממסד הדתי" (חז"ל) קבעו את ט' באב כיום תענית, בגלל החורבן. חמאס בטענתו התייחס לאנשים שלא הולכים עפ"י הממסד הדתי, והסביר מדוע צריך להתייחס לט' באב בכל מקרה.

גוססי

New member
אכן, אין ויכוח על הסיבות בעטיין...

נקבע ט' באב כיום תענית. מצד שני, אילו הממסד הדתי היה קובע יום תענית בשל יבלת שצצה ברגלו של משה רבנו בעת נדודיו במדבר, גם אז הדתיים היו צמים.

tamarhp

New member
אז?

נמאס לא העלה את הטענה מדוע צמים, אלא האם אתה תצום גם - לא בגלל שהממסד הדתי קבע, אלא בגלל הסיבה שבשלה הצום נקבע.

lala897

New member
אוףף קופץ לי בעיניים ה"ממסד הדתי"

אכפת לך להגיד פשוט חז"ל? סתם, טובה אישית

saar7650

New member
אנחנו כן צמים ביום זיכרון!!!

עשירי בטבת נקבע כיום הקדיש הכללי. על נספי השואה וחללי צה"ל. ואותו יום אנחנו צמים.

lala897

New member
נראה לי שהמילה הנכונה היא

דתיים לאו דווקא חרדים הפעם,לא.?

די ילדותי מצדך

להעביר את נושא השיחה ממך וישר להזכיר שגם החרדים לא בדיוק "כשרים". שאלתי עליך! למה אתה לא מתייחס לאירוע שארע בט' באב בשום דרך שהיא? לאו דווקא בצום.. נמאס.

גוססי

New member
איך אתה יודע שאיני מתייחס?

ומדוע אתה מניח שחוסר החצנה מעיד על חוסר התייחסות?

למעלה