שאלה לחילונים...

tamarhp

New member
למה? זה טוב לדיאטה... ../images/Emo8.gif

וברצינות - מדוע לא? הצום גורם לנו להצטער ולהתאבל על מה שקרה, מדוע לא לצום? הצפירה גורמת לך להזדהות עם אי אלו חללים? טקסים כלשהם עושים לך את זה?

הצום לא גורם לנו לשום דבר

חוץ מתחושה משונה בבטן שמקרקרת בלי הפסקה. שום דבר לא עושה לי את זה. ישנה התחושה בלב וזהו, למה צריך להוסיף על זה עוד משהו? כאילו מה הקטע?

lala897

New member
נו- אתה רואה?

רק תחושה משונה בבטן שמקרקרת בלי הפסקה. השד לא נורא כ"כ? אה? זה סתם- דרך אגב. כי זה לא כ"כ רלונטי לענין.. כי אם אתה צם זה לא בגלל שזה לא כ"כ נורא. ואם אתה לא צם זה לא בגלל שזה קשה נכון?

השאלה היא למה אני צריך את זה???

אני לא צם בדיוק מה סיבה הזאת- למה לי לרעוב בגלל זה???

tamarhp

New member
כי

כשאתה לא אוכל במשך יום שלם, יותר קל לך להזדהות עם האבל. בין עם זה חורבן הבית, ובין עם זה חללי צה"ל. ובעניין החורבן - כשאתה צם, הרבה יותר קל לך לחשוב "כמה קשה בימינו, כשאין בית-מקדש"..

לא מסכים, פשוט לא מסכים

איך ולמה בדיוק יותר קל להזדהות עם האבל כשאתה מרעיב את עצמך?

tamarhp

New member
לא מדובר על הרעבה..

עשה טובה, ילדים בני 12 מצליחים לא לאכול במשך יום.. מה כבר קורה? ביג דיל! ויותר קל, כי אז גם אתה מרגיש קצת "באבל" (אסור לי לאכול), וגם כל פעם שתיגש למקרר, תיזכר שאסור לאכול כי.... האוכל גם נותן הרגשה טובה, ואפילו התרוממות רוח לפעמים. זה מה שאתה רוצה שיהיה ביום אבל? יש עוד סיבות..

מתנדב

New member
Knight of Darkness, אם באותו יום

תתנהג נורמלי, ותאכל נורמלי, במה תרגיש את האבל?, באיזה נקודה תרגיש את האבל? כך כשאתה לא תאכל, וכל פעם שתרגיש רעב, אתה מיד תמנע את זה כי היום אתה באבל ואסור לך לאכול, אז אתה תרגיש את האבל, אחרת במה זה מתבטא?....

tamarhp

New member
מפונק.

ואחר כך מאשימים את החרדים שלא מכבדים את זכר המתים בגלל שהם לא עומדים בצפירה... פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

תענה בכנות...

לו הייתה צפירה וטקסים בט' באב הייתה מכבד את היום באמצעותם? נמאס.

למעלה