שאלה לחילונים

chan

New member
הטיעון לא אינפנטילי

זה עניין באמונה אתה לא יכול לסתור אותו ולכן אתה לא יכול להשתמש בשואה כדי לסתור את הדת.

voguemaster

New member
אכן

מצד שני, אני לא רוצה דת שנותנת תירוצים וסיבות לרצח שישה מיליוני יהודים. אני לא רוצה להיות מאמין של דת שמסוגלת לתרץ דבר כזה. זה בלתי יתואר. העובדה שהדת ודתיים בכלל מסוגלים להעלות על שפתיהם משהו בנוסח "לאלוהים יש תוכנית" או כל וריאציה אחרת גורמת לי חלחלה. קח את הדת שלך ולך לעזאזל. מה תעדיף, שאני אסתור את הדת ע"י הפרכת ההוכחה המוחצת של דוד159 ? כי ממש אתמול סיפרו לי על דת עם 500 מיליון מאמינים ושיש בה סיפור בריאה, ספר "תורה" ואת כל השטויות האחרות. זה יהיה יותר טוב ? עכשיו מאוחר מדי להתקשר, אבל אני אשאל אותו לגבי השם של האמונה, ואני אנסה למצוא לך קישורים כדי שלא תרגיש מוזנח.

chan

New member
תשובה

אם אתה לא מבין אז על תגיב, אין זה תרוצים אלה תגובות.

zazaza

New member
שוב ממבו גמבו

שוב סיפורי אימה על "לתת הסברים"... ולמה שמישהו יתן הסברים לאלוהים גם אם הוא קיים (והוא לא) ? הרי הוא לא היה פה אלפי שנים, למה שמישהו יאמין בו ? ומה הוא יעשה אם לא יהיו לה הסברים ? ישלח אותה לגיהנום ? סיפורי הממבו גמבו האלה תופסים רק על אנשי ימי הביניים ולא עלינו...

oren*

New member
לא, כי אם הוא יתגלה אלי כשאני

חילוני וחי את חיי כפי שהם היום, סימן שהאמונה מגיעה מבפנים ולא מהכיפה והציצית.

voguemaster

New member
תלוי מאוד

אני לא אסתפק במופע אור-קולי בנוסח מעמד הר סיני. למעשה, סביר להניח שבמעמד כזה אני לא אאמין עדיין. בכל מקרה, גם אם אלוהים יתגלה בפניי ואני אאמין לזה, אין עדיין שום סיבה שתגרום לי ללכת ולעבוד אותו או לקיים את המצוות המטומטמות האלו. כמו כן, אני ארצה הסברים לגבי ההתנהגות שלו, אם הוא רוצה אותי בתור מישהו שמקיים את המצוות שלו. אתה יודע, פעם הייתי באיזה מפגש העשרה כשהייתי צעיר יותר, וזה היה בתקופה של מלחמת המפרץ, אז עם הסקאדים הראשונים. כשאמרתי למדריכה שם שאני מאמין שלא מתו הרבה ישראלים כתוצאה מהטילים בגלל שהייתה עלינו השגחה אלוהית, היא שאלה אותי: "ואיפה ההשגחה האלוהית הייתה בזמן השואה ?" באותו הרגע הבנתי שאין כזה דבר השגחה אלוהית. ואם אלוהים יראה את עצמו, אני חושב שכולנו נדרוש הסברים.

goldy

New member
בהחלט כן ../images/Emo151.gif

אם אוכל לבדוק שמדובר בפירוטכניקה שלא קיימת ושגורמים חרדיים לא יכריחו אותי לקבל את ההסבר שלהם ושלא ´יעלמו´ האמצעים ששימשו למופע ולא יתגלו חורים והכל יתאים לכך שישות על-טיבעית אחראית לכך אז אשקול זאת בחיוב.

ofir_y

New member
שאלה אליך

אם אתה תבוא איתי למעבדה ואני אתן לך להתבונן במיקרוסקופ בחיידקים שמתפתחים גנטית ועוברים שינויים אבולוציוניים בזמן אמת, ללא התערבות אלוהית, תחזור בשאלה?

Silvi k

New member
מי בכלל אמר שאלוהים רוצה שיעבדו אות

ויתנהגו בצורה שהחרדים מתנהגים (בהנחה לרגע קט שהוא קיים) הרי "החוקים" שהוא נתן היו נכונים לתקופה ההיא מי יודע אם הוא היה מתגלה בימים אלה אם הוא לא היה חושב שכל החרדים אידיוטים שהם תקועים בעבר ולא מנצלים את כל הטכנולוגיות החדשות והעדכונים שהוא שתל במוחות האנשים כדי שיגלו אותם. למשל איסור נסיעה בשבת - הרי בימי הבינים לא היו רכבים כלל, אז איך מסיקים שאסור לנסוע ברכב אם בעבר נסיעה כזו נחשבה עבודה כי היה צריך לשלוט בסוס והסוס המסכן התעייף הרי אין דבר קל יותר כיום מלנסוע ברכב - זו פחות עבודה מללכת ברגל ולגבי איסור בישול בשבת - הרי להדליק אש ממדורה כשאין לך גפרורים או מצית - אכן עבודה קשה (כך היה בעבר) אבל היום אין דבר קל מללחוץ על המצית וואלה - אין שום בעיה (שלא לדבר על כירים חשמליות - אפילו עוד פחות עבודה) וכן הלאה וכן הלאה כל מה שהחרדים עושים היום זה לא לרצות את רצון אלהים, אלה זה לעבוד רבנים למיניהם ולהעריץ רבנים ולעשות מה שהרבנים חושבים שזה נכון אז למעשה אתם עושים את האיסור הכי חמור שלו - וזה עבודת אלילים (הרבנים הם האלים שלכם - אתם פוחדים לחשוב עצמאית,לא מעיזים להמרות את פיהם) ואנחנו החילונים חיים כמו ש"אלוהים רוצה" אנחנו מנצלים את מוחנו כדי להבדיל בין טוב לרע (ולא רק כי אמרו לנו להתנהג ככה) אנחנו מפתחים את העולם, אנחנו מתקדמים בחיים אז תסלחו לי לפי דעתי כשאלוהים יתגלה (yea right - dont hold your breath while waiting) הוא ישמיד את כל הדתים על כך שבגללם כמעט הושמד העם היהודי (הם לא עוזרים בהגנתו - כמו שלמשל דוד המלך עשה בעזרת הצבא שלו וכן כל שאר המלכים בישראל) וישאיר את החילונים - כי הם אלה שמעלים ומרוממים את מעמד היהודים, ביצירת הצבא הטוב ביותר, ואנשי המדע הטובים ביותר וכן הלאה וכן הלאה

Gunz N Mozes

New member
אנשים אתם נגררים לתשובות דפוקות

במקום זה תהיו יצירתיים! קוורים, אם אלוהים היה מתגלה אליך ואומר לך שעוד 5 דקות הוא מת היית חוזר בשאלה? יש עוד אפשרות הגיונית (כמו שאלוהים יתגלה)- אם ישו יקום לתחיה ואיתו כל המתים אתה תתנצר?

בשום אופן לא

מצידי שיתגלה עד מחר. אני חושב שאלוהים, במידה וקיים, מבין שטוב לי כמו שאני, ושבהיותי חילוני אוכל לנהל איתו שיחות הרבה יותר מעניינות מהתפילות הנדושות שיש לדויסים להציע.

zek

New member
תלוי....

קודם כל אדאג להעמידו לדין על פשעי מלחמה ועל פשעים נגד האנושות בכלל ונגד עמו בפרט... אם יצא זכאי, אני אשקול את דרכי

למעלה