bleh
התמונה הכוללת ? אוקיי. אתה טוען שיש תמונה כוללת, שאנחנו לא רואים אותה. אתה בעצם טוען, ואני שוב אשתמש בטיעון של השואה, שיש סיבה לשואה. אתה טוען שיש מכנה משותף שבגללו מתו אותם שישה מיליוני יהודים. יותר נכון, מכנה משותף שהצדיק השמדתם של שישה מיליוני יהודים. אני אשמח אם תראה לי מכנה משותף ל-6 מיליוני אנשים. מובטח שלא תמצא. כמובן, חכמולוג שכמוך יגיד: "אתה לא תמצא, אבל לקב"ה יש". אתה תגיד משהו בנוסח: "אתה לא יכול לראות את התמונה הכוללת, הקב"ה רואה ויכול". היות שתמיד תוכל לטעון את הטיעון האינפנטילי הזה, לא ניתן להתווכח איתך בכלל. אתה כמובן רק טוען טענה, למה שהיא תהיה נכונה בכלל ?? אתה סתם טוען טענה באמצע החיים. אז תקשיב טוב: אם קיים מכנה משותף, הוא הסיבה להשמדה. אם יש סיבה כלשהי להשמדה של שישה מיליון יהודים, גם בני-אדם בשר ודם יכולים לעלות עליה, אחרי הכל, היא רק סיבה. היות ולא הצלחנו לנחש סיבה כזו, כנראה שאין כזו סיבה. הסתברותית אין סיבה כזו ולכן אין סיבה כזו. ואם אין סיבה, אתה יודע מה זה אומר על מושג ´התמונה הכללית´ שלך ??? עכשיו, חכמולוג שכמוך יטען שבני אדם לא מסוגלים לעלות על הסיבה. אתה בעצם טוען שיש דברים שאנחנו לא מסוגלים להבין אבל האלוהים כן. אפילו שאלו דברים מוחשיים שמשפיעים על החיים שלנו. אתה מבין את האבסורד או שאתה עיוור ? בקיצור, זה אותו הטיעון כמו להגיד שאנחנו לא יכולים לראות את התמונה הכוללת. זה תירוץ יפה אבל רק תירוץ. אנחנו כן רואים את התמונה הכוללת, ואין שום סיבה להשמדת שישה מיליוני יהודים (חוץ ממפלגה נאצית מסוימת), והתמונה הכוללת שלנו לא מכילה ישות שלא אוהבת שישה מיליוני יהודים בגלל איזשהו מכנה משותף. לסיכום, עזוב אותך שטויות. לטעון שאנחנו לא רואים את התמונה הכוללת זה מאוד חכם, לא ניתן להתווכח איתך. אני טוען שזה טמטום. תבע אותי.