שאלה לחברי הפורום

*gemini*

New member
שאלה לחברי הפורום

מה אתם עושים כשאתם חולים? אם יש לכם, נגיד, דלקת גרון, מה תעשו? שרשרו את תשובותיכם, ואחרי זה אני אסביר לכם מה הקשר של השאלה הזאת לפורום.

Weird Eyal 21

New member
שאלה מעניינת

אני כשאני חולה (רק בחורף) אני מנסה למשוך כמה שיותר עד שאני נותן לאמא שלי לגרור אותי לרופא וגם אז אני מתווכח איתו במשך דקות ארוכות אם זה באמת נחוץ האנטיביוטיקה... באהבה רבה אייל

*gemini*

New member
וכשהוא נותן לך אתה לוקח?

ומה אתה עושה עד השלב שבו אמא שלך גוררת אותך לרופא?

Weird Eyal 21

New member
לצערי...

לצערי כן.... גם עכשיו דרך אגב אני חולה (דלקת בגרון,שפעת,שקדים נפוחים,נזלת...) ואני לא לוקח ביינתיים תרופות כי אני ממש נגד זה ואני גם יודע שמנסים תרופות על בעליי חיים אבל אני זה לא דוגמא... אני אפילפטי ואני חייב כל יום לקחת תרופה מסויימת ואני בטוח שניסו אותה במחקר נויירו-ביולוגי... אני מרגיש מאוד רע עם זה אבל אין לי שום ברירה אחרת

אני.

לוקחת תרופות רק שאני ממש חייבת. החורף הייתי חולה כבר פעמיים אבל לא לקחתי אנטיביוטיקה רק אקמול ורק תשדעו שהתרופה הכי טובה היא להשאר בבית ולא ללכת לבצפר

אדווה ג

New member
לדעתי

לא צריך לבכות על חלב שנשפך. כלומר, ה"מטרה" שלי היא להפסיק את הניסויים בבעלי חיים כדי שלא יסבלו. אני חושבת שאם נעשה מחקר שהוביל בסופו של דבר לתרופה למחלה כלשהיא אז חבל לא להשתמש בו, הנזק כבר נעשה. ה"מטרה" שלי היא למנוע נזק בעתיד. אם כבר הומצאה תרופה אז אין שום סיבה שחולים לא יבריאו בזכותה, אבל שלא ימשיכו לעשות מחקרים ולגרום לעוד סבל. מה שנעשה נעשה ולא צריך לחזור על האכזריות הזאת, גם לא כדי להמציא תרופות חדשות. אנ מקווה שהסברתי את עצמי ושלא תבינו לא נכון את דברי.

Weird Eyal 21

New member
אז....

את יכולה גם להשתמש נאמר בנוזל כלים פלמוליב כי הם כבר עשו את הניסויים... ואני מניח שהם לא מנסים על בעליי יים כל בקבוק... אז בשביל לא לבכות על חלב שנשפך...אפשר להשתמש... בזה ובעוד מלא דברים.. תאמרו לי אם אני טועה... אייל

אדווה ג

New member
אני לא אשתמש בזה מכיוון

שחברת פלמוליב עורכת כעת ניסויים בבעלי חיים. אנ גם לא חושבת שהיא תפסיק בקרוב כל עוד היא ממשיכה לייצר מוצרי קוסמטיקה והיגינה. אני מחרימה את החברה לגמרי כי הכסף מסבון הכלים הולך לאותה חברה שעושה ניסויים. לדעתי האישית רק חרם צרכנים גדול יגרום לאנשי החברה לחשוב פעמיים. אם לדוג´ חברת פלמוליב תפסיק לחלוטין עם הניסויים אני לא חושבת שאשתמש במוצריה כי המחשבה שהשמפו הזה נוסה על ארנב מגעילה אותי, אבל אני לא אתנגד לכך שאחרים ישתמשו במוצרים של פלמוליב. מבחינתי שיסגרו היום את כל מעבדות הניסויים, גם לרפואה ויתחילו לחשוב ברצינות על חלופות, וישתמשו בידע שצברו עד היום מהניסויים. זאת בערך כוונתי.

אדווה ג

New member
ושכחתי להוסיף

שהכסף שקניתי בו למשל סבון כלים פלמוליב אולי ילך לניסוי אכזרי של שמפו חדש שהחברה רוצה לייצר.

Weird Eyal 21

New member
אדווה

סבבה בעניין הזה את צודקת אבל נאמר חברת טבע שמייצרת תרופות... אז הם יצרו אנטיביוטיקה מסויימת...עשו ניסויים...וזהו..התרופה רצה.. זה את אומרת בסדר להשתמש אבל הכסף מהתרופה הזאת ישמש אותם כדיי לעשות ניסויים בשביל תרופות אחרות...

m_shy

New member
חרם: כלי חשוב אך לא מוחלט ולא בלעדי

בהמשך להערתו של אייל. חרם צרכנים הוא אכן כלי חשוב שכל אחד יכול ליישם אצלו בבית בלי מאמץ יותר מידי גדול. אך לדעתי, אינו יכול להיות כלי מוחלט. בעידן התאגידים, חברות האם, הבת, הסבתא, הדודה והשכנה ממול, נראה שלכל חברה יש קשר כלשהו עם ניצול בעלי חיים או עם חברת בת שמנצלת בעלי חיים, ואם נכריז על חרם גורף פשוט נאלץ לחיות מאויר ואהבה בלבד.
בטבעול יש ביצה (ניצול בעלי חיים) והם גם קשורים על הוד לבן - בשר, זוגלובק טבע קשורים ל...זוגלובק, וכן הלאה... ממש לא צריך ללכת רחוק. כך גם תרופות, ועוד אי אילו דברים שאפשר שבתנאים מסוימים אפשר רק לצמצם את צריכתם, אבל לא להפסיקה לגמרי בהעדר תחליפים ראויים. אני לא מטיף כאן לגישה פשרנית בכלל; המטרה ברורה, וצבועה היטב! אבל חרם אינו התשובה היחידה והמוחלטת והחרמת מוצרים אינה יכולה להיות גורפת במציאות של היום. אויר ואהבה זה טוב, אבל לא מספיק... וכדאי שכולנו נשאר בעולם הזה, ובחיים, בכדי לפעול בעוד שלל דרכים חשובות אחרות כדי לעשות את השינוי... יש באמירה הזו סכנה של מדרון חלקלק אולי, משום שאז יש שיוכלו לומר לי "טוב, אז אתה מוכן לצרוך מוצרים של ´טבע´ כי זה תרופות, ואין ברירה - אז גם לך יש קו אדום... גם לי יש, רק שאני מעביר אותו במקום אחר, ואני לא מוכן להחרים את הד אנד שולדרס, כי אז יש לי קשקשים". לכאורה, זו התפשרות, וזו התפשרות. אז ננסח את זה כך: אם חלק מספיק מהאוכלוסיה יעשה את החלטות הקניות שלהם מתוך התחשבות בחרם על חברות שמנצלות בעלי חיים - ולוא דוקא חרם מוחלט - זה כבר יספיק כדי לעשות את השינוי. כי ביום למחרת - יהיו הרבה יותר חברות שלא ינצלו יותר בעלי חיים, וזה יעזור לכולנו ללכת צעד אחד נוסף קדימה בחרם. זו דעתי, ואשמח לקרוא דעתכם. שי משולם

אדווה ג

New member
זה בדיוק אותו דבר לדעתי

הדוגמה שנתת עם האנטביוטיקה שווה למקרה של השמפו. אני חושבת שזה לא בסדר לקנות את אותה תרופה אם הכסף משמש ניסוי לתרופה אחרת ובגלל זה לדעתי צריך להפסיק את הניסויים חד משמעית. ובכל זאת, כמו ששי כתב, לכל אחד יש את הגבול, הקו האדום, שלו. והגבול הזה הוא עניין מאוד מורכב ומשתנה אצל כל אחד.

gali1984

New member
אני משתדלת להלחלים בלי רופא

אני לא אוהבת להכניס לעצמי רעל לגוף (תרופות) ואני יודעת שזה הדבר היחיד שהרופא יתן לי. לפני שנה הייתי מצוננת וכל מיני דברים בסגנון בסופו של דבר הלכתי לרופא (בגלל ההורים...) והוא נתן לי אנטיביוטיקה. אחרי כמה חודשים זה חזר על עצמו ושוב פעם- רופא- אנטיביוטיקה. עברו כמה חודשים ושוב פעם- רופא רק שהפעם שני כדורי אנטיביוטיקה שונים. אחרי כמה חודשים זה שוב פעם חזר על עצמו הלכתי לרופא ומה הגאון הזה אומר לי? לקחת יותר מידי אנטיביוטיקה השנה. (ומי רשם לי אותה???) אז השנה כבר למדתי לקח. למרות שהייתי חולה והלכתי לרופא (שוב פעם הורים...) הוא רשם לי כדורים (לשם שינוי לא אנטיביוטיקה) לקחתי כדור אחד וזהו (הייתי צריכה 5 ימים שני כדורים ביום) אחרי כמה ימים שנשארתי בבית זה עבר (פעם הבאה זה כבר יעבור בטיבעיות). בקיצור אנטיביוטיקה היא לא תרופה ולרופאים הולכים רק כשאין ברירה וגם כשהולכים זה לא מחייב (לפחות אני)

=Wednesday=

New member
שוכבת במיטה ושותה הרבה

מגיל שנה אני לא מקבלת חיסונים ותרופות, כי כמו שגלי אמרה, זה פשוט רעל. הדרך הטבעית היא הכי בטוחה. אבל אם הייתי מאמינה שהתרופות באמת יעשו אותי יותר בריאה, הייתי משתמשת בהן אע"פ שהן נוסו על בע"ח. שבת שלום..

Weird Eyal 21

New member
יש רק בעיה אחת

הרבה מחבריי הפורום הגיבו כאן ורק *gemini* לא הגיבה... את שאלת משהו אז תעני גם את מה את עושה... באהבה רבה אייל

gaia20

New member
כשאני חולה...

אני פשוט חולה... עד שזה עובר. אם זה באמת קשה- חום, נזלת, כאבים-שמן ארומטי בשם לבנדר עושה את העבודה מצויין ומוריד את החום. לנזלת יש שמן שאינני זוכרת את שמו, בריח מנטה שפותח את האף בצורה מידית לכאבים יש שמן אקליפטוס וזה לא רק לכאבים שמלווים לשפעת, זה גם לכאבי בטן, גב, שרירים... שמנים ארומטיים, לדעתי, עושים את העבודה כמו שצריך... + הרבה מיים. גאיה.

Weird Eyal 21

New member
שאלה

ואם נאמר לבן אדם אין את הכסף ללכת למרפא סיני/הוליסטי וכל השאר? אם הכסף שיש לבן אדם זה 12 שקל שעולה האנטיביוטיקה והביקור אצל הרופא שהוא חינם(קופ"ח כללית) מה אז עושים?? כשלא רוצים ללכת לרופא רגיל אבל אין שום אפשרות ללכת למישהו אחר?? מה עושים כשרוצים להיות טיבעונים אבל אין כסף לקנות חלב סויה או כל דבר אחר מסויה שעולה פי 4 ממוצר חלב ? אני צימחוני ואני אין לי כסף בכלל לכל הדברים האלו את המוצרים של טיבעול וזוגלובג טבע אני קונה רק כשיש מיבצעים ואם אני לא קונה את זה אז אני פשוט לא אוכל כמעט כלום כי אין לי משהו אחר לאכול אז לפניי שמטיפים ללכת לטיפול הומופאטי כדאי לבדוק את כל הזוויות באהבה רבה אייל

למעלה