שאלה לחברי הפורום

דווקא אני רואה את זה לטובה

תשמעו אני התחלתי לרקוד באוגוסט. זה עדיין נחשב פה לחדשה בין כל חברי הפורום, לא? ואני רואה את הדברים ככה. אני חושבת שזה מאוד תלוי באופי הרוקדים. דבר ראשון אני מגיעה בשעה 8 בדיוק. כדי להספיק כמה שיותר ריקודים חדשים וישנים, כדי ללמוד יותר. האמת בהתחלה קצת התבאסתי שב9 אני כבר מחוץ לעניינים אבל חבריי להרקדה עזרו לי להשתלב בכל הריקודים ונתנו לי את הכוח להמשיך! וללמוד ריקודים של מתקדמים מהעתקה. והיום אני יכולה לרקוד בכיף עד 1 בלילה רצוף! אני חושבת שצריך להיות שיתוף פעולה בין הרוקדים עצמם בשביל שאף אחד לא ירגיש מקופח. וזה הולך ככה . דבר ראשון לצאת מנקודת הנחה שכל מי שבהרקדה- חברים שלך. לא אנשים שעשו לך רע או אתה להם. אנשים שאם תראה אותם ברחוב תשאל לשלומם ואם הם יצטרכו עזרה תעזור להם. ובהרקדה -וואלה אם אתה יודע את הריקוד שהמרקיד מלמד- צא החוצה ותן לחדשים לקלוט יותר מהר את הצעדים.. אם אתה תקוע בהרקדה ליד זוג שלא יודע את הריקוד אז או שתתרחק או שתלחש להם את הצעדים או תסמן אותם עם הידיים.. תעזור- גם להם קשה הם רוצים להשתלב! וזה לא קשה ועושה אווירה נחמדה.. ואם יודעים את הריקוד ממש טוב אפשר באמת לתפוס קבוצה שלא יודעת את הריקוד ולרקוד לידם כדיי שיהיה להם ממי להעתיק ובהרקדה הבאה הם ירקדו 3 דקות יותר ,ויותר בכיף! ולאנשים שהם חדשים-וואלה תרקדו במעגל החיצוני תנסו להעתיק, תלמדו את הריקודים , תקשיבו למוזיקה ותשתלבו יותר מהר. אני חושבת שעוד אנשים זה עוד שמחה! ואין צורך להפריד בין הקבוצות.כל ישראל אחים!

שמעון.כמו שבכל תחום בחיים יש

עתודאים ומתחילים,פשוט דור המשך, כך צריך להיות גם בריקודי עם. אסור לקפח את המתחילים שהם דור ההמשך. אסור למרקיד לחשוב רק על רווח כספי מהיר, אלא עליו לחשוב לטווח רחוק. לתת הרבה תשומת לב לכל מתחיל. אם תקפח את המתחילים שעשיו לא מביאים הרבה תועלת מבחינה כספית, ומקטינים את ההרקדה של המתקדמים, בעתיד תאבד את כל ההרקדה שלך. מי שיודע לרקוד,לא אמור לסבול מרוקד מתחיל, רוקד מתחיל יכול רק ללמוד ולהתקדם בזכות הרוקד המתקדם, לא הכל לומדים רק מהמרקיד. לא תמיד כדאי שהמתחילים יתחילו מוקדם מאד ב-7, גם הם המתחילים חוזרים מעבודה ורוצים לנוח ולהתארגן, לכן מתחילים צריכים להתחיל ב-8 ולסיים באופן רשמי ב-9:30. אני מכיר מרקידה שהיה לה הרקדה גדולה. הראש שלה היה בעננים. כי היא מרקידה גדולה. הזניחה את המתחילים ואחרי חודש היתה מפוצצת אותם בריקודים שלא מתאימים למתחילים. פתאום גילתה שלמרות שהיא מרקידה טובה, ההרקדה שלה הצטמקה משנה לשנה. מרוב שהיא לא היתה מעוניינת להרקיד מתחילים , פרסמה בחוצות העיר מטעם העיריה שמתחיל חוג חדש מהצעד השני(לא מהצעד הראשון). כמובן שאף רוקד חדש לא הגיע. בנתיים חלק מהרוקדים הוותיקים מצטרפים לכל מיני הרקדות שונות, אני אחד מהם,כי אסור לסמוך על הרוקדים העכשוויים שתמיד ירקדו רק אצלך. ההרקדה הזו ,נהיתה ממש קטנה מאד. סוף סוף התעוררה,הרגישה שעשת טעות גדולה ובשנה שעברה,התחילה לבנות מחדש את ההרקדה שהרסה במו ידיה והתחילה להתייחס ברצינות לרוקדים המתחילים. כמו שאני מכיר אותך שמעון, אני בטוח שאתה יודע על מה שאדי מדבר, רק שאתה בטח מבקש חיזוקים למחשבותיך. אתה יודע טוב מאד שאם לא תנהג כמו שצריך, ההרקדה שלך תיפול לתהום עמוקה.

AyeleDance

New member
מעט מנסיוני

הגענו לכאן לפני כ-8 שנים. היו שני חוגים, כל שני וחמישי :) שניהם חוגים שרצים שנים רבות, שעה ראשונה מוקדשת למתחילים, ובהמשכה המתקדמים/ביניים ראיתי שרוקדים חדשים, או אפילו רוקדים שרקדו בעבר ומנסים לחזור מתקשים להשתלב - החלטתי לנסות ולשנות את המצב. באוקטובר 2003, פתחתי חוג למחילים מצעד ראשון. בהתחלה, החוג היה שעתיים בלבד - כמו שנאמר כאן, רוקדים חדשים מתעייפים מהר וגם מתקשים לקלוט. הרפרטואר קטן ואין מה לעשות ביותר משעתיים. היום החוג גדל ל-4 שעות. השעה הראשונה מוקדשת למתחילים ומתחילים +. המשך הערב כולל רק את הריקודים שלימדתי בחוג הזה - וזה במכוון!! מעט מאד מהרוקדים ה"מתקדמים" מגיעים, אף שהם מכירים אותנו היטב (גם מהמרתונים החודשיים שלי, וגם מההרקדות האחרות) - הם יודעים, שבחוג הזה אינם יכולים לבקש כל דבר.ואינם יכולים לרקוד במעגל האמצעי אם אינם יודעים את הריקוד היטב.בחוג הזה לפעמים אני עוצרת וחוזרת על ריקוד גם בפעם השלישית אם יש צורך. הוא מיועד לרוקדים שצריכים זמן נוסף, באויירה רגועה יותר כדי ללמוד. רבים מהם החלו גם לרקוד בחוגים אחרים. אך כמעט כולם ממשיכים גם בחוג הבית, בו הם יכולים להנות כל הערב מבלי להעתיק כל הזמן. אני גם בוחרת את הריקודים שלדעתי יהיה להם יותר קל ללמוד, ולאו דוקא את הלהיט התורן. דיברו על התמורה כאן. דבר אחד בטוח - כסף אני לא עושה מזה.המספרים פה קטנים גם כך, ועוד בחוג מיוחד שכזה... אבל אם בחוגים הוותיקים יש 70-100 בכל ערב ואצלי 40-60 היחס לא כ"כ גרוע. בארץ למי שיש סבלנות ניתן היה לעשות את זה ובהצלחה לדעתי. במקום לפתוח עוד הרקדה שכונתית רגילה מתחילים + מתקדמים, אפשר להגדיר את ההרקדה כשהרקדת מתחילים וממשיכים בלבד. הם יהנו וגם המתקדמים. ------------------------------------------- עד כאן דיברה אילת המדריכה. לא אחליף את הניק, אבל ובתור רוקדת מה דעתי? גם אני לא פעם סובלת מהמעתיקים. בגלל שאנחנו מדריכים, כמובן באופן טבעי רוצים להעתיק מאיתנו גם שכאנחנו רוקדים בהרקדות אחרות. אם המעתיקים היו יודעים לשמור מרחק סביר (ואצלינו יש מקום) זה לא היה מפריע. אנחנו אפילו לפעמים מתחלפים עם יש זוג שרוקד לידינו ומתקשה - אני ארקוד עם הגבר ודרור אם האשה. אך יש כאלה שממש דורכים עלינו, או שמתחילים לריב על מקום הכבוד מאחורינו... וזה מאד לא נעים. דרור שלי, כ"כ אוהב לעזור שהוא אפילו קורא את הצעדים.לי זה מפריע, כי בחוגים שאני לא מרקידה אני באה להנות, לא לעבוד. ד"א, את הרוקדים שלי אני מלמדת גם איך להעתיק - מהמעגל החיצוני וממרחק מסויים! אם רוצים להתקדם חייבים גם ללמוד להעתיק. זהו בינתיים, חג שמח לכולם אילת

איליטה

New member
חו"ד של מתחילה../images/Emo104.gif

אנחנו נמצאים בארה"ב כבר 7 שנים, לפני שנה התחלתי להגיע להרקדה של אילת. יש לציין שכבר ארבע שנים קודם רציתי להתחיל לרקוד, אבל כמו שכתבה אילת ימי שני וחמישי היו ועדיין של מתקדמים ואני פחדתי שלא אמצא את עצמי. ואז ביום רביעי אחד אחרה"צ (לפני שנה) החלטתי שאני חייבת את זה לעצמי והתקשרתי לאילת, שאלתי אותה על אופי ההרקדה ואם זה ממש למתחילים שבקושי יודעים להבדיל בין ימין לשמאל,התשובה היתה שכן ואז התחילה ההתמכרות. אני מצאתי את עצמי משתלבת בהרקדה מאוד בקלות, מכיוון שכולם כמעט היו מתחילים היתה הרגשה של פירגון והמון סבלנות, לא מאמינה שיכולתי להשתלב בהרקדה של מתקדמים בלי להעבור את השלב של הרקדת מתחילים. כיום אני כבר הולכת גם לימי שני, אבל בשום אופן לא אפסיד את הרקדת הבית שלי של יום רביעי (שלכאורה עדיין מוגדרת כמתחילים-מתקדמים),מכיוון שזאת הרקדה קטנה יותר יש אווירה מאוד אינטימית ומשפחתית, כולם חברים של כולם, כולל אימיילים וטלפונים. מידי פעם אני עדיין מגיעה לשעה הראשונה של המתחילים,וכתוצאה מכך אולי רוקדת ריקוד מסויים פעמיים, וזה לא פוגם בהנאה בשום צורה שהיא, נהפוכו זה גורם לי להרגיש טוב שאחרים יכולים להעתיק ממני. בקיצור (אם אפשר לקרוא לזה בקיצור
)אני בהחלט חושבת שיש מקום לפתוח הרקדות למתחילים אשר לא פוגעות במתקדמים ולהיפך. ולאחר נאום ארוך זה, ואם הגעתם עד הלום, זה הזמן גם לברך בחג שמח
אילה

למעלה