שאלה לחברי הפורום

אליק 31

New member
"בינוני", בעברית, אין לצערנו, הבחנה

בין MEDIOCRE, שזה עם קונוטציה שלילית, ובין MEDIUM, שזה בלי משמעות שלילית

מסכימה איתך אליק, חוג מתחילים

אכן פוגע קצת בחוג הקיים, כי המרקיד מנסה לשלב אותם ואז הרמה יורדת אבל כמו שאמרת , אין מה לעשות גם אנחנו היינו פעם מתחילים, וזה היה מזמן!:

AyeleDance

New member
אם כבר באנגלית עסקינן

אז כוונתך בודאי לINTERMEDIATE כשאומרים MEDIUM,MEDIUM WELL מתכוונים לסטייק :)

מסיכמה עם דבריך אליק../images/Emo45.gif

המתחילים "סובלים" מהשתלטות של הממשיכים והמתקדמים.והאחרונים מרגישים שזמן ההנאה שלהם מהריקודים התקצר מאוד. כך הרגשתי כשבחוג שלי נפתח חוג למתחילים. מצד שני כשאני התחלתי לרקוד[שנתיים וחצי]תמיד נשארתי גם לחוג הממשיכים מתקדמים ולמדתי את הריקודים שנלמדו.העתקתי,הפרעתי ונתקלתי באחרים.אבל.....לא אחת נעזרתי עי' הרוקדים המתקדמים בעידוד ומילה טובה,אחיזת יד והכוונה פיזית. זוכרת את זה לטובה ומשתדלת לנהוג על פי זה. בחוג של אלי סגל[בנתניה] נפתח חוג למתחילים והבנתי שמדריך מסייע ילמד את המתחילים במרפסת.וחוג הממשיכים מתקדמים יתנהל כרגיל.

../images/Emo204.gif האמת היא שאני חצוייה.....

מצד אחד קיים הרצון והמודעות בצורך לעזור ולתמוך במתחילים.... פשוט כי זה כיף שהאנשים מתחדשים כל הזמן... וקיים הרצון שכמות הרוקדים תגדל... וגם לי עזרו בזמנו ולכן אני בעלת חוב לדורות הבאים.... וכו' וכו'... {נימוקים בעד באמת לא חסרים...
} ובאמת, ברוב המקרים אני גם עוזרת לאחרים ותומכת בהעתקה שלהם. אבל.. ופה האבל הגדול.... אני באה להרקדה כדי לרקוד וליהנות, לבד ו/או עם בנזוגי לריקודי הזוגות... שילמתי את מלוא דמי הכניסה ואני רוצה לרקוד בחופשיות, לזרום עם המעגל בלי לעלות על אנשים שמסתובבים הפוך... ובלי שיעלו עלי... {ואני לא מדברת על טעויות שכ"א עלול לטעות פה ושם...}. במשך היום כבר יוצא לי מספיק להדריך אנשים אחרים, וכאן, בהרקדה, אני רוצה לנפוש מעמל יומי... לא לתמוך באף אחד ולא ללמד אף אחד... רק לרקוד ולנקות את הראש....
בגלל השילוב בין מתחילים והממשיכים {לא אוהבת את המינוח "מתקדמים"...
} אני מוצאת את עצמי כל הערב בדילמה... ולא לצורך זה הגעתי עד הלום.... היש עוד מי שחש כמוני

דברי חכמה דברים נבונים

(כמו שאומרים הגששים) גם אני חש בדילמה הזו בעיקר בריקודי זוגות. ואז אני קורץ לבת זוגי ולוחש: 'מחסום מקדימה משאית מאחור'.

פרפר צהוב ../images/Emo9.gif

מזדהה איתך.אבל.....לא תקלת ברוקדים ותיקים שמעתיקים כל הזמן מתבלבלים ונתקלים? בהרקדות צריך סבלנות וסובלנות כלפי הסובבים אותנו כי כולם באים ליהנות.ולא משנה הותק והגיל של הרוקד.

נכון, יש פה בעיה , אבל לפעמים

גם רקדנים שרוקדים הרבה זמן לא יודעים את כל הריקודים , ביום ראשון למשל הייתי בבית דני אחרי תקופה ארוכה שלא רקדתי שם , והיו שם ריקודים שלא הכרתי , ובכל זאת ניסתי להשתלב, ומי הסתם היו כאלה שזה הפריע להם אבל אני רוצה לציין שהרוקדים סביבי היו מאד נחמדים והסבירו לי את הצעדים ועזרו לי ובן זוגי להשתלב. אז אם יש מצב הפוך ויש מצב הפוך צריך להתנהג באותו צורה

לא מאמינה בהפרדה

מסכימה איתך, קסמי הדרבוקה, ששתי הקבוצות (מתחילים ומתקדמים) ניזוקות. כאן מקומו של המרקיד לעשות סדר בבלאגן (בהחלט לא פשוט, אך אפשרי!). בכלל, איני מאמינה בחלוקה השרירותית: מתחילים, מתקדמים. שכן, אני מכירה רוקדים לא מעטים, שרוקדים תקופה קצרה בלבד (על פי המינוח - הם מתחילים), אך בפועל הם רוקדים כמו "הגדולים" (בכוח התמדה, חוש קצב, קליטה טובה). ברגע, שישנו רצף בהרקדה, רשאי רוקד מתחיל להחליט שהוא נשאר להרקדת המתקדמים. אם אכן תהיה חלוקה פיזית, המוטיבציה של המתחילים תרד (לאן ממשיכים מפה?), שכן - התקדמות להרקדת מתקדמים כרוכה בהסתגלות מחדש (החלפת הרקדה, החלפת המרקיד וכדו'), ונוסף על הקושי הכרוך במעבר למתקדמים, יווצר קושי נוסף (ורוקד מתחיל יחשוב פעמיים בטרם יעבור "לגדולים"). ודבר נוסף, ולא פחות חשוב: האם לא דיברנו על איחוד לבבות, על ביטול מעמדות, על שייכות?

hadas74

New member
אלמונית - אני לא מסכימה איתך

לדעתי, יש לעשות הפרדה משום שבשלב ראשוני יש על המתחילים ללמוד את הצעדים הבסיסיים וכן צריכים הרבה תמיכה ותשומת לב בשלבים הראשונים , וכן חזרות מספר פעמים רב על ריקודים (דבר שעלול לפגוע במתקדמים). במידה המתחילים והמתקדמים יהיו באותו חוג זה פוגע בשניהם במתחילים -שהם כבר צריכים להשתלב למתקדמים, ובמתקדמים שהם רוקדים מספר רב של פעמים את הריקודים של המתחילים . דבר שמייאש הן את המתחילים והן את המתקדמים (תשימי לב לשרשורים קודמים). דווקא המוטיבציה יורדת בשלב בו המתקדמים והמתחילים ביחד , מכיוון שהמתחיל רואה ריקודים רבים שאינו יודע וזה מייאש אותו .לכן במצב שבו יש חוג למתחילים בלבד , קיימת התמקדות בבסיס , לימוד מדוייק יותר ויסודי יותר , שזהו הבסיס לריקודי עם . אלמונית אין קשר לביטול מעמדות - המטרה שיהיה למתחילים יסוד טוב - כי ברגע שהיסודות הבסיסיים אינם טובים , הרוקד יתקשה בהמשך לכן חשוב שתהיה התמקדות בצעדים הבסיסיים והדגשה וחזרה רבה על ריקודים במיוחד בהתחלה. במשך הזמן כבר המתחילים יהיו מתקדמים ואז יהיה איחוד לבבות ושייכות. תחשבי על זה
אני מדברת מניסיון בלבד - התחלתי ללמוד בחוג למתחילים בלבד אצל שמעון עשור - ומשם למדתי את הצעדים הבסיסיים שהוא מאוד עזר לי - תודה לך שמעון
אני מאמינה שתצליח במשימתך . והיום אני רוקדת בחוגים רגילים - למרות שזה תהליך אבל זה האופציה המומלצת ביותר - לדעת בשלב הראשוני את הצעדים הבסיסיים מיסודם . חג עצמאות שמח לכולם
הדס

הדס - למה לא לכבד...?

אני לא מבינה דבר אחד - הרי ישנן שעות מוגדרות למתחילים. למה המתקדמים מרגישים צורך להגיע להרקדת מתחילים? זה פשוט לא פייר ומקומם. אם כל רוקד יגיע בשעה היעודה לו, בעיית ההפרעות תיפתרנה. נחוצים פה רק - התחשבות, כבוד לזולת, אכפתיות. ולגבי היאוש מכמות הריקודים - אני כבר מזמן לא רוקדת מתחילה, ובהחלט מיואשת מכמות הריקודים. כאן ניתנת לרוקד המתחיל הזכות להחליט (הרי הוא לא מריונטה) אם להישאר להרקדת המתקדמים (ולו רק ע"מ להסתכל), או ללכת הבייתה. ברגע, שתהייה הפרדה פיזית - האופציה הזו תתבטל, וחבל!

hadas74

New member
אלמונית - המתחילים דורשים יותר

זמן יותר לימוד והדגשה על צעדים הבסיסיים שאפילו הזמן שלהם לא יספיק בשלבים ההתחלתיים .וכן דורש סובלנות רבה ויתר תשומת לב מצד כולם. ברגע שיש חוג למתחילים בלבד , יהיה התייחסות רק למתחילים (לא נראה לי שהמתקדמים יצטרפו ) ואז השיפור יהיה מהיר יותר . לפי המלצתך,אם יגיעו המתקדמים בשעה 21:30 שזה הזמן שלהם - זה ישבור את רצף ההרקדה ויצמצם אותה -מה נשאר לזמן מעגלים וזוגות - גם ככה לא מספיקים לרקוד ריקודים רבים , אז עוד לאבד זמן - לאן נגיע
תאמיני לי , אני מכבדת את כולם הן את המתקדמים והן את המתחילים , אינני מזלזלת באף אחד . משום כך כפי שיש הרקדות רגילות ישנו צורך חיוני בהרקדות מתחילים לידיעת הצעדים הבסיסיים לפני הגעה לחוגים הרגילים. למשל כמו תינוק לפני שהוא הולך הוא צריך לזחול שזה התהליך חשוב לפני הליכה ,בלעדי זה ,הוא לא ידע ללכת כמו שצריך . אם אנחנו מיואשים מריבויי יצירת הריקודים כיום (כמתקדמים) תתארי לך מה המתחילים ירגישו - זה ישבור אותם מהר מאוד . אחזור שנית , ברגע שהמתחילים יודעים את הצעדים הבסיסיים לא תהיה להם שום בעיה להשתלב בחוגים הרגילים ע"י העתקה (זו דעתי).

../images/Emo204.gif היבט נוסף לטובת ההפרדה...

אם מקיימים חוגים נפרדים למתחילים, לפחות בשנה הראשונה, יש אפשרות לקיים חוג של 3 שעות מלאות, ללמוד לאט ולעומק, לשמוע את הסיפורים שמאחורי הריקודים וכד'... במקום להריץ "מרתון מתחילים" של שעה וחצי. כך היה בזמני, ואני מאמינה שכך גם קיבלתי את היסודות הנכונים והמוצקים לצעדי הריקוד ולאהבת הריקוד..... וזה ממש לא הפריע לי להשתלב, מאוחר יותר, בחוגי הממשיכים...

רעיון מקסים!

המתחילים ירקדו על המרפסת, ומי שלא יעמוד בקצב, פשוט ייזרק מאותה מרפסת עצמה. אחרי הכל, הוא הרי מפריע בחוג. וכיוון שכך - אין לו תקנה!

אלמונית....בצורה כזאת

אף צד לא יצא נפסד .מהמרפסת המתחילים יכנסו לאולם וישתלבו עם שאר הרוקדים. "אחוז בזה ואל תניח לזה"

union39

New member
אלמונית את אולי צוחקת אבל זה הפתרון

הכי טוב מי שהרקוד לא נכנס לו לראש יכנס לו דרך רגלים כואבות המתחילים האלה שומעים פעם אחת שיר שמכירים וזהו עכשיו הם יכנסו למעגל הפנימי להראות לכולם מה הם למדו וישארו עד סוף ההרקדה כי הרי הם שלמו25 שקל לפעמים אני מרגיש שאני רוקד בתוך איזה שדה קרב ומשתדל לברוח ממכות סטירות אגרופים בעיטות ברגלים ואני שואל את עצמי'עשיתי רע למישהו' והכל בגלל שהמתחילים שילמו 25 שקל והם רוצים לנצל תהרקדה עד סופה

union39

New member
השילוב מפריע זה לזה הפתרון לדעתי

כל מרקיד מנוסה יקח לו מרקיד מתחיל או אחד שבשלבי סיום קורס ועל ידי העוזר הזה לערוך הרקדה ביום אחר במחיר מוזל ובמקום שמותאם לכמות המתחילים בית ספר או מתנס וכך כולם ירויחו

למעלה