שאלה לחברי הפורום

שאלה לחברי הפורום

הנוהל המקובל של ההרקדות (ברוב ההרקדות) הוא, שבחלק הראשון של הערב יש מתחילים ובהמשך בינוניים ומתקדמים. מידי שנה (+ -) המדריך פותח חוג חדש למתחילים, בדרך כלל משעה 20:00 עד 21:30 ואז ממשיכים עם הבינוניים והמתקדמים. (דרך אגב, מאוד לא מוצאת חן בעיניי המילה "בינוניים", אחת הרוקדות הציעה לי להשתמש במילה "ממשיכים"). השאלה שלי היא: עד כמה לדעתכם פתיחת חוג חדש למתחילים מסייעת באופן כללי להרקדה באותו הערב, או לחלופין דווקא פוגעת בו? מאוד יתכן שההרקדה מרויחה קבוצת רוקדים מתחילים שהצטרפה, אך מפסידה קבוצת רוקדים מתקדמים שמפסידים זמן הרקדה איכותי. מה דעתכם חברים?

מונל

New member
חוג מתחילים משעה 19:00

אתה צודק מאד - זו בעיה ולדעתי הרקדת ה"מתחילים" פוגעת בחוג. לכן, וראיתי אצלנו הרבה מרקידים (בצפון), שאת החוג למתחילים הם מקדימים בשעה, ואח"כ ממשיכים בהרקדה הרגילה. כמובן, שזה דורש מהם להשקיע עוד שעה, ולא תמיד יש קבוצה גדולה במתחילים שמצדיק זאת.

hadas74

New member
מונל -גם אני חושבת כמוך ../images/Emo24.gif

שחוג המתחילים יתחיל משעה 19:00 , כך הוא לא יפגע ברוקדים אחרים . ולאחר מכן הם ישתלבו בהרקדה הרגילה. אני חושבת שדרך זו , היא העדיפה ביותר .

מונל - שעה 19:00

היא שעה בעייתית, משום שהיא מוקדמת מידי. חלק מהאנשים רק מגיעים מהעבודה, ועד שמרדימים את הילדים, מתארגנים וכו', כבר נגמרה ההרקדה. מדריך שיפתח הרקדה בשעה 19:00 יגיעו אליו לדעתי הרבה פחות רוקדים מאשר אם ההרקדה תיפתח בשעה 20:00. לגבי ההצעה שמרקיד מתחיל ירקיד באולם נפרד עם הרוקדים המתחילים, גם היא בעייתית, משום שחשוב מאוד שהרוקדים המתחילים יקבלו יסודות טובים וילמדו ממדריך בעל נסיון, מה עוד שמדריך מתחיל עשוי "להבריח" את הרוקדים. בנוסף לכך במרבית המקומות לא ניתן למצא אולם נוסף לצורך ההרקדה הנפרדת למתחילים. הדילמה עדיין קיימת.

hadas74

New member
שמעון - יש דרך חלופית ../images/Emo208.gif

לפתוח הרקדה רק למתחילים(לתקופה מסויימת) - כמו שאני למדתי בהתחלה ולאט לאט לשלבם לחוגים הרגילים שלך - זו המלצתי השניה . הדרך להכניסם לחוגים רגילים , לדעתי עלול לפגוע במתקדמים ולייאש אותם .

הדס.בשביל זה צריך זמן וכסף נוסף.

לפי הצעתך הוא עלול להוציא כספים ולהפסיד.

hadas74

New member
עזרא -נכון שיש סיכון ../images/Emo18.gif

אבל אם הוא יפתח במקום שמכירים אותו , לדעתי זה יחסוך את ההעלויות. ברור שישנו צורך בפרסום - אבל לדעתי עדיף להשקיע במתחילים מתחילת הערב ועד סופו על מנת למנוע התייאשות מצד המתחילים שאינם יודעים ריקודים רבים. אני למשל הבאתי פעם חברה לחוג מתחילים בחוג רגיל , היא התייאשה מהר מאוד מכיוון שהיא ראתה המון ריקודים שאינה יודעת , והחליטה לוותר . כדי שמתחילים יתחילו להשתלב ישנו צורך בהתמדה של המדריך מתחילת הערב ועד סופו בחזרה על הריקודים מספר רב של פעמים ועד לשילובם בהרקדה וכן במתן בונוסים לחוגים רגילים, לשילובם המהיר .

למתחילים, שעה עד שעה וחצי זה מספיק

יותר מזה זה מעייף אותם וקשה להם לקלוט. כל פעילות חדשה יש לעשות בהדרגה, ולא בבת אחת במינון גבוה.

hadas74

New member
בהתחלה כמובן ללמד מספר

מצומצם של ריקודים - המטרה להגיע למצב שהמתחילים ידעו כבר מההתחלה את הצעדים הבסיסים ולאחר מכן עם הזמן להגדיל את מינון הלימוד בהדגשה ובחזרה על הריקודים שנלמדו בשבוע לפני. ככה לאט לאט, המתחילים יהפכו למתקדמים - כמובן שזה לוקח השקעה וכסף , אבל זו הדרך הטובה ביותר לשילוב המתחילים והתמדתם.

משהא

New member
הצעתי- יסודי, תיכון, על תיכוניים...

לפני עשר שנים לאחר שקבלתי תעודת סיום אצל שלום עמר ז"ל והבנתי שמיציתי את כל כישורי בגלי הדר, החלטתי לצאת ליום נוסף בשבוע.מחקר מעמיק שערכתי במשך מספר חודשים, בהם ביקרתי ב-14 הקדות שונות בין אשקלון לפתח תקוה, אספתי נתונים, ולמדתי שאין דרך אחרת מעשית לשילוב רוקדים חדשים במעגל הרקדות. אז גם הטוויתי לעצמי את הדרך. מעבר מיסודי לתיכון ושאיפה ל"אוניברסיטה"....תוך בחירה מתמדת של שילובים מנצחים לטעמי. סיווגתי לי גם את ההרקדות לפי המרקידים, סוג הרפרטואר, רמת היכולות של הרוקדים טיב האולם והמרחק מהבית. אחרי עוד עשר שנים היום אני יכול לומר שלטעמי שילוב טוב בין שמעון עשור המערבב ישן בחדש ונותן מענה מצויין לרוקד הממוצע, לבין שמעון מרדכי אצלו שולט הישן עם חדש מבוקר ומאפשר להגדיל נפח, ולרקוד יותר ריקודים מזמנים נוספים. כמובן שיש עוד רבים וטובים אחרים העונים וזו רק דוגמא. הערותי לגבי השאלה העומדת של שמעון עשור הם. 1. יש לא מעט מרקידים שמתחילים הרקדות ליסודיים פעם בשנתיים או שלוש וזה מקל מאד על שילוב איטי מחד ופחות הפרעה לרוקדים אחרים. 2. מרקיד יכול בלי בעיה להרגיל רוקדים להשמע להערותיו, להסתכל על משטח הפרקט ולבקש בעדינות, אבל בלי מורא, מאלו שמפריעים לחדול. הייתי שנים בהרקדה כזו וזה הקל מאד וגם מנע נזקי גוף וריב בין רוקדים. 3. יש יתרונות לא מעטים דוקא בשעת התפר בין יסודיים לתיכוניים, המאפשר ללראשונים להעתיק להתקדם ולהשתלב מהר יותר דבר שלאורך זמן נותן את פירותיו. חג עצמאות שמח ריקודים שמחים אורי גבעוני

הדס - אני מקבל את ההצעה

אני סבור שזו הצעה טובה מאוד ששקלתי אותה מספר פעמים והיא נותנת פיתרון מצויין מרב הבחינות. יש בה שני חוסרים משמעותיים: 1. המדריך צריך להקצות ערב מיוחד רק למתחילים. 2. למתחילים אין המשכיות, אין להם חוג מתקדם שהם יכולים להמשיך איתו. אבל למרות זאת, זו עדיין האופציה הטובה ביותר גם לדעתי. תודה לך.

hadas74

New member
בבקשה -שמחתי לעזור ../images/Emo140.gif

דבר אחד רציתי להוסיף לגבי החסרון השני שציינת, ברגע שהמתחילים מקבלים בונוסים לאחד מהחוגים הרגילים הם גם משתלבים בחוגים המתקדמים - דבר שנותן להם המשכיות ושילובם בהרקדות הרגילות יותר מהר.

עדיף לא לעשות הכללות לגבי המדריך

לא תמיד מדריך ותיק עדיף על מדריך חדש וצעיר, רענן עם מרץ ומוטיבציה. לפעמים הוותיקים כבר שחוקים ולחדשים יש יותר סבלנות.

רויטל.אני לא מסכים איתך.ברוב המקרים

דוקא המרקידים הצעירים והחדשים הם חסרי סבלנות,בעיקר כאשר הם מלמדים, ההסבר מהיר וקצר. הוותיקים לא שחוקים כמו שאת מתארת, הם יותר משופשפים ובעלי ניסיון רב, מנסיונם למדו מה טוב ומה צריך לעשות. הצעירים חושבים שכולם אמורים לקלוט כמוהם. אני מדבר באופן כללי ובלי הכללות, אני מאמין שאת לא אחת מאלה שאני מתאר. בדרך כלל אני לא מסתדר עם מרקידים צעירים ויחסית חדשים.

ניסיתי להראות צדדים חיוביים

לשני הכיוונים. לא צריך ולא נכון לעשות הכללות. יש ויש..... הנה סיפור אחד, שלי אישית גרם לאי נוחות, למרות שלא הייתי מעורבת בזה ישירות. אחת הרוקדות שלי הלכה לרקוד בהרקדה נוספת, אחרת, של מדריכה אחרת, בעלת ותק רב יותר בהדרכה ונסיון רב. היא עמדה בצד ודיברה עם מישהי ואמרה "רויטל מלמדת יותר טוב" ולצערי, מבוכתי ומבוכת הרוקדת שלי, בדיוק המדריכה עברה ושמעה. כמובן שניסיתי להסביר שזה תלוי גם בקבוצה, שייתכן שהתרגלה לצורת לימוד שלי וכו'.... אבל ייתכן שגם השחיקה עושה את שלה.

חלילה, לא אמרתי שזה שלילי

אך זה לא מחייב שמדריך ותיק טוב יותר ממדריך צעיר. לא צריך לעשות הכללות.

זה נכון , אבל ותק בכל דבר שהוא זה

לדעתי הוא יתרון , למרות שכמו בכל תחום לפעמים החדשים יותר טובים , כמו למשל בריקודי עם , לאו דוקא אלא שרוקדים שנים רבות הם הרקדנים הטובים ביותר !

אליק 31

New member
שמעון, הנושא הזה ראוי לדון בו שוב

ושוב אע"פ שהוא נדון בעבר אבל כנראה טרם מוצה. הרוקדים המתקדמים סובלים מהרוקדים המתחילים מכמה סיבות: א. צריך להמתין להם עד שיסיימו את "המשמרת" הראשונה שלהם. ב. הם מצטרפים למתקדמים בהמשך, ולפעמים מכבידים ברצף. ג. בגלל המתחילים המרקיד חיב גם לתת להם תשומת לב והוא הולך על ריקודים התחלתיים ( אהבה פשוטה, זיקוקין). ד. גם המתחילים נפגעים: מתחיל חוג חדש למתחילים, עד מהרה משתלטים עליו המתקדמים, על ידי כך שהם מקדימים לבוא בתחילת הערב, רוקדים עם המתחילים והבדרגה נוצרת קבוצת לחץ על המרקיד שיעבור מהר לריקודים מורכבים יותר, וכך המתחילים נגזלת מהם ההרקדה שלהם. את הטענה הזאת בדיוק שמעתי מפי מתחילה אצלך, בגן נחום, שטענה כי אתה תוך 4 חודשים עברת לבינוניים-מתקדמים, והיא נאלצה לעזוב את החוג שלך. אז המסקנה שגם המתחילים נתקלים בבעיות. מצד שני חייבים להזרים דם חדש ואין דרך אחרת אלא לפתוח חוג למתחילים, ואז כל הבעיות המנויות לעיל, חוזרות...

למעלה