שאלה לחברי הפורום

Blackpanter1י

New member
שאלה לחברי הפורום

אתם מאמינים שיש בורא לעולם? אם כן, מה הסיבה? ומה דעתכם על אתאיסטים שלא מאמינים?
 
לדבר על בורא עולם זה כמו לדבר

על פיית השיניים, אף אחד לא ראה את פיית השיניים, אך בכל זאת ילדים מאמינים בקיומה, האתאיסט רואה את האמונה כדבר מיותר.
 

pRincEsSa16

New member
עוד פעם אתה?!

אךך עד שהיה קצת שקט... אממ אני מאמינה... ואני יאמין תמממממממממממממיד!!!!! ובקשר לאתאיסטים...אממ אני מכבדת את המשפט "איש באמונתו יחיה".. אבל מעצבנים אותי אנשים שמחללים את שמו וממחליטים שהוא לא קיים.. זה זלזול בכבודו וזה מאוד מפריע לי!
 

Oוכ7יה

New member
אני מאמינה שיש בורא עולם

יש אלוהים! מהסיבה הפשוטה והיא : חייב להיות תכלית לקיום, לאנושות עצמה, חייב להיות מישהו שיצר את כל מה שקיים - האדם, חיות, זוחלים, צומח, דומם, אוויר וכו'. חייב להיות הסבר למצב הזה וזאת התשובה היחידה שמתיישבת על שאלות אלו.. ומעבר לכך שזה גם עניין של הרחבת האמונה( אל שמקשיב, אל אוניברסלי, רוחניות, סמלים, דתות וכו') + ידיעות ההיסטוריה(תנך וכו'). מה אני חושבת על האתאיסטים שלא מאמינים? אנשים שאין להם אמונה לדעתי הם אנשים שאין להם דרך, ייעד, מטרה בחיים האלה. אדם חיי ללא אמונה זה אדם שאין לו בשביל מה... אדם שחיי ולא שואל את עצמו מאיפה באתי ומי ייצר אותי ומי אחראי על כל מה שקוה לי ועל כל הרע שקורה לי.. פשוט סתם - שטחי. קשה לי לתאר את עצמי ללא אמונה. כי אני מאמינה שיש אלוהים והוא אחראי על הטוב בעולם והוא הייוצר ויכול להיות שיש גם את השטן שהוא אחראי על הרע בעולם ושהוא זה שבעצם הייוצר. אבל כמובן שיש הרבה כיוונים ודרכים להסתכל על הנושא בגדול. בת אל
 

Oוכ7יה

New member
תראה..

כמובן שכל מה שנאמר פה זאת השערה, אמונה אחת גדולה הרי אין ביסוס והוכחה לכל מה שאמרתי אבל יחד עם זאת הדברים מתיישבים טוב מהבחינה ההגיונית ואני חושבת שבגלל שאנחנו ייצורים קטנים שיכולת ההבנה שלנו מוגבלת אין באפשרותנו להבין ולדעת "מי ייצר את מי ומה בכלל התכלית של כל הקיום ואם יש אלוהים אז מי ייצר את אלוהים" זה משהו שלא נבין אף פעם כי אולי בעצם אלוהים לא רוצה שנדע ויש לי עוד חומר למחשבה בשבילך.. אם אין אלוהים.. אז מי ייצר אותך? מאיפה אתה חושב שבאת? מהקופים? ומי ייצר את הקופים? או שבעצם נוצרנו מתערובת של גזים שהייתה פה לפני הרבה הרבה זמן אבל - מאיפה באו הגזים ..אין, זה מעגל של שאלות שאף פעם לא נבין.. צריך רק להשלים עם זה שאנחנו קיימים וגם להיות עם אמונה כלשהי שלא נשתגע בסוף יום טוב
 
אם אין ה' , אז קופים לא יצרו אותי ,

אלא ההורים , וההורים שלי נוצרו ע"י ההורים שלהם, וכך זה ממשיך ללא התחלה.
 

Oוכ7יה

New member
לפי התיאוריה שלך.. אז

מי יצר את ההורים שלך.. ואת ההורים של ההורים שלך ואת ההורים של ההורים של ההורים שלך?........... חחח
 

Blackpanter1י

New member
לא יצרו אותו... זאת סתם דמגוגיה

זולה ואתה מתעלם, הבורא הוא מעל לזמן, הוא לא קשור לחומר, הוא האין סוף האמיתי! אתה לא יכול להגיד "אז גם היקום תמיד היה קיים" לא! כי א. לחומר יש גיל, ויוצא שהייתה לו התחלה. ב.גם המדע טוען שהייתה התחלה, המפץ הגדול ואל תגיד לי תאוריית ה"קפיץ" כי זאת לא התאורייה המקובלת על רוב המדענים בכלל... ולמקרה שתשלח אותי לקישור הזה: http://www.sciam.com/article.cfm?articleID=00042F0D-1A0E-1085-94F483414B7F0000 תשובה: זהו מאמר מקורי בתחום. איש לא סובר כך. אנו יודעים שהיקום שלנו ימשיך להתרחב לעד. היקום שלנו לא יתכווץ ויתנפח, ואז שוב יתכווץ ויתנפח ובכך יאפשר חוקי טבע וחומרים שונים ומשונים עד התוצר המושלם. למעשה, היקום שלנו, גם לפי המדע, יתרחב לעד, ולא יחזור לעולם לאין. אין לנו כל סיבה לדמיין שלפני היקום שלנו המתפשט לעד, היו יקומים אחרים, בלתי מושלמים שלא התפשטו לעד, אלא התכווצו שוב וחיכו לתוצר המושלם... התרחקות הגלקסיות והכוכבים אלה מאלה כ"בלון המתנפח" מוכיח כיום, שליקום היתה התחלה, במקום שבו כל היקום היה צפוף בנקודה אחת או שנברא באופן זה, המתרחב. יש מי שרוצה לטעון שהיקום שלנו התפוצץ ואחר כך יחזור לאותה נקודה בראשיתית, ויתפוצץ שוב וכך יהיה לנצח נצחים. אך לפי הממצאים העדכניים שברשותנו היום, נמצא שהגלקסיות הרחוקות הספיקו להתרחק בעבר, פחות מכפי שהיה צפוי על פי קבוע הבל. כלומר, ההתפשטות בעבר הייתה איטית יותר והיא הולכת ומאיצה. אמנם לא יודעים עדיין מה גורם לאותה האצה כנגד הגרוויטציה, אך קראו לה בינתיים "אנרגיה אפלה". כיוון שההתפשטות מאיצה, היקום ימשיך להתפשט לנצח ולא יחזור לקרוס, כך שאין מחזוריות לפי הממצאים הנראים כיום והיקום שלנו איננו מתכווץ ומתנפח.
 

Oוכ7יה

New member
עזוב אותך מיזה

הדבר שבאמת מפחיד הוא המוות. כול אחד מגיע אליו בסופו של דבר ובאיזשהי דרך. זה משהו שלא נקלט. האם יש סוף אחרי המוות? או שפשוט אנחנו נולדים מחדש שוב לעולם? או שיש בכלל עולם אחר שאנחנו נולדים אליו שבו אנחנו בכלל יצורים אחרים עם רגשות ותחושות אחרות, לא מוכרות. או שבעצם יש גיהנום שרק סובלים שם ברמות שאנחנו בכלל לא מכירים (מפחיד) ואולי יש גם גן עדן מקום שלוותי עם אווירה פסטורלית כזאת.... לא יודעת. מה זה בכלל מוות? מפחיד, מפחיד מאוד. למה אין על זה תשובה? למה?
 

Blackpanter1י

New member
לא כל המדענים טוענים שהאבולוציה

נכונה... בעצם גם יכול מאוד להיות שאם דארווין היה חי היום, הוא בעצמו היה שולל את התאוריה. ואז מה אם "המדע טוען שהאדם התפתח מהקוף"? אז מה שרשמתי לא נכון? אם רופא יגיד לי שאני חולה באיזה מחלה ח"ו אני יקשיב לו, אז מה הבעיה? לא הבנתי...
 
אתה בוחר אם להאמין או לא../images/Emo106.gif

לפי דעתי יש מקרים שאין ה' ויש מקרים שיש ה' (יאני לפי המזל שלי והחיים).
 

misipipi

New member
אתאיסטים בכלל לא מאמינים בנשמה

בשבילם אחרי המוות אין כלום. דעתי על אתאיסטים שהם הולכים אחרי הלב שלהם(הרצונות) והם בדרגת חומריות גבוהה מאוד. בשבילם יש רק 3 מימדים וחשים ב5 החושים שלהם ובכך הם מוגבלים, וקשה להם להבין שיש יותר מזה, הם למעשה כלואים בתוך המגבלות הפיזיות שהם חשים.
 
הדתיים הולכים אחרי הרגש ולא השכל,

המאמין פוחד מהמוות ומהיום בו יפסיק להתקיים, לכן הומצאה עבורו הדת.
 
למעלה