שאלה לחברי הפורום:

מסלינה

New member
שאלה לחברי הפורום:

נניח שבנסיבות שאינם תלויות בנו ואין באפשרותנו להשפיע עליהם, השטח עליו מדינת ישראל יושבת היום + הגדה ועזה הופכים למדינת פלסטין, המוגדרת ומוכרת בכל העולם כמדינת הפלסטינאים. מצד שני, מוקצה ע"י העולם שטח סביר במקום אחר להקמת מדינה שלא עקרוני כרגע מה שמה, והיא מוגדרת ומוכרת בכל העולם כמדינת היהודים. לאיזה מתוך שתי המדינות האלה הייתם הולכים? באיזה מהן הייתם בוחרים לבנות את חייכם?

מוזר לי מסלינה

"הופכים למדינת פלסטין, המוגדרת ומוכרת בכל העולם כמדינת הפלסטינאים." איפה היא מדינת פלסטין ?? היא קמה ולא ידעתי ? או שרק אתה מניח סתם הנחות , זאת היא הבעיה , שלפעמים מתוך הנחה פרועה של דמיון בן רגע שנולד על סמך מילה משוטטת בראשו של מישהי שלא קשור לנושא כלשהוא נולד רעיון מטורף , מקבל הד והופך למציאות ממש אבל ממש לא מבין את הקטע הזה , אם אני צריך לענות על השאלה שלך ? תחת שלטון ערבי אני לא אהיה נקודה ! , ואם תהיה לי הזדמנות להחליט האם לחיות תחת שלטון המדינה היהודית אני אשב אחשוב ואז אחליט , הכל פתוח

מסלינה

New member
לא הבנתי את התשובה

לא... מדינת פלסטין עדיין לא קמה. אני רק נתתי תסריט היפוטטי. ברור שזה לא ראלי. זה סתם תרגיל מחשבתי. נניח ש...! השטח פה, כולל ישראל והשטחים היה הופך לפלסטין. איך? למה? נכון אין סיבה, אבל לצורך התרגיל אמרתי שהסיבות לא תלויות בנו. השילטון הוא כפי שמתאים לאותה מדינה. הרי גם בישראל יתכן ראש ממשלה ערבי. לא? אז זה יחשב לשלטון ערבי? האם העובדה שכרגע, במציאות ולא בתרגיל, ישראל נחשבת למדינה יהודית זה אומר שערבים לא יכולים לרצות לחיות בה? ויש גם קצת יהודים במדינות ערב (במרוקו, ועוד בודדים בארצות אחרות). האם הם חיים תחת שלטון ערבי? האם צריכה להיות להם בעיה עם זה?

מסלינה

New member
הבנתי

טוב, מכיוון שהכל היפוטטי, אז אשאל אותך: נניח שישראל נשארת בדיוק כמו שהיא היום, ורק משנים את שמה לפלסטין, ואולי גם את דגלה והימנונה. פרט לכך הכל בדיוק בדיוק אותו דבר, אבל חוץ מי זה כמה מדינה נוספת בעולם, כמו בסיפור הקודם, שנחשבת בעיניה ובעיני העולם כמדינת היהודים. איך תבחר אז?

מסלינה

New member
הדגל וההימנון זה דברים סימלים

שכמעט לא משפיעים על חיי היום יום. גם במציאות העכשוית, ובלי מדינה יהודית נוספת, יש הפועלים לשנות אותם, ומאוד סביר שבסופו של דבר הם אכן ישונו. ישאר כל היתר: הנוף, האופי הישראלי, האנשים, הכבישים והבתים, הטלביזיה והרדיו, וכל דבר אחר.

נכון אבל

הם חלק ממני ומהמדינה שלי. את באמת חושבת שמה שעושה את ישראל זה הטלביזיה והרדיו, ולא הדגל וההימנון? אלו דברים שלא ישתנו, מצטער.

ודבר נוסף

האידיאל הוא לא מדינה יהודית ולא מדינה פלשתינית במקום מדינת ישראל, אלא מדינת כל תושביה.

מסלינה

New member
אתה צודק

אולי באמת היתי צריכה להגיד שהמדינה שתישאר כאן תהיה מדינת כל אזרחיה, ורק המדינה השניה תהיה מדינת העם היהודי. פשוט, היתי בטוחה שמכיוון שיהיה לה רוב פלסטינאי אז היא תעדיף להגדיר את עצמה ככזאת.

אנחנו עושים את אותו הדבר עכשיו

בגלל שיש רוב יהודי, המדינה נקראת מדינת היהודים, וחבל.

ערןממ

New member
יש דברים יותר חשובים מנאמנות למולדת

כמו לדוגמא, להתחיל לחיות במדינה יהודית ודמוקרטית בשקט. והפלשתינים(מהקו הירוק ומחוצה לו)? הייתי מעוניין לראות אותם מתפקדים במדינה משלהם, מאד מעניין מה יקרה שם.

אין דבר יותר חשוב מזה

המדינה שלנו הוקמה על נאמנות ומסירות נפש. חבל שאינך מכיר בהיסטוריה הישראלית, ובחללי צה"ל כדי לראות מה היה חשוב כל כך לאנשים שבזגותם אתה חי.

skywalker 8

New member
זה לא סותר.

"המדינה שלנו הוקמה על נאמנות ומסירות נפש" נכון, נאמנות למדינת ישראל כמדינת היהודים ומסירות נפש על המשך קיומה. ההסטוריה הישראלית ומדינת ישראל מושתת על הציונות. ללא ציונות אין ישראל ולכן אין הסטוריה ישראלית. כל מה שחלמו עליו לא יהיה, כל מה שישראל היום לא יהיה.(זה כמובן על פי המצב שמסלינה נתנה) על מה ישאר לך להיות נאמן? לכן אני מבין את "ערןממ" בכוונותיו ללכת בעקבות מה שהוא מאמין בו.

למעלה