שאלה לחברי הפורום

MayFebruar

New member
קשה לשכנע אנשים שלא מכירים את הממשלה

שמישהו שהוא נבחר ציבורי הוא דמות שולית. במיוחד אם הם אומרים דברים קיצוניים ופורבקטיבים.
בדיוק כמו שיש ישראלים חושבים שכ-ל האנגלים אנטישמים אחרי שהם קראו שג'ורג' גאלווי הכריז על בראדפורד כאזור ללא ישראלים...

הנה לינק למה שאמר פייגלין:
http://www.dailymail.co.uk/news/art...-annihilation-fighting-forces-supporters.html
ורפבליק שם לינק לדף הפייסבוק של פייגלין עם המכתב ממנו זה לקוח.

Woking

New member
דמות שולית?

פייגלין הוא ח"כ מטעם מפלגת השלטון סגן יו"ר הפרלמנט הישראלי, וחבר בועדת חו"ב. להבדיל, ג'ורג' גאלווי הוא פוליטיקאי מוקצה שעושה הון פוליטי מעמדות קיצוניות, ונבחר לפרלמנט רק בגלל שבכל פעם הוא משכיל למצוא מחוז בחירה עם מספיק מוסלמים שיצביעו עבורו. דרך אגב הוא נחקר במשטרה על ההתבטאויות שלו. אין סיכוי שזה יקרה לפייגלין (או לליברמן שקרא להחרים חנויות של ערבים). פייגלין אגב הורשע בעבירה של המרדה. בריטי שהיה מורשע בעבירה כזאת ספק אם היה מצליח להבחר אפילו לועד ההורים בבית ספר מקומי.

MayFebruar

New member
האמת לא שמעתי על פייגלין לפני

ואני קוראת חדשות מישראל כל יום. ואם דנה שגרה בישראל אומרת שהוא דמות שולית, וזה אכן נראה לי הגיוני אז מי אני שאתווכח.

achieven

New member
תקשורת המונים זה בכל מקום

בדיוק כמו שהתקשורת בארץ רותמת אנשים למטרותיה, כך גם התקשורת בכל מקום.
אז כן היו קצת מתיחויות והפגנות בין ימין לשמאל, ואני מסכים שרוב הישראלים לא מסתכלים על תקשורת זרה.
אבל אני הייתי רוצה להגדיר את עצמיי כאדם נורמלי, ואני לא חי במחתרת.
נכון הציבור בישראל נוטה ימינה יותר מבעבר, ואולי זה בצדק ואולי לא אבל אם ראשי השב"כ יכולים לעשות סרט ביקורתי על ישראל והארץ יכולים לפרסם כתבות ביקורתיות, המצב עדיין די בסדר. בסוריה ועיראק אנשים נלחמים ברחובות עם ג'ינס וחולצה קצרה ובלי קסדה.

רוב חברי הפורום לא הולכים עם כיפות ומגיני דויד.

אני מניח שלו היו חברי פורום מסתובבים בערי אירופה אם סממנים יהודים בולטים, אז חלקם היו נתקלים בתגובות אנטישמיות ואף באלימות.

זה באמת נכון

רק לשים את זה בקונטקסט הנכון, שיהודים זוכים להערות כשהם לובשים כיפה, מוסלמיות זוכות להערות כשהן לובשות רעלה וכו׳ כי אנשים גזענים באים בכל מני צבעים. מה שהטריד אותי וגרם לי להציב את ההודעה למעלה היא האגוצנטריות של כל אלה שמודאגים נורא מאנטישמיות אבל גרים באחת מהמדינות הכי גזעניות בעולם (ישראל). ברור שהכללתי וזה לא בא מתוך מחקר מלומד וזו הייתה הלצה מתוך שעמום. אבל לישראלים יש נטיה לחטוף היסטריה כשהם יוצאים מארץ הקודש, כי פתאום הם מרגישים כמו שנניח פלסטינים מרגישים בראשון לציון (ואוביקטיבית המצב של פלסטיני בראשון לציון הוא פי מיליון יותר גרוע מיהודי באמסטרדם)לגבי אלימות כלפי מי שבגלוי לובש סממנים יהודיים, זו באמת בעיה. את/ה צודק/ת. יש לך רעיונות איך לשנות את זה?

Woking

New member
חבל שהיטלר לא השלים את העבודה

זה מה שהיה לגולשים ישראלים להגיד אחרי שקבוצה של כ-300 ניצולי שואה שואה פרסמה מודעה בניו-יורק טיימס נגד ה"מבצע" בעזה.

achieven

New member
זה לא מה שהיה "לגולשים ישראלים" להגיד

זה מה שהיה לכמה מטומטמים חסרי השפעה אמיתית להגיד.
יש גם תומכי דעאש בישראל.
יש גם מצעדי נוער היטלראי בארה"ב.

וזה מזכיר לי....

כשישראלים בחו"ל שאלו את אפרים קישון "מה אתה רוצה מאיתנו?!" הוא אמר , רק משהו קטן : שלא תשנאו אותנו. אז אני מברכת אותך על הצטרפותך לשונאי היהודים . את כמובן תכחישי , כי זה לא פוליטיקלי קורקט -שיהיה ...
מעניין שכואב כל כך לישראלים באירופה , סבלם של תושבי עזה , שכזכור הצביעו בבחירות חשאיות לחמאס , וגם חילקו עוגיות וממתקים אחרי רצח משפחת פוגל כולל תינוקת בת 3 חודשים בסכין , שלא לדבר על חטיפת הנערים. הישראלי המצוי מלא הבנה לסבלם של הפלסטינים - הוא רק לא מבין שארץ ישראל היא ממש במקרה, לא נעים להזכיר , ארצם של היהודים .

אה , לא ...זה גם כאב לנו ...או , להם היה מגיע - כי הם היו מתנחלים ! מותק האוירה האנטישמית נכנסה לך לריאות , ומה שיותר גרוע- ללב.

סליחה אם לא אגיב למה שכותבים כאן

נדמה לי שמיציתי . קראתי כאן את התגובות , ודי כצפוי...יש כאן נשמות טובות - שמדינת ישראל תסתדר איכשהו בלעדיהן . מי שרוצה להגיב יכול לפנות במסר אישי. יללה ביי.

MayFebruar

New member
נכון. בשרשור שפתחתי על אנטישמיות

היה גולש שסיפר שאנשים שהוא מכיר שלבשו סממנים יהודים נתקלו באנטישמיות.

למעלה