שאלה לחברי הפורום

שאלה לחברי הפורום

החלטתי לאזור אומץ ולצאת היום מהבית לכמה שעות. רציתי לשאות אם אני עלול להיתקל באנטישמיות כי הבנתי שבאירופה יש אנטישמיות. באירופה יש גם מכוניות. אני צריך להיזהר ממכוניות? מהנסיון שלכם זה בטוח לצאת מהבית או שהכי טוב להישאר בפנים? אנ נורא מודאג כי ראיתי בחדשות שמחוץ לבית קורים כל מני דברים. אנטישמיות! אני נורא מודאגת. אולי עדיף שאשאר בבית? אנטישמיות! יש אצלכם? ותאונות דרכים? ויתושים? ואבולה? והרי געש? רק אסונות יש באירופה הזו. אני נשאר בבית.

MayFebruar

New member
שאלה מעולה!

ברצינות.
לא מפתיע אותי שהרבה גולשים שואלים על אנטישמיות, בתקשורת הישראלית מפחידים מאוד וגורמים לזה להיראות כאילו כל ישראלי ויהודי מותקפים כל יום וזה ממש לא נכון.
אז טוב שאנשים שואלים כדי לקבל תמונת מצב כנה מצד ישראלים שגרים באירופה. אם הם לא ישאלו הם בטח ימשיכו לחשוש ולפחד רק בגלל שמראים מקרים קיצוניים. ולכן עדיף שישאלו, אין צורך לזלזל בזה. אם לא נשאל- איך נדע?

Woking

New member
שוב התקשורת אשמה?

התקשורת הישראלית מספקת לישראלים את תמונת העולם שהישראלים רוצים לראות, קרי הישראלים הכי חכמים וכל העולם טועה. כל מה שלא מתאים לתפישת העולם הזאת מקוטלג מיידית כאנטישמיות, כולל ישראלים שמבקרים את ישראל, או שסתם לא חושבים שישראל זה הדבר הכי מוצלח מאז המצאת הנקודה העשרונית, או אפילו כאלו שלא מצביעים בעד השיר הישראלים באירוויזיון. אנטישמיות היא הגדרת הרפלקס של כל מה שמאיים ליצור דיסוננס למול אשלית המציאות הישראלית, או למען הדיוק הציונית. אחרת איך אפשר ליישב עם המציאות את הטענה ש-72 הרוגים (ולא משנה שיש מעל 1000 אזרחים פלסטינאים הרוגים) וקיצוץ רוחבי של 2 מילארד שקל (להוציא התנחלויות חדשות כמובן) היה כורח המציאות, ושכמובן שבשעה קשה זאת הס מלהזכיר מחאה חברתית או עדיפויות לאומיות כמו, רחמנא ליצלן, חינוך. אז אם את שואלת, הדרך הכי טובה לענות על השאלה אם יש אנטישמיות היא: "אל תשאל/י! בטח, ובטח אנטישממיות. ממש פרעות דצ"ך עד"ש באח"ב כל שני וחמישי."

תראי, זה מזמן עבר את גבול ה"תקשורת"

או יותר נכון: "העם מקבל את התקשורת שהוא ראוי לה."
עם ישרעל סובל מהלוצינציה קולקטיבית, PTSS ומהתקרבנות.
הבעיה היא, שאכן - מאורעות אוביקטיביים, מעטים אך שלא ניתן להתעלם מהם, מחזקים את המצב הפסיכוטי של העם.
להתמודד עם טראומות זה קשה לאדם בודד, שיגעון של עם שלם קצת בעייתי.
הבן הגדול שלי הולך בעוונותי לבי"ס יהודי.
והוא חוזר הביתה עם "העם הנבחר" ויציאות בהתאם.
פיכסה.

een ogenblik

New member
אם זה היה "רק" התקשורת

בשהות האחרונה שלנו בארץ (לפני כשבועיים), לא רק נשאלנו על רמת האנטישמיות, אלא גם הוסבר לנו שאיננו מבינים את רמת האנטישמיות ואת הסכנה בה אנו חיים. העובדה שאנו חיים מחוץ לישראל כבר למעלה מעשור וחצי לא העניקה לנו אמינות. אנשים היו רציניים, וחשבו שזה תפקידם ליידע אותנו ולבער מקרבנו את בערותנו. הכל בשם הדאגה לשלומנו, כן?
מאז ימי התביעה נגד שרון, לא נתקלנו בכזו מתקפה.

MayFebruar

New member
אני מסכימה עם שלושתם, זה לא רק התקשורת

יש גם אנשים שמפחידים כדי לשמור את העם היהודי בא"י.
לי זה לא משנה מאיפה השמועות על האנטישמיות באות ומי מפיץ אותן. יותר חשוב לי שאנשים בודקים ושואלים אנשים שגרים באירופה ויכולים לתת מידע יותר אמין. זה כבר מראה שלא כל הישראלים חושבים אותו דבר ולא מאמינים לכל דבר שהם קוראים\חבר-של-חבר-אמר.

ולפחות דואגים לנו, ואני מקווה שגם שומרים לנו מקום

dana dvir

New member
כל פעם שאני מתלבטת אם אולי אני

ביקורתית מדי כלפי ישראל
&nbsp
אני נכנסת לפורום הזה...
&nbsp

dana dvir

New member
ואגב

אני מאד מסכימה איתך לגבי השפעת התקשורת

ישראל היא לא חלק מה׳גלובל ווילאג׳׳ ישראלים די דומים לאמריקאים במובן הזה שאין להם באמת מושג מה מתרחש בעולם או איך הוא עובד, והם מאמינים רק לתקשורת המקומית (אפילו התקשרות האמריקאית היא ׳אנטישמית׳ לדעתם)

אז כל דיווח- כמו למשל הרצח בבלגיה- גורר אחריו תגובות ודעות שיוצאות מפרופורציה
וכמובן שכל מיני פוליטיקאים רותמים את זה למטרותיהם

ובאותה נשימה ולמרות האמור לעיל- אני רק רוצה לחזור להזכיר שבאמת נשארו עוד כמה אנשים נורמלים בישראל למרות שהם כרגע כנראה חיים במחתרת

MayFebruar

New member
מסכימה איתך

הכי נוראי לדעתי אלה הפוליטיקאים, אני עוד זוכרת מה משה פייגלין אמר במבצע האחרון. זה היה פשוט מזעזע ולא האמנתי שאיש ציבור מתבטא ככה.

ואני גם יודעת ומאמינה שיש הרבה אנשים נורמלים בישראל שלא חושבים שכו-לם מחוץ לישראל אנטישמים.

מה הוא אמר שכל כך זעזע אותך?

מתוך סקרנות . לדעתי , ואני , אין לי ארץ אחרת - הוא בסדר גמור . קל להיות "מוסרי וצודק " כשטילים לא נופלים על הבית שלך ...שלא לדבר על דרכון זר, שבטח מחמם את הכיס של כמה מחברי הפורום הזה .

MayFebruar

New member
שצריך להקים מחנות ריכוז בעזה

שזה לדעתי ממש לא לעניין.
והיה עוד משהו שאני לא כ"כ זוכרת, אבל אם אני זוכרת את השם שלו כנראה שזה באמת זעזע אותי.

מעניין , שעקבתי כל תקופת המלחמה אחרי החדשות

ולא שמעתי אותו אומר דבר כזה . אכן , לא לעניין . שמעת אותו מדבר ככה, או העתונות שלכם ספרה לך את זה ??

נ.ב

אם היו מגרשים בימינו כפר ערבי אחד , ומוציאים את המתים שלו מקברם (!), היה קם רעש נוראי באירופה - אבל כשגרשו את יהודי גוש קטיף ב2005 , שדרך אגב לא חיו על חורבות שום כפר ערבי - היתה שתיקה רועמת. בכלל הרצון להפוך את יהודה ושומרון לנקיים מיהודים מוזר בעיני.
האנטישמיות חיה ובועטת באירופה , אבל לי זה ממש לא אכפת , כי יש לי בית וקוראים לו ישראל. אני חותמת לך , שלא היית מעיזה להסתובב עם שרשרת מגן דוד , או חזות יהודית היכן שאת גרה . אז אוקיי- את לא נראית יהודיה - את לא מרגישה אנטישמיות . בכיף אחותי , רק אל תגידי , שזה לא קיים .

את מוזמנת לקראת את מה שכתבתי לאדון או לגברת שלמטה . מצער , שישראלים שונאים את ארצם ואת עמם .

Woking

New member
ריגשת אותי עד דמעות

עם התיאור הפסטורלי שלך את חבורת שודדי האדמות המתקראת מתיישבי גוש קטיף. הם לא גורשו משום מקום. ממשלת ישראל העבירה אותם ממקום מושבם מעבר לגבול בחזרה לתוך תחומה הריבוני. אבל אני יכול להרגיע אותך, ארצך אינה ארצי ועמי אינו עמך.

republik

New member
המכתב המקסים של פייגלין

https://www.facebook.com/MFeiglin/posts/695450140534104

לגבי התגובה הנבערת שלך, סייג לחכמה שתיקה. תגידי את האמת, איך שאת מרגישה, על התורה וארץ ישראל וכל הבולשיט הזה, ואל תנסי לדבר בשפה של הומניות כי אין לך שמץ של מושג לגבי זה.

Woking

New member
מימי לא קראתי תוכנית טובה יותר

לחיסולה של הציונות.

MayFebruar

New member
סליחה, אבל לשם מה הנימה התוקפנית?

לא תקפתי אותך או ניסיתי לריב איתך, שאלת שאלה ועניתי.
הנה לינק לכתבה שקראתי: http://www.dailymail.co.uk/news/art...-annihilation-fighting-forces-supporters.html
תראי כמה רע זה נקרא (וזאת לא התקשורת 'שלנו' אני קוראת ידיעות גם באנגלית.)

ואני אכן לא מסתובבת עם מגן דויד, אחותי, אבל זה בגלל שאני לא אדם דתי ומאמין אז אין לי שום סיבה להסתובב עם סממנים דתיים.
איפה קראת שאמרתי שאין אנטישמיות באירופה ושזה לא קיים?
איפה קראת שכתבתי שאני שונאת את ישראל וישראלים?
מוזמנת לשלוח לי לינקים להודעות האלו.

חבל שאת תוקפת ומסיקה מסקנות רק בגלל הודעה אחת.

dana dvir

New member
נזכרתי פתאום

שאחד החברים שלי (אמריקאי) פרסם לפני כמה זמן כתבה שבה מצוטט פייגלין שאומר שהמזימה הישראלית all along היתה לנקות את עזה מפפלסתינאים, וישראל עדיין לא ויתרה עליה

אני לא יודעת אם זה נכון (לא זוכרת ללצערי איפה פורסם אז לא יכולה למצוא), כלומר אם הוא באמת אמר את זה (צריך להיות חתיכת אדיוט כדי להגיד דבר כזה)
זה נשמע לי קצת מופרך למען האמת, הוא פוליטיקאי אחרי הכל, גם אם זה מה שהוא חושב, להגיד את זה זה הזוי

היה לי דיון פייסבוקי ארוך בנושא בו טענתי שבכל מקרה פייגלין הוא דמות שולית בפוליטיקה הישראלית, איש לא השתכנע ותכלס מה לי ולהגנה על פוליטיקאים כאלה

(בכל זאת קשה לי להאמין שאמר דבר כזה, ואני רחוקה כמזרח ממערב מהמחנה שלו)

הוא אחד המטומטמים אבל היו פה הרבה התבטאויות אומללות בתקופה האחרונה....

למעלה