שאלה לחברי הפורום,

anat281

New member
נועה תודה רבה !

האמת שהרגעת אותי לגבי העניין כי אני נמנעת מביצים לא רק עקב הטבעונות אלא כי כניראה שאני אלרגית לביצים, בעברי לפני שהייתי טבעונית, כל פעם שהייתי אוכלת ביצה הייתי ישר אחרי כמה דקות חוטפת מיגרנה, אם לא הייתי אוכלת ביצה לא היתה מופיעה מיגרנה ולכן הפסקתי עם ביצים עוד הרבה לפני שנהייתי טבעונית.

בילי28

New member
מה לגבי לחמים/לחמניות שאינם ארוזים?

(כן, תתפלאו, עדיין יש כאלה). איך אפשר לדעת לגביהם?

noa555555

New member
בעיה לא קטנה.

נראה לי , וזה רק בתחום הנראה לי והשערות - שבלחמניות רגילות או צמה אין ביצים (חלבי בטוח אין , זה אמור להיות פרווה, הרגילות , כדי שיתאימו לכל הארוחות ) .
אפשר לברר לאיזה מאפיה שייכים ולברר עם המאפיה . אין דרך אחרת ..

(תארי לך ששלשום אכלתי אותה בארומה ישראל, כן . לא יודעת מה היה, אבל היתה פאשלה, לדעתי למרות שביקשתי קפה גדול על חלב סויה הוכן לי על חלב פרה , ובגלל שהיה מוקצף - והאף שלי סתום פשוט לא הרגשתי . את כאבי הבטן שהיו לי אחר כך והשלשולים והעוויתות בקיבה במשך יום וחצי ועד עכשיו עדיין שאריות - אי אפשר לתאר. צריך לוודא עשרים פעמים שבאמת קלטו ושמעו . ממש עצבים וכאבים ותגובה חזקה של הגוף גם . כנראה שאין לי כבר את מה שמעכל את הזוועה הזאת )

noa555555

New member
לגבי ממרחים

יש קנויים ויש כאלה שקל להכין בבית .
מהקנויים פה אוהבים : ממרח פסטו בזיליקום , פלפלצ'ומה , ממרח עגבניות מיובשות, טפנד (ממרח זיתים ) , גבינת סויה טופוטי פשוטה ורגילה שעליה אני משלבת תוספות שונות של ירקות .
קל מאוד להכין ממרחים בבית משילובים של ירקות קלויים (או מטוגנים ,) בצל מטוגן , אגוזים, קטניות שונות וכד. כדאי לתת לדמיון לרוץ ולהתנסות .
כמובן שהכריך האולטימטיבי בעיני הוא דוקא אבוקדו פשוט , בצירוף עם עלים ירוקים מסוג כלשהו, (עלי בייבי , גרגיר, תרד עדין , חסה לסוגיה וכד, פטרוזיליה, שמיר..) נבטים , , ירקות שאוהבים (בצל ירוק הולך נהדר פה ) מלח פלפל , עגבניה.. פלפל אדום . רצוי לצרף עלים ירוקים עם משהו עתיר ויטמין סי כמו פלפל אדום למשל (גמבה כזאת ) , או עגבניות רגילות או שרי . זה עוזר לספיגת הברזל מהעלים הירוקים .
כדאי לגגל "ממרח טבעוני " או פשוט את המרכיב הרצוי יחד עם המילה ממרח טבעוני ויעלו המון רעיונות קלים ופוריים . ממרח טוב שמכינים בבית אמור להיות גם קצת שומני כדי לקבל את המרקם הנכון .
ואם במתוק חפצה נפשך : שוקולד חרובים בטעם שוקולד , ממרח שמכינים בבית - טחינה גולמית עם סילאן (יאמי, יוצאת חלבה מעולה ) , חלבה קנויה , חמאת בוטנים .

למעלה