שאלה לחברי הפורום,

anat281

New member
שאלה לחברי הפורום,

1. האם מישהו יודע אם בלחם של ד"ר מרק (שיבולת שועל האורגני (כתום) ושיפון אורגני) יש ביצים ? ובכלל, איך אפשר לדעת אם בלחם קנוי יש ביצים או לא ?
2. אשמח לקבל רעיונות לממרחים טבעוניים ללחם, עדיף ממרחי ירקות.
תודה לכולם

anat281

New member
נ.ב,

אשמח גם לקבל המלצה על נטורופתית מוסמכת מת"א והאיזור (יכול להיות גם ר"ג או גבעתיים).
תודה

l coyote l

New member
תשובה ל-1 - הכל כתוב ברכיבים

אי אפשר להכניס משהו ברכיבים בלי לכתוב אותו.
בלחם של ד"ר מארק אין ביצים וגם אין אנזימים, ובכלל הרכיבים של הלחמים האלה פשוטים וברורים.

anat281

New member
תודה אבל

גם בלחמים רגילים לא רשום אם יש ביצים או לא, אף פעם לא רושמים ברכיבים ביצים.
יש לי חשד שהלחם שיבולת שועל עם ביצים כי הוא "רטוב" כזה וקצת אוורירי, כלומר כדי להגיע למרקם כזה צריך ביצים.
אם מישהו מהמפעל של ד"ר מרק נמצא כאן בפורום אשמח לדעת איך אתם עושים את הלחם, מה התחליף שלכם לביצים ?

noa555555

New member
אין כזה דבר שיש ביצים ולא כתוב את זה באריזה .

אסור להם, בישראל של היום יש חוק פירוט רכיבים מלא תוך ציון אלרגנים, וביצים הן אלרגן נפוץ . מדובר בלחמים ארוזים כמובן .
לעניות דעתי, משתמשים בביצים בדרך כלל לשתי מטרות בלחמים - בחלות מתוקות כדי לעדן את המרקם (ולכן ברובן מכילות ביצים מבחינתי כברירת מחדל - ולא לוקחת אישית שום צ'אנס על זה ) או למריחה .
בכל מקרה, אם רשומים מרכיבים, חייבים לרשום שם גם ביצים .

anat281

New member
נועה תודה אך את טועה,

תסתכלי על לחמים (ארוזים) בסופר ברכיבים, לא מופיע ביצים וגם אף פעם לא הופיע.
לא אשלח אותך בשביל זה לסופר במיוחד :) , את יכולה להיכנס לדוגמה לאתר של מאפיית אנג'ל, יצרנית הלחם בין הגדולות בארץ אם לא הגדולה שביניהן, יש שם רשימה של כל הלחמים שלהם כולל הרכיבים, איפה בדיוק כתוב ביצים ?

merav999

New member
לא כתוב כי אין ביצים

כמו שנועה אמרה, חייבים לציין את כל המרכיבים שמשתמשים בהם על האריזה. אם לא כתוב ביצים זה אומר שלא השתמשו בביצים.

noa555555

New member
למה את חושבת שיש ביצים בלחם שלא כתוב עליו

שיש בו ביצים ? בגלל המרקם ? יש הרבה שיטות להשיג מרקם רך .
לא חושבת שאני טועה. התקנות מאוד ברורות בענין סימון מרכיבים עיקריים ואלרגנים
אפילו חשד של עלול להכיל אלרגן אמור להיות על האריזה.
אז מאיפה את לוקחת שבלחמים הארוזים בעלי התוית של אנג'ל יש ביצים בהכרח ?
אם יש ביצים והן לא מצויינות בתוית זו עילה מוצדקת לתביעה, לא נראה לי שיש מפעל שיסתכן בזה היום, בטח שלא אנג'ל.

דוגמה מגוגל בענין תקנות סימון אלרגנים :

http://www.haaretz.co.il/news/health/1.1181797

purplegiraff

New member
ביצים בלחם זה רחוק מלהיות מרכיב הכרחי

ברוב הלחמים כברירת מחדל דווקא אין ביצים ולא תחליף לביצים כי אין בזה שום צורך.
הביצה יכולה להשפיע מעט על המרקם והטעם או לסייע בתפיחה אבל כל כך קל להגיע לאותן תוצאות בלי, שזה ממש לא ברירת מחדל מקובלת.

סוג הקמח, אם חיממו וניפו לפני הכנת הבצק, סוג וכמות השמרים/ מלח, מספר התפיחות, זמני הלישה....טמפ' ולחות בזמן האפייה...

על אופי הלחם משפיעים כל כך הרבה גורמים שאפשר לשחק איתם כדי לקבל מרקמים שונים שהביצה זניחה ממש.

l coyote l

New member
רק שתביני את גודל ההקפדה על סימון רכיבים

מצד חברות:
אם המוצר לא מכיל רכיב מסוים, אבל יוצר על פס יצור שמייצר עם רכיבים כאלה, שלא מנקים אותו בין יצור ליצור,
נהוג לכתוב על האריזות למשל "עלול להכיל שאריות ביצים, בוטנים, סויה" וכיוצא באלה.

זה מסיבות של אלרגנים והגנה מתביעות.
אז תארי לך שיכניסו אלרגן ברכיבים עצמם בלי לציין אותו. אין כזה דבר, אלא אם מדובר בטעות שיש לדווח עליה.

anat281

New member
תודה, יכול להיות

שאני טועה אבל אני אבדוק זאת עם חברות האפיה ואיידע אותכם. אני יודעת שבמאפים יש ביצים, בבורקס, עוגות, קרואסונים, לחם וכו", בלימודי טבחות למשל זה הדבר הכי בסיסי שלומדים וגם כשאופים אז משתמשים בביצים, בעוגות למשל ביצים הוא מרכיב מאוד בסיסי.
הנושא בהחלט שווה בדיקה.

purplegiraff

New member
טוב תקשיבי, לכי לבדוק עם חברות האפייה

אם את כל כך מתעקשת ודווחי לנו מה שכולנו כבר יודעים.

אני בוגרת קורס טבחות וקונדיטוריה של בית הספר "בישולים" (שנה שלמה) שיעורים שלמים היו לנו על לחם
וכמו שכתבתי לך למעלה- מה שכתבתי זה מתוך ידע שנרכש שם ויישום באפייה ביתית ובמסעדות בהן עבדתי למשך כמה שנים,

ביצים אינן מרכיב נחוץ בלחם, כל לחם יוצא טוב גם בלי, יש מתכונים מסויימים- ע"פ רוב הלחמים הלבנים האווריריים והעוגתיים שדורשים ביצה על מנת להגיע למרקם הזה.

לחם מותפח ע"י שמרים ולא אבקת אפיה ולכן הביצה היא סתם תוספת לא חשובה כמו בעוגות (גם שם כבר ברור שיש תחליפים מעולים אך לא זה הנושא)

בבורקס אין ביצה- רק אם מדביקים סומסום וגם כאן יש מקומות שמשתמשים בתערובת עמילנים כדי להדביק ולא בביצה.
בבצק עלים פשוט אין ביצה. נקודה.
גם לא בפילו.

בקיצור- יש הבדל גדול מאד בין לחם לעוגות ואפילו עוגות שמרים. את יכולה להאמין לי זה ידע ממקור ראשון.
את יכולה גם לסמוך לגמרי על כל מה שכתבו לך כאן אנשים מאד מנוסים לגבי התוויות, טבעונים שלא היו סתם זורקים לחלל האוויר דברים כאלו כי הם בודקים לעומק
מה בתווית למה ומתי מציינים כל מרכיב.

l coyote l

New member
מה העניין עם הטונים?

מותר לה ללכת לבדוק ולא לקחת את המילה של אנשים שהיא לא מכירה.
אף אחד לא נפגע מזה.

anat281

New member
קודם כל לא

כולנו יודעים, יש כאלה שכן ויש כאלו שלא ויש כאלו שלא בטוחים כמוני ולכן אמרתי שאבדוק גם בשביל הספקנים שבנינו.
שנית, הידע שלך מלימודייך מבורך ובהחלט אפשר ללמוד ממך העניין הוא שבצורת ההתבטאות שלך לא נעים ללמוד ממך כי לא נעים ללמוד מאנשים תוקפניים.
הדיון בשירשור הזה התנהל בין כולם בצורה מאוד מכובדת ואילו את היחידה שלא כיבדת לא את עצמך ולא את אף אחד אחר בצורה שבה בחרת לענות.
אין לי שום עניין יותר להתייחס ולהגיב לתגובותייך, את יכולה לכתוב מה שאת רוצה ואם מצאת פורום זה כפלטפורמה להוציא את תסכולייך ועצבייך שיהיה לך בכיף, מקווה שזה עוזר לך להשתחרר.
בהצלחה ושבוע טוב לך !

purplegiraff

New member
העניין עם הטונים (עונה לשתיכן)

הוא חוסר סבלנות כלפי מי שכבר ענו לה והסבירו לה מעל ומעבר והיא ממשיכה להתעקש משום מה כי לדעתה ביצים זה רכיב
בסיסי והכרחי בכל מאפה, הדעה שלך פשוט לא נכונה בעליל ומבוססת על איזשהו ניחוש, ובמיוחד הרגיזה אותי ההתיחסות לקורסי אפיה שכביכול מלמדים בהם לאפות הכל עם ביצים וזה לא נכון בכלל- לא מלמדים כך- אפיית לחם היא נושא הרבה יותר מורכב וביצה אינה חלק אינטגרלי מכל לחם ובוודאי לא הלחמים המלאים/ שאור למיניהם.
כאשר ענו לך פה אנשים שכן מבינים באפייה ואת ממשיכה לטעון בתוקף שזה לא נראה לך... אז אמרתי, לכי בדקי...
אבל את יכולה לסמוך על אנשים שבאמת מבינים בזה. ובאופן כללי בד"כ
כשאנשים לא יודעים כאן משהו הם יגידו שהם לא יודעים ולא יענו לך בכזה בטחון.
ואני מודה שהייתי חסרת סבלנות במיוחד באותו יום,
ועל כך אני בהחלט מתנצלת, זה קורה מידי פעם לכולם,
לא היתה לי כוונה לפגוע, ואם יורשה לי אקח בחזרה את הטונים
אבל לא את התוכן....

ספרי לנו אם תגלי משהו חדש לגבי ביצים שאינן מופיעות בתוויות
(אגב, לפעמים כתוב "אלבומין" שזה בעצם החלבון העיקרי בחלבון הביצה וכדאי לדעת את זה, אבל זה בד"כ לא יופיע כך בלחמים)

ella100

New member
לחם ברמן-היום הסתכלתי על לחמים חדשים שלהם.

יכול להיות שאלה לא לחמים חדשים אלא מחודשים (אריזה חדשה) או כדומה,ועם כל הרצון לא קניתי כי לא זכרתי מה זה אומר כשכתוב חמרים מתחלבים.

מה שכן,כתוב ומסומן בהדגשה,שעלול להיות שהמוצר מכיל ביצים......
ברור לי שהמוצר לא מכיל ביצים אבל הסביבה לא היתה "סטרילית" עבור מי שאלרגי.

noa555555

New member
כפי שאמרת, "עלול להכיל " זה סימן מובהק

לכך שזה לא מכיל בפועל, ונכון, זה לא בטיחותי לאלרגים אולי, אבל נראה לי שכטבעונים זה בהחלט מספק לנו את הצורך שאנחנו לא קונים מוצר המכיל סבל . הסיכוי מזערי ביותר ושואף לאפס שזה אפילו נגע במשהו שמכיל ביצה ובזה מדובר . מדובר בסביבות ייצור.

על המון מוצרים כתוב "עלול להכיל" , כשאני רואה עלול להכיל, אני שמחה כי זה סימן טוב שאני יכולה לקנות את המוצר בשקט כי אף אחד לא התכוון להכניס אליו את הסבל .

האלזה

New member
חומר מתחלב לרוב עשוי מלציטין סויה

החומר המתחלב לא קשור בהכרח לחלב, הוא פשוט מסייע ביצירת התחליב (אמולסיה) ומקשר בין חומר מימי לשומני.

ella100

New member
היכן הקאץ' ב"לרוב"?

איך אני יודעת להבדיל שזה לא לציטין סויה--
כי בדרך כלל,גם בלחמים, יש רשימה ארוכה עם E יים,לרוב,כאורך הגלות.

למעלה