שאלה לחברי הפורום

Jazz15

New member
אוקיי, תודה. אז למה הכוונה

תיארתי לעצמי שלא כי הרי האמוניט לפי מה שקראתי הוא רכיכה. אבל כשכתוב ridges at even intervals aound the spine? למה מתייחסת המילה spine? לא מסתדר לי כ"כ..

Jazz15

New member
מתנצלת. הפורום עושה קצת בעיות. לכן יצא פעמיים

Jazz15

New member
שוב שאלת אמוניטים

באחד המשפטים בספר שאני מתרגמת כתוב crystallised ammonites ואני רוצה לוודא כיצד נכון לומר- אמוניטים גבישיים? גבישי אמוניט? אשמח מאוד לשמוע את תשובותיכם. תודה.

Jazz15

New member
תודה אבל

כבר שאלתי שאלה דומה לגבי הנושא הזה ואכן עזרו לי. לכן אני מנסה שוב כאן.

אכן, לא ראיתי

בכל זאת אולי כדאי לך לנסות גם בפורום ההוא, אני לא יודע מה היום, אבל פעם היו בו כמה חבר'ה שמבינים בגיאולוגיה.

rachel79

New member
נשמע לא רציני לבקש עזרה בפורום

תשמעי.... בלי לפגוע בך או במתרגמים האחרים,לבקש עזרה בתירגום בפורומים נשמע לי לא רציני....כשאני רואה תוכניות או ספרים עם תרגום לא נכון זה מרתיח ,אם המתרגם לא מבין את החומר-שילמד אותו מספרים או מאתרים שמתמחים בנושא,אני אישית,יודע אנגלית מצויין,אבל חבל לי על האנשים שמסתמכים על התרגום ומקבלים מידע קלוקל,אם משלמים לך על התרגום-אני מציע שתרוויחי את הכסף בכבוד ותלמדי קצת על הנושא-בשביל סתם לתרגם בלי לדעת מה ולמה-אפשר להשתמש בתרגום של GOOGLE .

Jazz15

New member
ומי אמר שזה

המקום היחיד שבו אני שואלת? עם כל הכבוד- את לא מכירה אותי ולא יודעת מהי איכות התרגום שלי, מהו הניסיון שלי בתחום, מה למדתי וכו'. אין לך גם מושג עד כמה חקרתי את הנושא לפני ששאלתי את השאלות פה. מי אמר שאני "לא מרוויחה את הכסף שלי בכבוד?" איך את יכולה לקבוע דבר כזה כשאין לך מושג ירוק מי אני ומה אני? אם היית קוראת את ההודעות שלי היטב היית רואה שלא ביקשתי עזרה בתרגום אלא עזרה שקשורה במונחים עצמם, בגיאולגיה, במאובנים. ומן הסתם זה ממש לא המקום היחיד שבו אני שואלת. אני תמיד עושה מחקר מקיף אבל תמיד טוב לשאול (בין השאר) גם בכל מקום נגיש שבו עשויים להיות מביני דבר. אם היית לומדת תרגום (כמוני למשל) זה אחד הדברים שהיו מלמדים אותך- לשאול בין השאר במקומות שכאלה (כל מי שעשוי לדעת). אני מציעה לך לא לשפוט אנשים שאת לא מכירה ולא לעשות הכללות.

tinu

New member
בלי שום מומחיות נראה לי שהכיוון הוא התגבשות

של האמוניטים. חסר הקונטקסט בהיותנו לא בקיאים בנושא. בהצלחה

justmom

New member
אמוניטים שהתגבשו

(שאלתי את אבא שלי, הגיאופיסיקאי).

בתהליך התאבנות של יצורים

לרוב מוחלף השלד המקורי במינרלים אחרים לפעמים ממש אפשר לראות את מבנה הגבישים בתוך השלד המוחלף. זה התיאור לכינוי crystallised. נוטים לקרוא כך למאובנים שהוחלפו במינרלים שאפשר לראות בהם את מבנה הגבישים או שהם שקופים. אם מתכת החליפה את השלד אז לא ישתמשו במונח הזה.

Jazz15

New member
במקרה הזה מדובר

באמוניטים שמסתתרים בתוך נודולה (nodule). פותחים נודולה בעזרת פטיש כדי לרות אם מסתתרים בה crystallised ammonites. אני חושבת שהפתרון הוא "אמוניטים שהתגבשו."

Jazz15

New member
תודה על התשובה המפורטת. לגבי השאלה שלך

לא, זה לא הספר שאני מתרגמת ואני מעדיפה לא לציין את שם הספר שלי כל עוד אני עדיין עובדת עליו. ואגב, אני לא בדיוק יכולה לבחור. זה מה שההוצאה נתנה לי. ועוד שאלה, אם כבר ענית: pyritised ammonite- אני יודעת שמדובר בפיריט, שידוע גם כזהב השוטים אבל איך מקובל להגיד- אמוניט פיריטי?(נשמע לי מוזר) האם יש ניסוח מקובל מבחינה "מקצועית?" שוב תודה רבה על העזרה

את צודקת

קיימים שני איזכורים למאובנים מפיריט בספרות הישראלית שאני מכיר: "גלעיני המאובנים הוחלפו על ידי פיריט" (נדבכים בגיאולוגיה של ישראל ע"מ 249), "בצורה של גלעינים פיריטיים" (ע"מ 250) סתם הצעה את לא חייבת להתייחס אני לא איש מקצוע: קראתי מספר ספרים מקצועיים של גיאולוגיה ישראלית ואף פעם לא אהבתי שהופכים שם של מינרל לשם תואר. למשל "צדפה מבורזלת" הייתי מעדיף לומר צדפה שהוחלפה על ידי ברזל או משהו כזה. "אמוניט פיריטי" - אמוניט שקונכייתו הוחלפה בפיריט. נשמע יותר טוב. אשמח אם תשלחי לי במסר את שם הספר תודה

Jazz15

New member
שוב תודה

האמת שרציתי לדעת אם הגיוני להגיד "אמוניט פיריטי" גם אם אני לא אוהבת את הניסוח. ולגבי שם הספר- מצטערת, אני מעדיפה לא לציין את שמו כל עוד הוא עדיין לא בחנויות. גם אם זה במסר אישי.. תודה רבה על התשובה.

למעלה