שאלה לחברות הפורום

TopSound

New member
שאלה לחברות הפורום

בעקבות שיחה מעניינת שניהלתי לפני מספר ימים עם עלמה נחמדה בניסיון להבין קצת יותר את עולם הדייטינג מהזווית הנשית, אשמח לשמוע את דעתכן בנושא.

בואו נגיד שהכרתן מישהו חדש. הכרות בסיסית למדי, התכתבתם קצת, דיברתם בטלפון והחלטתם להיפגש.
אתן יוצאות איתו לדייט ראשון והוא לוקח אתכן לאכול במסעדה שהוא אוהב. מגיע החשבון (בן 4 ספרות), והוא כמובן מתעקש לשלם את כל החשבון.
נשים לרגע בצד את "חוקי הדייטים" ואת העובדה שמדובר בדייט ראשון - הוא זה שהציע שתלכו לאכול במסעדה ומבחינתו הוא לא מוכן בשום פנים באופן להפיל עליכן קנס של כמה מאות שקלים.

בואו נגיד שהדייט הראשון הלך טוב, אתן נפגשות איתו עוד מספר פעמים ואתן מוצאות את עצמכן שוב ושוב באותה הסיטואציה - עוד פאב, עוד בר, עוד מסעדה, עוד חשבון מנופח, והוא מתעקש פעם אחר פעם לשלם את החשבון והוא לא מוכן להתווכח על זה בכלל.

לצורך ההבהרה, אתן לא הראשונות שהוא נוהג איתן כך. ככה הוא, זה האורח חיים שלו, אתכן או בלעדיכן - כך נראות היציאות שלו. (ולא, הוא לא מיליונר.)
הוא לא עושה את זה במטרה לעשות עליכן רושם, הוא לא שופוני, הוא לא פוזאיסט, הוא לא נותן לכן הרגשה שאתן חייבות לו משהו, הוא לא מצפה מכן לכלום בתמורה, והוא לא מנסה "לקנות" את דרכו למיטתכן.

ונשאלת השאלה - איך זה היה גורם לכן להרגיש? סבבה? זורם? חוסר נעימות? מוגזם? מיותר? איך מצטייר בעינכן גבר כזה?

http://www.youtube.com/watch?v=qMxX-QOV9tI

הממממ

אני חושבת שקודם כל זה יביך אותי מאוד.
ואין מצב שאני לא ארגיש חייבת באיזשהו אופן.

עוד דבר, לצאת לדייט ראשון ולגלות שזה החשבון (ועוד לפני זה בשלב התפריטים לגלות שאלה המחירים) היה מרתיע אותי מאוד ומבחינתי מישהו שמתקיל אותי ככה הוא חסר רגישות וטקט.

TopSound

New member
הוא לא מתקיל אותך, ברוב הפעמים הוא...

אמר לך מראש לאן הולכים.

לא עמדתי אף פעם בסיטואציה כזו..

אני מנסה לדמיין איך אני ארגיש. אולי אם השיחות וכל האינטרקציה לפני היו נעימות ונוחות הייתי זורמת עם זה. לא יודעת..

אביeג7

New member
מקום בנוני-יקר

עם אוכלים גם ראשונות+אלכוהול+קינוחים... בהחלט יכול להגיע לסכום של 4 ספרות

FineSilverMan

New member
לפני כחצי שנה היה לי דייט עם אחת

השארתי שם 130 ש"ח ולא ראיתי אותה יותר. עם כל הכבוד, זה בהחלט לא מצדיק את זה. 50 ש"ח לקפה וגם זה די מוגזם.

אם יש עניין הדדי, תמיד ניתן לפנק בהמשך.

אביeג7

New member
אם אתה יוצא להרבה דייטים

וקצר בכסף,אז כן,זו באמת הוצאה כבדה..

FineSilverMan

New member
לא רק...

גם אילו הייתי מיליונר שמרוויח ומפסיד אלפי שקלים כל שניה... לא הייתי שם כסף על דייט של 100 ש"ח ללא עתיד...
זו לא התנהלות חכמה.

ואילו כאשר הייתי בקשר עם מישהי במשך כחודש, פיזרתי כספים רבים. כמובן מרצוני. רציתי שיהיה לה טוב יותר וטוב יותר זה יותר טוב.

צריך ללמוד מכלבים -- לרחרח קצת ואם זה מתאים, ממשיכים הלאה...

TopSound

New member
כסף בא וכסף הולך

אני אף לא מתקצב יציאות או מתחשבן בדייטים, זה פוגע בהנאה.
חיה את הרגע! לך תדע אם נהיה פה מחר...

FineSilverMan

New member
אני מעדיף חיים טובים על פני 50 שנה באופן

ממוצע, פחות או יותר, ולא פיקים של בזבוז ואז תהומות של חיסכון.

צלשלספק

New member
לחיות את הרגע...

מאוד חשוב, אבל לא ברשא סדר העדיפויות שלי.

אני לא אומר שאדם זה או אחר צריך לקמץ על עצמו כסגפן ולחסוך מעצמו כל פרוטה, אבל מצד שני צריך גם לשים כסף בצד
לביטחון כלכלי (נדל״ן לדוגמא) ולהשאיר משהו לדור ההמשך, בתקווה שתהיה להם נק׳ פתיחה יותר טובה משלנו להתחיל את חייהם הבוגרים.

אני לא ״חי את הרגע״ עד הסוף - לא כמו שהייתי רוצה אך במידה מספקת, בהבנה שאני שלם עם ההחלטות שקיבלתי וסדר העדיפויות שבחרתי.

TopSound

New member
תסכים איתי שסדרי העדיפויות שלנו שונים

אני מסכים איתך שחשוב לשים כסף בצד ולדאוג לעתיד שלנו ולביטחון הכלכלי שלנו, אבל צריך למצוא את האיזון בין זה לבין לעצור לרגע ופשוט ליהנות ממה שיש לחיים להציע.
יש אנשים שכל כך מקובעים על לחשוב קדימה, על העתיד, על המחר, שהם שכחו כבר מה זה לחיות. החיים שלהם חולפים על פניהם והם עיוורים לחלוטין בגלל איזושהי מטרה שהם הציבו לעצמם.
אי אפשר להיות מחושבים כל הזמן, אני לא יכול לחיות ככה. אבל יכול להיות שיגיע היום ותהיה לי משפחה וילדים ואז אני אדבר אחרת. עד אז אני חי את הרגע במידה שמספקת אותי, ועד היום לא קרה שלא יכולתי להתמודד עם ההשלכות.

אני זוכרת טוב מאוד איך לחיות, תודה

ובעיניי זה ממש לא מצריך הוצאת סכומים הזויים במסעדות. אני די בטוחה שאני לא אוכל להבדיל בין מנה שעולה 100 ש"ח למנה שעולה 1000 ש"ח (מעבר לכך שהמנה של ה-1000 ש"ח תהיה כנראה קטנה יותר).

צלשלספק

New member
אני לגמרי מסכים איתך.

יש רמת חיים מסוימת שאני לא ארד ממנה, אבל כן אצמצם כשאין צפי לעבודה וכשיש עבודה ארשה לעצמי יותר באופן טבעי ואפנק את עצמי, כי אני לא שכיר אז זה משתנה. וכרגע השוק די חלש, אצל כולם בענף שלי.

סדרי העדיפויות שלנו שונים, גם עקב כך שיש לי ילד.
עוד שנתיים אני נפטר מהמשכנתא ואז יהיה לי עוד אוויר לנשימה :)

למעלה