שאלה לחברה בחו"ל

yona477

New member
שאלה לחברה בחו"ל

אני גר שנתיים באנגליה לא קורה לכם שככה לפני כניסת שבת ועכשיו לפני ליל הסדר פתאום בא לכם געגועים לבית לפני שבת לפני חג. ישבתי היום יום שישי 5 אחה"צ וכל מה שהיה בא לי זה להיות עכשיו בארץ עם המשפחה והחברים זה לא קורה לכם לפעמים? נ.ב חג שמח וכשר לכולם

Gefen

New member
מוכר מאוד...

קורה לי בעיקר בערב החג עצמו, כשאצלינו צהריים ובארץ הם יושבים כולם סביב השולחן לארוחת החג. אני תמיד מתקשרת אז לארץ לדבר עם המשפחה ולאמר חג שמח .. שואלת מה יש על השולחן והם מתארים לי.. וזה תמיד צובט בלב הקטע הזה.. גפן

Gefen

New member
יונה..אנחנו מוזמנים לישראלית

לישראלים שחיים בקנזס כבר הרבה שנים... הם מזמינים אליהם כל שנה המון אורחים בפסח וזה ידוע כהפנינג אמיתי... נהיה עשרים מבוגרים, אחד עשר ילדים ויהיה שמייח... כמובן שבהכנת האוכל אנחנו מתחלקים.. ואם זה מעניין אותך אז אני מביאה אורז פרסי, תפו"א בטעם אלוהי וחרוסת. עכשיו תורך.. מה התוכניות שלך?? רוצה לבוא לקנזס?
גפן

judyr

New member
אחות שלי

זה הכל
זה מה שאת מביאה
ל 30 ומשהו פיות רעבים
אורז פרסי
יא פרסייה שכמותך....

Gefen

New member
ההפסד כולו שלך!! ../images/Emo3.gif

ואני לא פרסייה כמה פעמים שאגיד את זה...? והיום הכנתי בכללל ספגטי בולונז לחברים שאירחנו הערב, ומה פתאום להכין מהיום לליל הסדר יא גנובה.. בקיצור סתם בא לך להתחיל איתי היום הא?

judyr

New member
גפנונה... היית צריכה להתחיל מהמשפט

האחרון.... פחחחח בסדר בסדר עירקית שכמותך... שכחתי שעיקרים לא אוהבים שחושבים אותם לפרסים
ברור שהאורז והתפו"א לא מתחילים מאתמול... תגידי... את תעשי את האורז מסודר עפ התפו"א בצורת פסים פסים
אבבדאיייי שאני מתחכמת... כאילו מה את כבר יכולה לעשות לי משם חחחח

marsala

New member
yona שלום

ספר מי מה מו ... גם אני באנגליה מנצ´סטר ולדעתי כשמגיעים לשנתיים אז מתחילה התקופה הכי משביזה עד אז עוד מתלהבים ומגלים מי נגד מי אחרי שנתיים וחצי בא לך לקרוע כל אנגלי הנקרה בדרכך כל יומיים וחצי כל מה שהם עושים עולה לך על העצבים למשל יום שמש חורפי מינוס חמש והם מתעקשים ש that´s a lovely day ולך קופאות הב***ם ..... אחרי תקופת יסורים של בערך שנה וחצי תרגיש טוב יותר ... בקשר לשאלתך בנוגע לגעגועים בחג ומועד , מזה לצערי לא תיגמל . אך זכור, שלסדר הבא אתה צריך להזמין כרטיס מאוקטובר,, באחווה משה

funkbass

New member
וואאלללהה

בד"כ לחג שהוא ה ח ג ... יעני פסח .. אני נוסע לארץ לעשות סדר עם אימא
... אבל השנה יש תכניות לנסיעה מאוחרת יותר ככה באזור סוף מאי למאורע אחר .... אז חופשי .. בדיוק אייך שתארת....

Yaniv-DC

New member
אוי... החגים...

רק כשמתרחקים מהארץ ומהמשפחה לומדים להעריך אותם... כשכאן צריך לחשוב מראש "איפה ועם מי" אני עושה את החג, ובארץ זה הרי לא משנה... לכל משפחה יש לפחות שני צדדים שרוצים אותך שם... חג שמח גם לך יניב

edna10

New member
הגעגועים תמיד קיימים

אך הם מתחזקים בערבי שבת או בחגים. בחו´ל אין את הרגשת החג או השבת למרות שאני גרה באזור שיש בו מלא ישראלים אבל יש מתחת לבית מאפייה של צרפתיים תאר לך את ההרגשה ביום כיפור את מרגיש את הרעב בכל הכח או בפסח כשהבטן מתפוצצת ממצות ואת מצפה ל-BIG JOB שלא יוצא ואתה מריח את הלחם הטרי או את הקורסונים החמים ממש עינוי. אין מה לעשות אנחנו כל הזמן מתגעגעים וכל אחד בחו´ל מסיבה זו או אחרת אבל ... אם אתה רוצה אני אתן לך את הכתובת של ידיד שלי באנגליה שהוא מסורתי אולי תעביר איתם חג או שבת וזה ועשה לך טוב בנשמה.

funkbass

New member
היי רבה זמן לא הייתי פה!!!!!!!!!

מה ,יש פה עוד צרפתים/פריזאים חוץ ממני אנג´ל ויוניס?????????????? נעים מאוד ...........

edna10

New member
אני אני אני

אני גרה ב-ALFORTVILLE שממוקמת בערך 3 קמ´ מפריז נעים לדעת שיש עוד ´צרפתיים´ בפורום

funkbass

New member
../images/Emo8.gif

איזה "departement" זה??? 93 ? 92 ? 95 ?? אני יושב לי בפריז ברובע 18 (מרגיש כמו בבית ... בלוד... והמבין יבין)

edna10

New member
שכחת את ברובע ה-94

ואני מרגישה כמו בתל אביב או רמת גן או איפה שאתם רוצים אבל בישראל.בעיר שאני גרה יש מלא יהודים ארמנים (טורקים או לבנונים) ונציגות של צרפתים.

Le Parisien

New member
בהחלט יש !

ולי בכלל לא חסרים החגים ובטח לא בישראל. גם לפני שעברתי לפאריס הקפדתי לבלות כמה שיותר חגים בחו"ל.

judyr

New member
העיקר שאתה צעיר....

כל יום אביב בעיר
זה סימן שאתה צעיר....

למעלה