שאלה לזאב ארליך

שי רגב

New member
בשביל זה אני צריך את הנפח!!!

ראה: "חיתוך פירושו שמכה טובה תעבור דרך הראש ולתוך הגוף". עכשיו אתה מבין בתוך מה אני שם את הפרחים???
(פייוווו, ממש נסחפתי נמוך עכשיו, הא??? אולי בגלל השעה ואולי בגלל השפעת...
)

בודוקאן

New member
לגבי קאטה וטכניקה "קרבית"...

אין לי שמץ של מושג איך זה עובד בג'וג'וצו, ואיך נראית שם קאטה. אני יכולה להתבטא רק בקשר לג'ודו, ובמקרה הזה, לדעתי, הדברים שונים. לפחות לא חד כיווני. התרגול של הקאטה בג'ודו, ללא ספק (לפחות עבורי), שיפר את הוואזה. אני חושבת שדוקא בלימוד קאטה, אתה מתעמק בפרטים הקטנים, ואפילו הקטנים מאוד. דוקא שם "אין מקום לטעויות". זה לא אומר, שבשאר תרגולים "יש מקום לטעות". טעויות יש תמיד, והמטרה שלנו בתרגול היא לצמצם אותן. גם בקאטה וגם בוואזה, השקידה היא על הניסיון לביצוע נקי ככל האפשר. בקאטה, ביצוע לא נקי, יעשה את הקאטה ללא טובה ולא נכונה, ובתרגול טכניקה, ביצוע לא נקי עלול לגרום לפציעה בזמן רנדורי. אבל התרגול של הקאטה בהחלט משפר את הזרימה, את התנועה, את התגובה לתנועה של היריב, והטכניקה תהיה זמינה יותר בעת רנדורי.

שי רגב

New member
"קאטה" ו- "וואזה"

בודוקאן, אני חושב שזו בעיקר שאלה של גישה: 1. אני מסכים ששליטה בקאטה משפרת הרבה דברים (יציבה, זרימה וכד'), אבל נשאלת השאלה "מה חשוב לך יותר?" - הלחימה/הוואזה, או ה-"ויזואליות"? לענינים אלו יש את גישתו של אריאל ("המקורי"), שאני די מסכים איתה (אני באמת חושב שצריך לעבוד "שני צעדים קדימה, אחד אחורה": ללמוד ולדעת היטב את הוואזה ואז לחזור וליישם את הטכניקות בתוך קאטה). אני גם מסכים עם הגישה של אריאל ש-"ככל שעולים ברמת האימון - ניתן להקדיש יותר זמן ללימוד הקאטה". 2. עדיין, במסגרת של זמן מוגבל וחלוקת הדגשים, אני מעדיף עבודה על וואזה (ועדיף כזו שמסיימת קרב במינימום תנועות ומינימום חשיפה), בשל הראיה/הגישה של "פרקטיות" ו-"יישומיות" (נו, טוף, אולי עוד נישארו לי מעט משקעים מהג'ו-ג'יטסו...
). אגב, אחת הבעיות שלי עם קאטה (הכוונה ש- אני לא כ"כ "מתלהב" מקאטות), היא "מידת הקירבה שלה למצבי אמת": אני מעדיף לתרגל ככל היותר וואזות, שסביר להניח שיימצאו ויהיו יישימות ב-"מצבי אמת", מאשר קאטות, שאמנם משפרות יציבות, טכניקה וזרימה, אבל באות על-חשבון הרבה מאוד דברים אחרים, שלהם אני זקוק ב-"מצב אמת". די. דיברתי יותר מידי.
כל טוב!

שי, קיימת בעית תקשורת רצינית

בינינו. קראתי כל הודעותיך, הבעיה שלי היא כנראה בהבנה שונה של מהי בכלל קאטה. איך קאטה היא ויזואלית וואזה לא? על חשבון מה מגיעה קאטה? על תפנה אותי למה שכבר נכתב - שם רק נכתב כי מבחינתך זהו המצב. מה שאני לא מצליח להבין זה כיצד אתה תופס (גורק, אם תרצה) קאטה. מה בין קאטה לויזואליות, למה קאטה באה על חשבון דברים חשובים (רשימת מכולת של הדברים לא תעזור להבנתי - האם תוכל להסביר מה באימון קאטה יוצר מצב של בזבוז זמן?)

שי רגב

New member
"גורק"... ../images/Emo13.gif

רוב הקאטות הן למעשה אוסף של "טכניקות בודדות" (ואם תרצה: "וואזות בודדות"), שמתחברות אחת לשניה לשם יצירת רצף (כמו אוסף תווים, שיוצר מנגינה). "המנגינה" (אני חושב שזה הכינוי הראוי ביותר לקאטה...) נוצרת ומתבצעת בתנאי-מעבדה אידיאליים (בוא ונאמר: "תנאי אולפן הקלטות", לעומת הופעה בפארק הירקון, למשל). לפי "הרגש" שלי (לפחות בטכניקות שאני מכיר) בעת ביצוע הקטה (ובעיקר ההרכזות בביצוע "המושלם") אתה (אני) מאבד מעט מה-"קשב" לסביבה. בתנאי קרב אמת, ברחוב, נדרש "קשב" מוחלט למתרחש מסביבך, לצד "כוונה מלאה", בביצוע "עד הסוף" (כלומר - עד מוות/דם/בשר, אם להשתמש במילים של sensei שמעון...) של התרגיל. בכל הקטות שראיתי ועשיתי (טוב, זה היה בג'ו-ג'יטסו) היבטים אלו אבדו/נעלמו, לטובת ה- רצף/זרימה/טכניקה מושלמת של ביצוע הקאטה. "בחינתה" של הקאטה היה במידת ה-"ספקטאקולאריות" שלה. עד כמה היה "זורמת/שוטפת/יפה לעין". אני מקווה שיישרנו קו. (בברכת: שתיית מים לרוויה!).

בודוקאן

New member
זו נקודת מבט אחת

והיא לגיטימית, בעיני. אינני רואה את הקאטה באותו אופן. אני מסכימה לעינין של ההתרכזות בביצוע הנוכחי, ואי הפתיחות לאפשרויות אחרות. אכן, בקאטה, התגובה של היריב צפויה וקבועה מראש. אבל, אינני רואה את ה"ויזואליות" באותו אופן. בעיני, הויזואליות בהחלט איננה העיקר. למרות שקאטה המבוצעת נכון, תהיה גם מאוד אסטתית. אבל לא זה העיקר. העיקר הוא בדיוק של התגובה אחד לשני. יש ים של ויכוח לגבי "ההיגיון" שבבחירת הוואזות לקאטות בג'ודו. אין תשובה אחת, וזה לגיטימי מצד כל אחד לנקוט עמדה כזו או אחרת. יש אכן טענה שקאנו בחר וואזות באופן שרירותי, והטענה הזו זיא חזקה במיוחד במקרה של הקטאמה נו קאטה. הטענה של המסורתיים שונה מאוד: הם טוענים שהוואזות נבחרו בקפידה והן מדגימות רצף של התקפות מצד אוקה, רצף המתפתח בהתאם לתגובה של טורי. דהיינו: ההתקפה השניה לוקחת בחשבון את התגובה הראשונה, מונעת אותה, ומחייבת התפתחות של התגובה של טורי, וכן הלאה בספירלה. יש גם הסברים יותר אזוטרים, אבל איני מכירה ובודאי איני מבינה אותם. כך שקאטה המבוצעת נכון, איננה רק אסטתית, והיא מחוברת בטבור ללחימה. אני יודעת על בשרי שתרגול הקאטה מאוד שיפר אותי, ואף רגע בלימוד לא היה מבוזבז, אלא להיפך. אבל, אלה אומנויות הלחימה, יש בהן מקום לכולם, עם שאיפות שונות, מטרות שונות, והעדפות אישיות.

../images/Emo41.gif../images/Emo35.gifאני מריח אימון-פורום שיוקדש

ל"קאטה לפי שיטות שונות"?

crane

New member
המריח הוא המסריח

או במילים אחרות: דווידקה, הרגע לקחת על עצמך את ארגון אימון הפורום הבא!

WhiteBear

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

שיט
עכשיו תנדבו אותי...

לא הבנתי.

איבדת אותי לגמרי בהקאטה אמנם "מצטלמת" טוב ומאוד פוטוגנית מה הקשר בין פוטוגניות לאימון א"ל? למה אתה קורא קאטה? איך קאטה יכולה לגרום לסיכונים מיותרים? יש לי חשד עמוק שכשאתה אומר תכלת אתה מתכוון לירוק (לפחות בסקאלת הצבעים שלי).

שי רגב

New member
ראה תשובתי לבודוקאן.

אני מקווה שזה יעזור לך להבין טוב יותר את הכוונה שלי.

Tonjin

New member
איך שאני רואה את זה טכניקה 'קרבית'

חייבת להלמד קודם כל כקאטה עד שמושגת בה שליטה ועד שגם טורי וגם אוקה (נאגה בשבילכם - כל החבר'ה מאייקיקאי...
) ידעו פחות או יותר מה מצופה מהם (למען ההבנה ושיפור היכולת של טורי ובטחונו של אוקה) ועד שניתן להבין את העקרון שמאחורי התרגיל, רק אז לדעתי מגיע הזמן לבצע את התרגיל כוואזה... אם אתה לא מכיר את התרגיל ואת הדרך בה הוא אמור לעבוד לפני ולפנים איך אתה מצפה לשים לב ל"לכל זווית ומיקום ולכל וקטור של כח"? ואם אתה לא מבין את התרגיל ויכול לשנות את הזוויות והווקטורים המדוברים כרצונך בהתאם לנסיבות מה הטעם ב"לחוש את היריב"....?

Sensei

New member
In Waza

there exists one element which does not exist in kata. FEAR!! The whole idea around waza is the ability to perform a technique under pressure from an UKI. Waza alows for the practitioners to go ALMOST full force and speed. This would be impossible to do in a Randori situation which might lead to accidents happening,even though such accidents may occur in Waza they are usually infrequent. Shimon​

שי רגב

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

"Waza alows for the practitioners to go ALMOST full force and speed. This would be impossible to do in a Randori situation which might lead to accidents happening". נכון מאוד (אבל - תלוי בשיטה!!)

Sensei

New member
Traditional Japanese JUTSU arts

are directed towards killing or causing mortal injuries. It is possible to do randori in Aikijujutsu or jujutsu arts however one will be limited to certain techniques and will not be able to complete others. Waza like I explained before alows for the practitioners to experiance more fully the art,but still not completely.This is possible only in a battle. In general : KATA is the Soul of an art. WAZA is the flesh and blood. RANDORI is the spirit. The battle is all of these. Budo and Bujutsu Literally ,"matial ways" (BUDO) and "martial arts" (BUJUTSU).The former has more of a spiritual or ascetic connotation while the second deals more with the actual technical aspects of killing. However like the idea of IN (yin) and YO (yang),they are two sides of the same coin,and inseperable in traditional japanese thought.One does not master any art without a resulting spiritual development ,or without undergoing austerities in the course of one's practice. One does not become a master without first perfecting one's skill in the practical matters of the modality of experience they are concerning themselves with.To ignore either side of the coin is to be deluded. In modern times,these two ideas often have become divorced from one another;this can result in a degeneration of the underlying practice.For example,there are practices which no longer concern themselves with instilling combative ability in their practitioners,and instead are viewed only as a path towards realization(e.g. certain forms of kyudo or iaido).There are also practices which exist primarily as competitive sport,without any concern for the mental or spiritual development of their practitioners(e.g. certain forms of judo and kendo).There are even highly regarded classical traditions which have preserved their physical forms largely intact by all accounts,only to have lost or abandoned their spiritual basis and rationale.This is an extremely great loss. In Kaze Arashi Ryu ,budo and bujutsu take on a specific meaning.Budo refers to the path one takes in gaining ability in armed or unarmed conflict,while studying in a classroom setting.Bujutsu refers to the actual manefisation of our techniques in combat; the result of practicing which is serious injury or death.We practice a path (do) ,the goal of which is to perfect our art (jutsu).The art is never seen in its full form within the dojo,but exists as a potential, only realized in combat.Paradoxically,by mastering the art,we realize our own full potential as human beings(not as jews )-the path becomes one towards enlightenment..​

שי רגב

New member
סנסיי שמעון...

1. דבריך מאירים ונעימים, ולכן (במיוחד את המאמר הנוכחי) אני מציע לכתוב שוב ובעברית, למען החבר'ה ששוברים שיניים באנגלית (כמוני. אם כי אני חייב להודות לך על כך שאתה מכריח אותי לקרא באנגלית ובכך לשפר אותה
). 2. אני חושב שרוב הדברים שלך (ובעיקר משפט הסיום: "Paradoxically,by mastering the art,we realize our own full potential as human beings(not as jews )-the path becomes one towards enlightenment.. ") נכונים לאמנויות לחימה רבות ולוא דווקא לקזה-אראשי.

Sensei

New member
I would write in Hebrew ,but

why break my teath in the process.I am sorry for the inconvenience.​

למעלה