שאלה לורדית

b e c k y

New member
מה עם "לבד על המרבד"

להיט הורס. על חתול אחד שיושב לבד על שטיח ולאט לאט מצטרפים אליו "חברים" פרה, כלב, עז..... ועם כל מצטרף החתול נהיה פחות ופחות שמח. בסוף החתול הלא מרוצה מגרש את כל ה"חברים" בצווחה אחת רצינית..... ושוב יושב לו מבסוט בסבבה שלו לבד על המרבד.

chakiv

New member
תשמעו....אפרופו ספרים..

אני מגלה עם הילדים שלי ספרים שמעולם לא קראתי בילדותי. ממש ילדות עשוקה
ורדית

b e c k y

New member
ת'אמת? לא מתה על הספר הזה.

יש שם דברים שעושים לי לא נעים. לעומת זאת ממליצה מאד על "עליקמא הקטן" למרות אי התקינות הפוליטי.

chakiv

New member
תשובה לכחול כזה ../images/Emo182.gif../images/Emo221.gif../images/Emo89.gif

תוספי מגנזיום והקשר לשינה
טוב, אז, בנוגע לתוספים של מגנזיום ושינה – ביצעתי חיפוש ספרותי מקיף (חבל על הזמן כמה ישבתי לחפש!
!) ולא מצאתי שום הוכחה (לפחות לא במקורות המידע התרופתיים שיש בידי) להשפעה כלשהי (לטובה או לרעה) על השינה (איכותה/כמותה). למעשה, ישנו מאמר Review (כזה שסוקר את כל המידע בספרות המדעית הקיים בעניין כלשהו) אשר בדק את ההשפעה של תוספים שונים (ויטמינים
, צמחי מרפא
למיניהם ועוד) ולא מצא כל הוכחה קלינית חד משמעית לגבי יעילות של מתן כל תוסף כלשהו לשינה. ישנם מחקרים קטנים, אשר לא מספיקים להשגת הוכחה חד משמעית. בכל אופן, עפ"י מה שידוע לי,אין הוכחות לקשר בין מגנזיום לבין שינה
קיים מקרה אחד בספרות המתאר מתן של מגנזיום תוך ורידי לאישה בהריון אשר סבלה מסינדרום קשה של תזזתיות הרגל (Restless Leg Syndrome), אשר הביא לפתרון מהיר של סינדרום זה. אך זהו המקרה היחידי שמתואר. האם יש קשר לשינה?? לא יודעת..לא ברור..
חשוב לציין שלמגנזיום ישנן תופעות לוואי מסכנות חיים כך שאסור ליטול תוספים של מגנזיום ללא הנחיה מפורשת של רופא וללא בדיקות מעבדה לוידוא חוסר. חלק מתופעות הלוואי מסכנות החיים הן השפעה על הלב
בצורת הפרעות קצב. לא ניתן להשליך מסקנות מהמקרה של כחול כזה לכלל, כיוון שמדובר במקרה מיוחד. יש תרופות, אשר מורידות את הרמות של המגנזיום, על כן חשוב להחזיר חזרה מה שחסר. גם מגנזיום נמוך מתחת לרמות הנורמה טומן בו סיכונים לבביים. ועד כמה שידוע לי, כחול כזה, לך יש תרופה ספיציפית שעלולה להוריד רמות מגנזיום, לא?! כמו כן, אם אתה ממשיך ליטול מגנזיום, כדאי לעשות בדיקות תקופתיות לגבי המאגרים בגוף. אם הם נשמרים בטווח הנורמה, יש לשקול להפסיק ליטול את המגנזיום. וכמובן כמובן כמובן – לא לעשות זאת על דעת עצמך אלא רק לאחר ביצוע בדיקות המעבדה וקבלת הנחיה מפורשת מהרופא. האם עכשיו דברים יותר ברורים
ורדית שנדע ימים טובים יותר...
לכולכם

chakiv

New member
חוץ מזה, אם זה עשה לך טוב

האם זה משנה באמת מה הסיבה?? אלא אם כן יש לך איזשהו רעיון למחקר

ידעתי את מי לשאול...../images/Emo140.gif

מ...האמת אני לא ממש יודע אם יש תרופה שפוגעת ברמת נמגנזיום, אבל את בטוח יודעת יותר טוב ממני. אני לא יודע אם כדאי כבר לסגור על שער בירחון הבא של " טבע " כי אני מרגיש שיפור משמעותי בשינה בסמיכות להתחלת נטילת המגנזיום. כמה מרויחים על מחקר היום...?
תודה ורדית תשובה ממצה. ועוד אחת בנוסף... הויטמין D בטיפות בבקבוק של הילדים, כמה טיפות צריך לקחת ביום ? והאם צריך לקחת בזמן מסויים?

sporTV

New member
תיקח בדיוק

לפי ההמלצה שעל בקבוק הילדים - לא השתנית
שבת שלום

chakiv

New member
לויטמין D

צריך לקחת על פי ההנחיות שהנחו אותך לקחת מהמרפאה. חשוב לדעת מה תוצאות בדיקות הדם: רמות ויטמין D 25 OH (מה שבודקים בדם), TSH, סידן, ועפ"י זה לראות האם יש חוסר או המצב מספק. כמו כן, צריך לבדוק אילו ויטמינים נוטלים (אדקס, אקווהאדקס, D-ויט, פרנטל, צנטרום סילבר, קלטרייט + D ועוד...) ועפ"י זה להנחות תוספת. אני לא יכולה לתת הנחיות כלליות באינטרנט. 'צטערת... אבל כדאי לבוא למרפאה, מה אתה אומר? ורדית

מגנזיום

לידיעתכם, מגנסיום דיאספורל נמצא בסל ואושר רק לחולים ב ב CF לקחת או לא שאלה לרופא.

chakiv

New member
עלויות מגנזיום עפ"י מה שמופיע אצלי../images/Emo130.gif

מרב, תקני אותי אם אני טועה.... עפ"י הנתונים שבידי (וואו...אני נשמעת כ"כ חשובה!
) עלויות מגנזיום הן כאלה: מגנזיום דיאספורל 100 מ"ג 50 טבליות למציצה- פרטי 48.39 ש"ח להתוויה בסל בכללית 24.19 ש"ח מגנזיום דיאספורל 300 מ"ג 20 שקיות אבקה - פרטי 49.61 ש"ח להתוויה בסל בכללית 24.81 ש"ח כלומר: עדיין לא זול אם קונים כל חודש, אך כן 50% פחות מהפרטי. ורדית

למעלה