שאלה לונדטה.

סלוניק

New member
שאלה לונדטה.

ובלי תשובות ציניות מאחרים (אחרים ספציפיים אפילו). -------------------------------------------------- וודאי ענית על זה בשרשור אחר, אבל אשמח אם תסביר בכל זאת: מדוע, מכל המשטרים הטוטאליטריים דווקא מונרכיה? הרי בכל כיוון שאני מצליח לחשוב עליו מונרכיה היא המשטר הדיקטטורי הגרוע ביותר מבין שאר האפשרויות. הן לעם והן בעבור ההנהגה.

חמדונה

New member
"ובלי תשובות ציניות מאחרים"

אם הוא רוצה תשובה אך ורק מונדטה, אז הוא לא מעוניין לפתח דיון שיכלול את כל הפורום, אלא דיון בינו לבין ונדטה.

Vrock

New member
אז הוא מפחד מהמסרים של ונדטה

בכלל, יש הרבה מה להתווכח עם ונדטה. הויכוח כה רדיקאלי שבכלל אין לי מושג איפה להתחיל.

חמדונה

New member
זה לא אומר

שאם למישהו יש משהו ספציפי לשאול מישהו ספציפי, הוא לא אמור להפנות את השאלה הספציפית לאדם הספציפי. ואני אפסיק לכתוב ספציפי בשלב הזה, אם לא מפריע לך. נ.ב אין בחתימה של קונטינואום שו ציטוט שלך.

Vrock

New member
היה. וזאת אומרת שעובדתית, החתימה

שלי נכונה, לפחות בחלק הזה שלה...

Continuum

New member
..

אני הולך לעדכן היום את החתימה שלי בארבע ורבע רק כדי לעצבן אותך.

Continuum

New member
למה לא משנה?

לי זה מפריע ששאלת אותו ככה שאלה ספציפית בשרשור של כולנו.

סלוניק

New member
אבל זו שאלה ספציפית יקירה.

בשביל מה את מטרידה את כל הפורום בשאלות ספציפיות?

סלוניק

New member
בכל אופן

אני לא חושב שזה הולם שבתגובה להפסדים בשרשורים אחרים את מנסה לחפש עקיצות קטנות (ודי גרועות האמת). יומרני מאוד מצידך לכנות חברי פורום אחרים כ"ילדותיים".

Vendetta

New member
למה אתה חושב שהיא הגרועה ביותר?

יש מספר סיבות שבגללן אני תומך דווקא במונרכיה: א. הסמליות בה. אני מעריך סמליות באופן אישי, ואני גם מודע לכוח העצום והמהפנט שלה על ההמונים. במאה הקודמת גם הנאצים והקומוניסטים הבינו את הערך האדיר של סמליות, והשתמשו בה בחוכמה. למעשה, אני אעז לומר שכל העליה המטאורית של היטלר לשלטון היתה בזכות השימוש הנבון שלו בסמליות. ההבדל בין הסמליות של המשטרים הטוטליטריים לסמליות של המונרכיה זה שהסמליות של המונרכיה היא חלק מאופי המשטר עצמו, בעוד שהסמליות של הנאציזם והקומוניזם נפרדת מהאופי הדיקטטורי של המשטרים. היום מרבית הנאציונל-סוציאליסטים בארה"ב ובאירופה הם בכלל דמוקרטים. גם מרבית הקומוניסטים היום תומכים בדמוקרטיה, וזאת למרות שהם עומדים מאחורי אותם סמלים. במונרכיה, לעומת זאת, הסמליות תמיד קשורה בשלטון עצמו וזה מעצים ומייצב את כוחו. ב. ירושה\מורשת. יש גם מונרכיות שלא מבוססת על ההליך של ירושה אלא המונרך נבחר בצורה אחרת. במלזיה, לדוגמה, בוחרים את המלך בבחירות דמוקרטיות. גם באימפריה הרומית הקדושה הקיסר נבחר על-ידי השליטים של המדינות החברות באימפריה. אבל בדרך-כלל מקובל לזהות את המונרכיה עם הרעיון של ירושת השלטון, ואני חושב שהיא מתגלמת בצורה הנאה ביותר דרך הרעיון הזה. מה הם היתרונות של ירושה? הירושה מבטיחה הליך יציב וברור של חילופי השלטון. הצאצא הבכור הוא יורש העצר והשליט הבא. עד כדי כך פשוט. הדבר הזה נודע כבר מהרגע שהוא נולד, ולכן זה משרה ביטחון וודאות, בכך שיודעים בדיוק את המסלול שאליו הולכת המדינה ולא משאירים את העניין לגורל. היציבות הזו חשובה במיוחד במשטר שהוא ריכוזי. ירושה גם יוצרת את הרעיון שלשליט יש "זכות" לשלטון, כלומר גם מניע אידיאולוגי ומוסרי, בניגוד לצורות מעבר הפכפכות יותר שבהן זה טבעי יותר לפקפק באופי השליט. הירושה גם מבטיחה מורשת, וזה מתקשר לרעיון הסמליות. זה קל להתגאות בשושלת בעלת עבר ארוך ומפואר. הירושה יוצרת את הרעיון הזה של המשכיות והישגיות. תחשוב על האימפריה העות'מאנית עם שושלת עות'מאן ששלטה באימפריה מהיוולדה ועד סיומה, במשך 600 שנה. כך גם שושלת הבסבורג ששלטה באוסטריה מרגע היוולדה ועד התבוסה במלחמת העולם הראשונה. זו מורשת אדירה - שתהיה שושלת שכל-כך מזוהה עם עצם קיום המדינה ועם ההיסטוריה שלה. אפילו בארה"ב קיים מושג כזה של מורשת, אלא שהוא מתמקד בבית הלבן ובתפקיד של הנשיא. בישראל אין בכלל דבר כזה. אף-אחד לא מסוגל להתגאות במורשת של השלטון שלנו כי היא לא קיימת, אין שום תחושה של המשכיות והתקדמות. אנחנו לא יכולים להפוך את הדמוקרטיה שלנו למורשת בגלל שהיא לא מהותית ומשמעותית אצלנו כפי שהיא בארה"ב. יכול להיות לאומה רק מרכז אחד, והמרכז שלנו כבר נקבע על-ידי הציונות. אנחנו לא יכולים להפוך את הדמוקרטיה למרכז אלא אם כן נסלק את הזהות היהודית. לכן, במידה ואנחנו מחליטים להשאיר את הזהות היהודית כמרכז, וזה מה שאני מעוניין בו ומאמין שגם מרבית האנשים בארץ, אנחנו צריכים לאמץ את צורת השלטון שנוכל להתגאות במורשת שלה ושלא באה על חשבון הזהות היהודית - מונרכיה. עוד סיבה שבגללה אני תומך בירושה זה שאני מאמין שאופי השלטון נקבע במידה רבה מהדרך שבה הושג. דיקטטורה שבה השלטון הושג בכוח ובמהפכה אלימה, בדרך-כלל תתנהל גם לאחר השגת השלטון באותו אופן, כלומר דיכוי בלתי פוסק של יריבים פוליטיים ובעצם התייחסות אל העם והמדינה כאל אויב שצריך לרסן אותו. שלטון שהושג דרך בחירות דמוקרטיות, כלומר שלטון שהגיע לכוחו על בסיס הגחמות של דעת קהל ועל המימון של אנשי עסקים, יתנהל באותו אופן לאחר שהושג - בצורה הפכפכה, חסרת כיוון, נתונה לגחמות ומושחתת. לעומת זאת, שלטון שמועבר בירושה ושהוא יציב וארוך ונדמה שיש לו "זכות" לקיומו, הן בעיני עצמו והן בעיני העם, מרגע שהושג גם יתנהל בדרך הרבה יותר יציבה, שפחות חוששת לעצם קיומו ויותר פונה החוצה, לעבר העניינים החשובים של המדינה. ג. סיבה שקשורה ספציפית לישראל. המלוכה היא חלק מהמסורת היהודית (דוד המלך וכו'). זו גם מצווה ביהדות למנות מלך, ולכן זה יתקבל בצורה טובה יותר בציבור הדתי מדיקטטורה. היציבות של המונרכיה לא יכולה להיות מוטלת בספק - היא היתה קיימת משחר הציוויליזציה ותור הזהב שלה המשיך עד לסוף מלחמת העולם הראשונה -יותר מ-5,000 שנה. עד היום היא קיימת, אם כי בצורות נחותות ובזויות יותר. היא הראתה גמישות בכך שהתאימה את עצמה לכל תקופה (העת העתיקה, ימי הביניים, הרנסאנס, עידן הנאורות, התקופה הויקטוריאנית...) ולכל אזור ותרבות בעולם. לדעתי זה מבחן המציאות הטוב ביותר.

Vendetta

New member
לכולנו יש סיכויים טובים למות...

ובמידה והוא מת יהיה יורש עצר שיחליף אותו.

מדוע יש להניח

שיורש העצר יהיה המוכשר ביותר לביצוע כיבושים ולהקמת אימפריה שכידוע, תביא להרבה כבוד והדר? זכור שכמה שהמונרך יהיה מוכשר יותר, כך גדלה ההסתברות לשימור האימפריה.

Vrock

New member
כי אין סיבה לתמוך במונארכיה

שלא כדי לשרת את מטרותיה של אימפריה עתידנית. ואם המונארך שלך לא מספיק מוכשר והאימפריה תתמוטט בידיו-מה שווה כל הרעיון שלך?

למעלה