שאלה לוותיקים בקנדה

שאלה לוותיקים בקנדה

כמו שרובכם כותבים בפורום, גם לדעתי הגירה למדינה אחרת לא צריכה להיעשות משיקולים כלכליים
אני לא מצפה לשדרג את רמת חיי אלא להשאיר אותם אם אפשר באותה רמה כמו שהיא היום לא כולל האווירה הביטחונית הקשה בישראל, הגזענות, החום והאדריכלות המזוויעה.

בישראל סך הוצאותיי לחודש מסתכמים ב- 4500 ש"ח לכל היותר (יש חודשים שרק סביב ה- 4000 ש"ח) ויש לי דירה משלי

על חשבונות דו חודשיים (חשמל, מים, גז, ארנונה) אני מוציאה מדי חודשיים : 825 ש"ח. צריכת המים אצלי היא לא יותר מ-11 מטר קוב
טלפון קווי +אינטרנט: 112 ש"ח לחודש
ועד בית: 150 ש"ח לחודש
סלולארי: 10 ש"ח לחודש
ביטוח משלים: 50 ש"ח לחודש
אוכל: 1300 ש"ח לחודש
משפחתון: 650 ש"ח לחודש
אוכל וחול לחתולים: 180 ש"ח לחודש
שונות: 1500 ש"ח לחודש

בישראל הרבה אנשים מרימים גבה ולא מבינים איך אני מסתדרת. השאלה שלי היא האם בערים הגדולות בקנדה ניתן להסתדר מאותו סכום או שכמעט כל מה שציינתי כאן עולה יותר?

lisi1818

New member
תשובה

4500 שקל זה 1400 דולר קנדי.
בטורונטו חדר שינה וסלון שכר הדירה החל מ-1100 דולר יש בנינים שדורשים בנוסף עבור מים חשמל פלוס חניה.
משפחתון 800 דולר לחודש. גן ילדים פרטי 1200 דולר לחודש..
טורונטו מונטריאול וונקובר ערים יקרות.
בפרובינציות אחרות המחירים יותר זולים.
לא תוכלי להסתדר עם סכום זה באף מקום בקנדה.
מה מקצועך?

לא כללתי שכ"ד

גם בישראל גן פרטי הוא 2500-3000 ש"ח ולא רק 650. אני פשוט זכאית להנחה משמעותית

מה שאת בעצם כותבת הוא שיותר יקר לחיות בקנדה מאשר בישראל

לא שאלתי את השאלה כדי לברר האם במקצוע שלי אוכל להרוויח יותר אלא יותר בגלל שמעניין אותי יוקר המחיה ולפי מה שאת כותבת, אם לא ניתן להסתדר מ-1400 דולר (לא כולל דיוק), הרי שהחיים בישראל זולים יותר בכל קנה מידה.
לדוגמה, בהנחה שיש לך בית, תוכלי להתקיים לא רע משכר מינימום של 4300 ש"ח. בקנדה לעומת זאת לפי מה שאת כותבת זה לא אפשרי
מה גם שבישראל אין כמעט הבדל בעלויות האוכל, החשמל, המים, הדלק וכו' בין עיר לעיר

פורטי40

New member
גם בחורף פירות וירקות מסוגים אחדים זולים יותר בקנדה(טורונטו)

למשל, בננות: 57 סנט לפאונד כלומר 4 ש"ח לקילו.
מיץ תפוזים סחוט: 10 ש"ח לשני ליטר.
אולי זה בגלל עלות נמוכה של כח עבודה בארצות מהן המזון מיובא.
כמו כן, על הגברת דובוני ללמוד איך משוים יוקר מחיה בין ארצות, לפי כוח קניה. כלומר, לכמה דקות עבודה נזקקים כדי לקנות עוף, משחת שיניים, חיתולים, וחסה, למשל.

PuffDragon

New member
אין הרבה מדינות בעולם עם אדריכלות יותר משעממת

מקנדה.

מה המטרה של השאלה?

ומה הקשר לעלויות בשקלים בישראל.
מה שחשוב זה מה כושר ההשתכרות שלך בקנדה.
השורה התחתונה היא שאם תשתכר משכורת ממוצעת בקנדה, תחייה יותר טוב מאשר עם משכורת ממוצעת מישראל. להשוות שקל מול שקל זה לא קשור לכלום.

מסגנון שאלתך ומנסיון העבר עולה ריח של רצון להוציא קצת קיטור. קשה, חם, קטיושות, בעסה, אז אמרת לעצמך "כוסומו, למה לא קנדה!!!" והלכת לחפש באינטרנט מישהו שיתדלק לך את הסיבה לקטר.

אז הנה, מצאת. בקנדה תוכל לשמור על סגנון חייך וגם פחות קטיושות. זה מקרב אותך להגירה?

תודה חווה או שמא טובלרון

יש באפשרותי לקבל PR אבל מכיוון שאני לא עושה את זה בשביל להתעשר, לקנות בית גדול יותר או מכונית, אני פשוט רוצה לדעת אם כל הטרחה הזו של המעבר שווה ואם לכל הפחות לא אצטרך לרדת ברמת החיים בטווח הארוך
מדוע משכורת ממוצעת בקנדה "קונה" יותר מאשר משכורת ממוצעת בישראל? מקריאה בפורום עולה שיוקר המחייה אמור להיות פחות או יותר דומה

PuffDragon

New member
אבל מה לגבי האדריכלות ??!!??11!1

קשה לי לדמיין חובבת אדריכלות שכמותך חיה בקנדה.

PuffDragon

New member
טורונטו מכוערת בדיוק כמו תל-אביב.

פה ושם יש פינות חמד, השאר זה בטון מתקלף, כבישים ומחלפי ענק שנמצאים בשיפוצים באופן תמידי.

לא יודעת לגבי טורונטו אבל

קלגרי ממש לא מכוערת.
זה סרטון מתוך הרבה שמצאתי שלא נראה מרוטש אלא יותר כמו סתם מישהו שהסתובב עם מצלמה בדאונטאון ממש לא מקביל לאלנבי פינת שוק הכרמל
חוץ מזה יש לי חברים שהראו לי תמונות מהטיול שלהם לונקובר והדבר האחרון שאתה יכול לומר עליה זה שהיא מכוערת. יותר נכון אחת הערים היפות בעולם

למעלה