שאלה לווסטרנים

לודמיר

New member
שאלה לווסטרנים

בפלז'ר ריינינג או כל ענף אחר בווסטרן בוחנים גם עם הסוס הולך על המתג ועובד מאחורה? שאלה מטופשת אני יודעת, אבל אני דיי בורה בכל מה שקשור לווסטרן...

fliperit

New member
אמממ

זה שונה ממקצוע תחרותי אחד לאחר. בריינינג- מחפשים את הסוס שהוא הכי נהוג ברצון (כמובן שהוא גם צריך להיות מוכשר...). לסוסי ווסטרן הרבה יותר קל לעבוד

fliperit

New member
אוווווך

זה נשלח לי באמצע משום מה!!!! בריינינג- מחפשים את הסוס שהוא הכי נהוג ברצון (כמובן שהוא גם צריך להיות מוכשר...). לסוסי ריינינג הרבה יותר קל לעבוד כשהם שמים משקל מאחורה. למשל בעצירות- סוס שעוצר ונופל על הרגליים הקדמיות (לא שם משקל אחורה) לא עוצר כמו שצריך, או בספינים- תחששוב שסוס היה צריך להזיז בכזאת קלות את החלק הקדמי בלי לשים משקל אחורה. אבל זה לא ממש חלק מהשיפוט- כל עוד הסס עושה מה שצריך- הוא מקבל ניקוד טוב. סוס שירוץ במעגל עם הראש בגובה הכתפיים, אבל לא יעביר משקל אחרוה- יכול לקבל ציון מאוד גבוה. תסתכל על הסוס הזה
אם הוא היה עם משקל ע הרגליים הקדמיות הוא לא היה מסוגל "לפדל" איתן, והעצירה לא הייתה טובה. בפלז'ר- מחפשים את הסוס שהכי כיף לרכב עליו: מקבים הכי נוחים, אופי טוב וכו'. הסוס לא חייב להיות אסוף אבל זה מוסיף לאיכות התנועה שלו. קשה מאוד להגיע למצב שבו הסוס אסוף היטב 100% מהזמן כשרוצים לעבוד על חופש. מה שכן- הראש של הסוס חייב להיות על ה"ורטיקל"- הצוואר בקו יש עם הגב והראש ב-90 מעלות לרצפה. במקצועות הבקר ובטרייל ממש לא מחפשים את זה- מחפשים סוס שיכול לעבוד בשטח כביכול (עם בקר או עם מכשולים)

fliperit

New member
הסוס הזה ../images/Emo26.gif לעומת זאת

נופל על הרגליים הקדמיות ולא מעביר משקל אחורה. העצירה הזאת מזעזעת....נראה לי =שאתה יכול לראות את ההבדל....

למעלה