המקורות לשאלה:
קודם כל, תודה על כל התגובות. שאבתי את שני המשתנים הללו מתוך דברים שקראתי בפורום, ומתוך שיחות אישיות שלי עם אנשים הלוקים בהפרעה. תהליך היצירה מונע פעמים רבות במוח האנושי על ידי ומתוך חיבור של שני עולמות אשר לכאורה אינם קשורים זה בזה. המצאות רבות הומצאו מתוך העיקרון הזה, ומיטב המטאפורות משתמשות בשילוב של שני מושגים מתחומים שונים, אשר יוצרים קונטקסט חדש ומעניין. התהליך המחשבתי של אדם (ובמיוחד ילד) אשר לוקה בהפרעות ריכוז או קשב ידוע כ"מבולגן", "חסר סדר" - תהליך שכונה כאן "מרובה מוקדים", או "ממוקד לטווח קצר", מביא לכך שהמוח עסוק בנושאים רבים בו זמנית. לא מן הנמנע, שעולמות תוכן מתנגשים עקב התהליך, באופן אשר מביא ליצירת קונטקסטים חדשים אשר נבנים לתוך עולמו הפנימי של המבוגר (או הילד). לעיתים רבות, גם בידוד חברתי אשר גם הוא עלול להיווצר כתוצאה מהההפרעה תורם לבנייה של עולם פנימי גדול יותר, עשיר יותר, אליו נקלט התוכן החדש. אני במיוחד מתעניין בהשפעת THC לגבי ADHD (וידוע כי ישנה נטייה ברורה לכיוון הזה מצד הלוקים בהפרעה).אני מנסה למתוח קווי דמיון בין הריטלין לבין THC על מנת לגלות מנגנוני פעולה משותפים, על רקע התיאורים של אנשים אשר צרכו THC ומעולם לא צרכו ריטלין - ואשר אצלם הופיעו סימנים של ADHD. הדיווחים על "שקט בראש", או "היעלמות הרעש הסטטי" בהחלט מופיעים גם שם, כמו גם עלייה מוכחת ביצירתיות. הנקודה המעניינת היא אם אכן לריטלין תופעת לוואי אשר מתבטאת בפאסיביות, ואם ניתן להשתמש בעתיד בנגזרת כלשהיא של מולקולת ה-THC על מנת להביא מזור למבוגרים וילדים ללא תופעת הלוואי של "עיניים כבויות", או "ילד זומבי".