שאלה להורים רוכבים

IlanShacham

New member
שאלה להורים רוכבים

אחרי שלא נחלתי הצלחה בפורום הראשי, אנסה כאן
יש לי כסא אחורי לילד עם מנגנון שליפה. כמו כן יש לי מוט גרירה TrailGator לילד הגדול יותר. כרגע מנגנון החיבור של הכסא נמצא על השלדה מה שלא מאפשר לשלב בין השניים. שאלות: 1. האם ניתן להרכיב את מנגנון החיבור של הכסא על מוט הכסא שלי? יש למישהו נסיון עם זה? 2. יש למישהו רעיון אחר לשילוב בין השניים? תודה מראש, אילן

המדווש

New member
נסה לבדוק אם אפשר להצמיד את הכסא

למוט הגרירה כך שהכסא ישב על המוט ולא יפריע לחיבור.

רמי לשם

New member
אתה מדבר על הז"ק?

כי על השוגר הכיסא בככל לא יכול להתחבר.. הבעיה עם חיבור הכיסא למוט כיסא הוא ש: 1. לא בטוח שהשילדה שלך תעמוד בזה, זה כמובן נגזרת של משקל העולל אבל אם הוא עובר את ה12 ק"ג (= משקל מקסימלי לסבלים שמתחברים למוט הכיסא) הייתי מתחיל לחשוש. 2. זה ממקם את העולל גבוה מאוד ועלול להשפיע לרעה על יציבות האופניים. מה דעתך על לנסות לייצר מוטות לכיסא יעודיים לשילוב הזה? כלומר להשאיר את החיבור איפה שהוא נמצא, לחבר את הגייטור ואז לנסות לתכנן מוטות לכיסא כך שלא יפריעו לגייטור.

IlanShacham

New member
אני חשבתי דווקא על השוגר מהסיבות

הבאות: 1. מוט הכסא יוצא יותר גבוה בז"ק, כך שלא נשאר לי מספיק מוט כסא בשביל שניהם (אם הכסא מעל הגייטור המוטות שלו לא יעברו את האוכף שלי, אם הגייטור מעל אז האופניים של דניאל יורמו גבוה מדי). 2. מוט הכסא של השוגר יותר עבה, מה שנותן יותר סיכוי שהחיבור של כסא הילד יתלבש עליו. אתה מתכוון שאני אחליף את המוטות המחברים את כסא הילד לאופניים במוטות אחרים, יותר ארוכים? נראה לי מפחיד למדי להתעסק עם זה... אגב, למיטב ידיעתי (מכמה מקורות), כסא הילד אמור להחזיק 20-25 ק"ג.

רמי לשם

New member
הכיסא אמור להחזיק המוט כיסא לא

זה נראה לי פשוט העמסה יותר מדי גדולה בנקודה אחת - גם אתה, גם הילד + הכיסא וגם הגייטור. אם הילד הוא במשקל נמוך (כמו שאמרתי, נגיד עד 12 ק"ג) ההעמסה תהיה עדיין בגדר הסביר. את המספר הזה לקחתי מהמקסימום המותר לסבלי מוט כיסא שגם הם יוצרים בדיוק את אותה ההעמסה. אני מקווה שאני יותר מובן, אבל לא ממש בטוח... לגבי השוגר - עד כמה שאני ראיתי, אי אפשר לחבר כיסאות נשלפים לשוגר (אלא על מוט האוכף), כי שה יותר מדי צפוף איפה שהם אמורים להתחבר (בצינור הכיסא). אבל יכול להיות שהכיסא שלך הוא אחר, אבל זה מה שראיתי מהמבחר פה.

mtbRider

New member
אל תשכחו מומנטים

אם הסבל יושב קרוב לבסיס מוט הכסא אזי שפועלים כוחות נמוכים יותר מאשר אם הכסא יושב 40 ס"מ אחורה.....

EliCohen18

New member
לא יודע איזה כסא יש לך, אבל

לי היה כסא של פישר-פרייס (מודל 1995 בערך). לכסא זה יש שלש נקודות עגינה, אחת במוט המושב (ולא בשלדה) ושתיים במשולש האחורי. עיקר העומס היה על המשולש האחורי, כך שהחיבור למוט המושב היה בעיקר לשם יצוב הכסא, שלא יפול לאחור. בני ישב בכסא עד ששקל 12 ק"ג ולא היתה כל בעיה. (רכבתי רק על כבישים ודרכי עפר טובות. מעולם לא חיברתי TRAILGATOR.

IlanShacham

New member
לכסא המדובר יש שחרור מהיר

והוא מחובר בשני מוטות מקבילים להתקן על השלדה. אין לו חיבור למשולש האחורי.

shl17

New member
אני פתרתי הבעיה במקוריות

קניתי לילד בוליט small שיהיה לו נוח ביריות ובדרופים

למעלה