(והוא ממשיך...)
"העדות של העם היהודי היא לא מהספר. העדות היא איש מפי איש,......" בלה בלה בלה. הגבתי על זה בהודעה אחת. הרי לך תיאוריה. המגמגם ההוא שהוליך את העם במדבר שטף לכל האנשים שאיתו את המוח, ומאז הם בטוחים שהספר ההוא הוא מאלוהים. נקודה, סוף. בוא ותוכיח לי שאני טועה. (אגב, אמרה כמו "זה לא סביר" מצידך לא תתקבל. כמו שכתבתי בהודעה אחרת, היטלר שטף את המוח של מיליוני הגרמנים שהלכו ורצחו יהודים וניסו לכבוש את העולם. אותו דבר.) "לגבי המקרה של יש"ו, הוא עצמו סיפר לאחרים סיפורים. לא היה מי שראה אותם. אפילו לא אחד." בוא ואשאל אותך שאלה פשוטה: מה כל כך משכנע אותך להאמין שמשה וישו היו שונים? מה משכנע אותך, שבמקרה של משה, כולם באמת ראו את אלוהים, ובמקרה של ישו - לא? (עדות מספר "דברים" נוסח "ואתם ראיתם את הקולות והלפידים" לא נחשב בעיניי להוכחה, אני מצטער מראש) "שהיהודים קיבלו על עצמם הרבה גזירות קשות ומצוות לעשות." יש זונות שמוכרות את גופן כדי שלילדיהן יהיה אוכל. אז? "תמצא לי מישהו אחד בעולם, שיסכים לקבל על עצמו 613 גזירות קשות מאוד - רק בגלל שמישהו שיכנע אותו לעשות "מתיחה" על הדורות הבאים" בוא נשנה טיפונת את המשפט שלך: תמצא לי מישהו אחד בעולם, שיסכים לרצוח ללא אבחנה מיליוני יהודים - רק בגלל שמישהו שיכנע אותו שהיהודים הם איומים ונוראיים. מי אמר שזו מתיחה? מי אמר שזה נעשה בכפייה? אני מאמין שהמיליונים האלו, אם באמת היו אלו מיליונים (אני בספק) שהלכו שם במדבר, היו זקוקים נואשות לאיזושהי תמיכה מגבוה. הייתה איזושהי תופעת טבע נוסח סערת רעמים וברקים, ואש היכתה במדבר, ומשה תפס הזדמנות וסיפר לכולם שזה אלוהים, ותראו, ראיתי אותו, וראיתי סנה בוער וכל מיני כאלו קשקושים, והופה! הנה קחו תורה. זה מה שאלוהים רוצה שתעשו. ואז באו כל מיני מניפולטיביים והרימו את המשנה, את הגמרא, את התלמוד, את ההלכה, וכל שאר הקשקושים שמשפיעים היום על חיינו רק לשלילה. "חוץ מזה, אתה מתייחס אל עם ישראל כאל קבוצה מטומטמת. למה אתה חושב שאנשים שהיו שם הם פחות חכמים ממך?" אני משער שאם הייתי שם איתם, הייתי חושב כמותם. ואני חושב שאם הייתי מתנגד, בטח הייתי מת בצורה מוזרה תוך כמה זמן. וחוץ מזה, אתה מתייחס אל הגרמנים כאל קבוצה מטומטמת. למה אתה חושב שאנשים שהיו בגרמניה בשנות ה - 30 של המאה הקודמת הם פחות חכמים ממך? הנקודה שלי מאוד פשוטה. שטיפות מוח לא הומצאו אתמול, ואין כמעט אף אחד שחסין כלפיהן. הנה, תראה אותך עצמך. אתה אומר שיש אפשרות שאלוהים לא קיים, אבל האפשרות לא מעניינת אותך. שטפו לך את המוח כל כך, שאתה ממש לא מוכן לחשוב על האפשרות השניה. "האם אנשים אלה בחרו להאמין בשטות, רק כי מישהו עמד מולם וניסה לשכנע אותם לקיים מצוות ?" בהחלט כן. הם היו צריכים משהו להאמין בו, ומשה נתן להם את אותו הדבר. "אמרתי שהאפשרות השניה לא מעניינת אותי. אבל היא לא מעניינת אותי רק אחרי ששמעתי אותה, וחשבתי עליה, וחשבתי עוד והחלטתי שזה שטויות." אני אשמח מאוד לשמוע למה האפשרות השניה (אי קיום האלוהים) היא שטות. אגב, גם תיאוריה מדעית בלתי סבירה יכולה להיבדק שוב ושוב ושוב, אם היא מוכיחה את עצמה בניסויים. "ומי קבע שאתה יותר פתוח לדעות אחרות ממני ?" אני קבעתי את זה, כמובן, כי זה נכון. אני מודע לאופציות הקיימות (כמו שאלוהים קיים או לא קיים), אבל אתה מקבל הכל בלי ויכוח. התורה ניתנה בהר סיני, הגמרא, התלמוד, וכל השאר. אני לא. אני חוקר לפני שאני מאמין. "ותאמין לי שאני כן קראתי הרבה מאוד ספרי מדע ואבולוציה, ועשיתי גם הרבה קורסים בפיסיקה." כן, שמענו. 7 קורסים שלמים בפיזיקה. ומזל טוב על התואר. אז מה? מה הנקודה? יש מספיק אנשי מדע בורים ואטומים, הם לא צריכים להיות דתיים בשביל זה. "ובכלל אפשר לחשוב כאילו אתה תעודד את ילדיך להתעניין ביהדות כדי לבדוק אם זה נכון. ברור לי שאתה תמנע מהם לעשות כך." מה אתה אומר. אני אסביר לילדיי בדיוק את מה שאני מסביר להם, ואתן להם לעשות בדיוק את מה שהם ירצו. לא אמנע מהם לחקור בדת, כי אם אמנע את זה מהם הם רק יימשכו לזה יותר. לעומת זאת, אני הולך לחנך אותם להיות פתוחים וליברליים - הם יבינו לבד שהדת היא המצאה נוראית של אנשים שתלטניים, למטרות פוליטיות. "אלוקים מתעניין בי ואוהב אותי. כמו שהוא אוהב אותך." תודה רבה, אני מוותר. ושוב, אתה שם דברים בפי אלוהים. חוצפן. מאיפה הגעת לכל המסקנות האלו שלך? "אלוהים רוצה ככה", "אלוהים אוהב את X", "אלוהים מתעניין ב - X", "אלוהים הוא טוב". חלאס. המצאה של אנשים ותו לא. עד שלא תצליח להראות לי קשר חד משמעי ובלתי ניתן להפרכה בין אלוהים הגדול לבין האנשים עצמם, אני לא מקבל.