שאלה לדיון

spraizler

New member
אתה בהחלט צודק ... אבל

יש דברים שהגדת אותם כחוקים. על חוקים אין הטלת ספק! בשום פנים ואופן חוקים הם דבר חשוב שהטלת הספק היחידה שיכולה להיות לגביהם היא לא להפר אותם אלא ללכת לבג"צ ולבקש שיבטלו אותם, או להפגין וכו'. אי אפשר להטיל ספק בחוק ע"י אי קיומו! זה יביא לאנרכיה והדמוקרטיה תתמוטט. אין הטלת ספק בנוגע לשניה אחרי נהיגה. אני אציג את הבעיות של זה, ואת ההשלכות. ואני אגיד להם חד וחלק - פה אין לכם שיקול דעת, לא עושים את זה. הטלת הספק היחידה שיכולה להיות זה כמו שאמרתי לעיל.

Abaadi

New member
ועל מה אנחנו דנים?

הטלת הספק אמורה לבוא בדיוק אותם מקומות שהגבול בין מותר לאסור אינם כה ברורים, איפה שאין חוק שאוסר עליהם - בין היתר, עישון ושתייה. אבל זה יכול לבוא לידי ביטוי בעוד המון צורות, רכושנות, פיתוח תלות במותגים ("התמכרות לשופינג"), גיבוש זהות עצמית ע"פ המראה החיצוני שלך... לא חסר.

fate spinner

New member
אני חושב שהטלת ספק יכולה לבוא גם..

איפה שהחוק אומר לא. אחרת איך נערער על חוקים ונבקר את המדינה שלנו? צריך להבין שאם חוק לא מוצא חן בעינינו פשוט יש דרכים מקובלות לפעול נגדו ושזה אסור לקבוע עובדות בשטח שהן נוגדות את החוק. להטיל ספק בחוקים אם החניכים זה משהו שכדאי לעשות אחרי שיש בחינה של צורת השלטון וחשיבות החוק ורק אח"כ נראה לי שאפשר לכוון את החניכים להטיל ספק בחוקים שונים

spraizler

New member
אמרתי, מערערים על החוק בדרכים

חוקיות.. אם הדרך לא חוקית לא עוברים עליה.

spraizler

New member
נו נכון

לא אמרתי שזה לא נכון. אמרתי שבנוגע לחוקים הטלת הספק לא באה לידי ביטוח שאתה אומר להם: אוקי אתם יכולים לרצוח וגם לא, תבחרו.

Taina12

New member
אויש זה כל כך לא נכון

מדריכים שמעשנים לא יקפידו שהחניכים שלהם לא יעשנו? מי שמעשן לא מייחס חשיבות לערך חיי אדם?! המדריך, דווקא בגלל שהוא מעשן יודע כמה זה לא בסדר לעשן במפעלי תנועה ולכן יחנך את החניכים שלו בהתאם. הוא יודע שאסור והוא יודע שמעיפים על זה ולכן הוא יגיד את זה פעמיים לחניכים שלו, במיוחד אם הוא יודע שהם מעשנים ויותר אם הם יודעים שהוא מעשן. תסלחי לי- מי שמעשן לא מייחס חשיבות לערך חיי אדם?! מייחס פחות חשיבות לערך חיי אדם?! על זה אני באמת לא מתכוונת להתווכח, כי זה ברור שזה טיפשי ולא נכון. אני מקווה מאוד שאת מבינה שרוב החיילים, במיוחד במלחמות מעשנים.

fate spinner

New member
אני חושב שהוא צודק

המדירך הוא לא מושלם. אין מה לעשות. הוא גם טועה, הוא גם עושה דברים פחות מוסריים ופחות מקובלים. חלק מכך שהמדריך הוא אדם. יש מדריכים שמעשנים ויש מדריכים שצורבים דיסקים. זה לא הופך אותם למדריכים פחות טובים. גם מדריכים שמרמים את מס הכנסה או נוסעים באוטו לא חגורים עושים משהו לא בסדר. הם עדיין מחנכים פשוט הם ידעו שהם שמים את הדגש על דברים אחרים. מדריך שמעשן מן הראוי שלא יעשה פעולה על למה עישון זה רע אבל הגיוני שיעשה פעולה על זהירות בדרכים ומדריך שנוסע 130 קמ"ש בכבישים שלא יעשה פעולה על זהירות בדרכים אבל שיעשה פעולה על עישון. אחד מהמסרים שהעבירו לי פעם כחניך בפעולה על עישון זה שמי שמעשן הוא לא בן אדם רע. הוא לא פושע ולא נזק לסביבה. הוא בן אדם שעשה בחירה שפוגעת בו ולפעמים גם בסובבים אותו כמו הרבה בחירות אחרות בחיים. הוא לא בן אדם פחות טוב או פחות ערכי.

Abaadi

New member
לא מסכים

אני באמת חושב שאם פשוט תתעלם ותגיד "אין מה לעשות", זה פשוט נתינת לגיטימציה למשהו שלא אמור לקרות. מדריך אמור לטעות ואמור ללמוד מהטעויות שלו, לא להפוך את הטעות לאורח חיים.

fate spinner

New member
מותר למדריך לא להיות מושלם

זה בסדר לדעתי. כדאי שמדריך ילמד ויסיק משסקנות מההתנהגות שלו אבל זה בסדר שהמדריך הוא לא מושלם. אני נותן לגיטמציה לזה שהמדריך עושה דברים שהם פחות בסדר ופחות מתאימים לערכי התנועה גם כדרך חיים ושהוא מודע לזה אבל יודע שזה איזשהו מקום שהוא לא בסדר אבל זה לא מספיק "בוער" בו כדי לתקן את זה. למה אנחנו עושים כזה עניין ממדריך שמעשן ועושים פחות עניין ממדריך שלא יוצא לסמינרים? למה מדריך שמעשן יהיה מדריך פחות טוב ממדריך שבמקום לעבוד חי על דמי הכיס של ההורים? זה בסדר שמדריך הוא לא הביטוי הערכי המושלם של ערכי התנועה. זה לגיטימי. אם מדריך יכול לחשוב ולהשתנות מצויין. אם הוא בוחר שלא (והוא בוחר לעשן/ להמשיך לקחת דמי כיס מההורים) זה גם לגיטימי לטעמי מתוך כך שזה אנושי

Taina12

New member
עישון אצל בני נוער זה נורא.

עישון בכללי זה תופעה, שעדיף לצמצם אותה אבל אין יותר מדי מה לעשות נגדה. זה נראה לכם לא בסדר כשאתם חושבים על מדריך מעשן אבל אדם מבוגר שמעשן זה לא כזה נורא? תסבירו לי בדיוק, למה מדריך שמעשן זה ממש ממש נורא בזמן שמורה שמעשן זה פחות נורא?

spraizler

New member
גם אני לא מסכים

אם המדריך באמת אחראי ויודע כמו שאתה אומר שזה בחירה שלו, הוא כן צריך לעשות פעולה על עישון. כי זה שהוא מעשן לא אומר שזה טוב וככה צריך לקרות, ואם הוא באמת מדריך טוב הוא יבין שהוא עושה טעות שהוא מעשן. אז אפילו אם הוא לא יפסיק הוא צריך לחנך את החניכים לא לעשות את זה.

fate spinner

New member
נראה לי לא ראוי שמדריך שמעשן יעשה

פעולה על עישון. אני יוצא מנקודת הנחה שעישון הוא מנהג לא טוב. אני מסכים שצריך להציג את העובדות ולתת לחניכים להחליט לבד. אבל אני חושב שיש בעיה שמדריך שמעשן יעשה על זה פעולה כי זה מאוד מהר יכול להתפרש שעישון הוא מנהג טוב.

spraizler

New member
או להפך

למה לא ראוי שמדריך מעשן יעשה? אני לא חושב שאם תשאל אנשים מעשנים תמצא אחד שיגיד לך שזה עושה רק טוב ולא מזיק לבריאות והוא היה עושה את זה שוב אם הוא היה יכול. אנשים טועים ועושים טעויות, ובאמת אם הם עושים את זה ב'שושו' כזה והחניכים לא רואים אין מבחינתי בעיה. יש בעיה אם הוא חושב אחרת ומחנך אחרת, אבל זה לרוב כי אנשים עצלנים ושוכחים להראות דוגמא אישית, זה קשה מדי. אבל עדיין מה שהם מחנכים אליו זה נכון.

יבח

New member
כי...

איך מישהו שמעשן יכול להטיף נגד זה? אתה בעצמך אמרת...דוגמא אישית..!

Abaadi

New member
ו...

איך מישהו שמעשן יכול לצפות מהחניכים והחניכות שלו שיפגינו כושר החלטה כשהוא בעצמו לא עושה זאת?

יבח

New member
האמממ...

לא הבנתי... אתה מתכוון שזה בסדר שהוא יעשן כי הוא מראה לחניכים שהוא עשה החלטה ושיש לו כושר החלטה!?!1@#$#$^#

Abaadi

New member
הו לא ../images/Emo2.gif

אני שואל איך מצב כזה יכול להתקיים

Abaadi

New member
יעני

איך הוא יכול לבקש מהחניכים שלו שיבדילו בין "צריך" ל"לא צריך", כשהוא בעצמו לא מצא מה הוא צריך. אע. חפרתי יותר מידי בשירשור הזה.

למעלה