שאלה לדיון

fate spinner

New member
הוא עושה את זה. הוא פשוט בחר משהו

שהוא פחות מקובל. מדריך שמעשן עושה בחירה של הסיפוק האישי המיידי על פני בריאות לטווח הארוך. יש בזה בחירה. לא מאוד חכמה לדעתי אבל היא בחירה. אני חושב שזה לא ראוי שהוא יעודד את החניכים שלו לעשות גם בחירות כאלה שפוגעות בהם. אנחנו כולנו עושים בחירות שהם פחות חכמות לטווח הארוך ויש בהם איזשהי בעיתיות. אני בוחר להסתובב עם מכשיר סלולרי למרות שאני ממש משוכנע שהקרינה בו לא עושה לי יותר מדי טוב. אני בוחר לאכול ארוחות לא מסודרות והרבה בין ארוחות למרות שאני יודע שזה לא בריא. אני בוחר לשבת ולראות טלוויזיה במקום לעשות משהו יותר מועיל. כל אלה בחירות מאוד נפוצות שהרבה מדריכים בוחרים (בין אם הם בחנו אותן ובין אם לא) ולדעתי הן בחירות לא כל כך טובות. אבל לפעמים זה בסדר "לוותר לעצמך" קצת בנושאים מסויימים. כדי שיהיה לך כוח להיות יותר מועיל אח"כ ואם יש מדריך שהויתור שלו הוא בזה שהוא מעשן זה בסדר בעיני כל עוד הוא לא מחנך את החניכים שלו גם לעשן. לנו כבני אדם יש עוד צרכים מלבד המוסר והערכים. יש לנו גם סיפוקים שהם יותר חומריים ו"רדודים" ולפעמים אנחנו בוחרים לא להילחם בהם כדי שיהיה לנו יותר קל למצות את עצמנו בתחומים ונושאים שיותר חשובים לנו

spraizler

New member
הרבה אנשים עושים דברים

שהם מתחרטים עליהם, והרבה דברים שהם היו מקווים שהם לא היו מתחילים איתם בכלל או לא אוהבים. דוגמא אישית זה כשרואים את החניכים. אני יכול לעשן בבית כמה שאני רוצה אבל שאני יוצא ורואה את החניכים משם מתחילה הדוגמא האישית. איך אנחנו לא יודעים שאדם X שמחנך נגד זנות הולך בזמנו החופשי לזונות? אי אפשר לדעת את זה, את יכולה לקבל דוגמא אישית ממעשים של אנשים שאת שומעת ויודעת עליהם. אם זה לא קורה הדוגמא האישית לא נפגעת. אף אדם לא מושלם, וכן אנשים שמעשנים סיגריות יכולים להיות אחלה מדריכים ולחנך נגד עישון.

יבח

New member
סבבה...

שיעשנו..ושיעשו פעולות נגד עישון...כל עוד החניכים לא יודעים שהם מעשנים...

מיכלצי

New member
סליחה, אבל זה נראה לי טיפש

לחנך למשהו מסוים כשאתה בעצמך לא עומד בזה. זה צביעות, זה פוגענות, זה מערער על הכבוד לחניכים. וזהו.

fate spinner

New member
מסכים.

מדריך לא יכול לדרוש מהחניכים שלו משהו שהוא לא יכול לדרוש מעצמו. לא ראוי לדעתי שמדריך שמעשן יעשה פעולה נגד עישון. עדיף שהמדריך שידריך את הקבוצה שנה הבאה ולא מעשן יעשה אטת הפעולה הזאת

spraizler

New member
אולי זה לא הכי ראוי ונשמע טוב

ברור שעדיף שמדריך שלא מעשן יעביר פעולה נגד עישון, אבל אין שום פסול בזה שמדריך שמעשן יעביר פעולה. כמו שאמרתי הוא שומר על דוגמא אישית, וכמו שאמרת אנחנו לא מושלמים ובהרבה מקרים מרשים לעצמנו כי אנחנו לא יכולים להיות ייקים בהכל, והבאת דוגמאות טובות לזה. זה לא אומר שהמדריך לא בן אדם טוב ושהוא לא יכול לחנך נגד עישון. אולי בשבילו יותר קל לחנך נגד עישון - מעשה אפקטיבי שישפיע על הקבוצה שלו שמונה כ10 חניכים למשל, יותר קל מאשר להתחיל להגמל בעצמו מסיבות כאלו ואחרות. תחשוב מה קורה לאותה קבוצה שלא מקבלת את המסר כזה, לאן היא יכולה להגיע. חינוך משפיע על הרבה אנשים, ועדיף שאותו מדריך יעשן בסתר, ועדיין יחנך את החניכים שלו לא לעשן. ככה יהיו לנו 10 לא מעשנים ומעשן אחד. ומהלא מעשנים הללו 2 יעשנו אבל יחנכו לא לעשן, ואז שוב המעגל חוזר. זה עדיף בהרבה על מדריכים שלא עושים פעולות על עישון והקבוצה לא מודעת לסכנות ולא עושה חושבים על זה ובסוף הם יושבים יום אחד ומעשנים כי אף אחד לא ממש עבר על זה איתם וסתם משעמם להם וכנ"ל.

fate spinner

New member
לדעתיץ. לפחות מדריך כזה לוקח סיכון

עצום. הוא שם על המשקל את כל מה שהוא חינך והעביר לקבוצה כי אם מדריך שהעביר פעולה נגד עישון יתפס מעשן. לא יהיה שום ערך לפעולה הזאת ומעבר לזה לחניכים אין סיבה לתת לו אמון או לקחת ברצינות הפעולות שהמדריך הזה העביר להם. זה סיכון גדול שהוא מיותר לדעתי ושלא כדאי לקחת. חבל "לזרוק" תהליך של שנה שלמה בגלל פעולה אחת

spraizler

New member
לא בדיוק

דבר ראשון זה לא כזה קל להתפס, במיוחד אם זה חניכים קטנים. דבר שני, בקבוצה נורמלית אם זה יקרה מה שאני הייתי עושה זה אומר לחניכים את האמת, שאני מעשן אבל זה מזיק ואני לא רוצה שהם גם יתחילו כי זה לא טוב. אני מאמין שהחניכים יבינו, גם הם בני אדם, והם גם תופסים את המדריך שלהם כמשהו טוב ואחראי ואני מאמין שרק טוב יצא מזה.

spraizler

New member
לא נכון

אתם מכלילים נורא מהר ומשתמשים בססמאות כאלה נורא יפות אבל דיי לא מציאותיות. כשהורה למשל מעשן והוא אומר לילד שלו לא לעשן. זה צביעות? פוגענות? זה אומר שההורה מזלזל בילד שלו?

מיכלצי

New member
המפף

הורה ----> להורות על משהו, מה נכון ומה לא.. מדריך ---> מראה לך את הדרך. תסיק ותבין בדרך שנכונה לך מה טוב בשבילך.

אני לא חשבתי על זה עד עכשיו ../images/Emo9.gif

איף. עפתי לישון
[אחת עשרה בלילה! עדי, אני גאה בך.]

spraizler

New member
אה ואללה

תתפלאי לשמוע שלפעמים המדריך יותר הורה מהורה, וההורה יותר מדריך ממדריך. בקיצר סתם פירשת את השם,אבל פנאן עכשיו אני יודע מאיפה הורה מגיע:p

fate spinner

New member
אני חושב שחשוב שמדריל ישאר כמה...

שיותר מדריך. שיעסוק פחות בהוראה ויותר בהדרכה. כדי שהחניכים יפתחו לעצמם סולם ערכים בו הם מאמינים

spraizler

New member
ברור

פשוט הראתי לה שמה שהיא אמרה לא תמיד תופס. ואל תתפסו בקטנות, הדוגמא שהבאתי היא למה שהתכוונתי אל תחפשו מה ההבדל בין הורה למדריך. תסתכלי על מה שניסיתי להעביר בזה

fate spinner

New member
יצא לי פעם אחת לשמוע אנשים שאומרים

שאם ההורים שלהם מעשנים אז למה להם אסור? יחס דומה יתקבל מול מדריך שמעשן. אם הוא יגיד לחניכים שלו לא לעשן זה יתפס כמגוחך כי הוא לא בעמדה שבה הוא יכול להגיד לחניכים שלו לא לעשן אם הוא מעשן בעצמו

spraizler

New member
ומנגד יש הרבה אנשים

שמריחים איזה מסריח זה ודווקא נגעלים ולא מעשנים.. זה תלוי בסוג האנשים אין משהו כולל לגבי זה

fate spinner

New member
בכל זאת. זה נראה לי סוג של צביעות

שמדריך ידרוש מהחניכים שלו משהו שהוא לא יכול לעמוד בו או לא מאמין בו. אין בזה טעם. זאת אמירה תפלת שמתחילה ומסתיימת ברמה האמירה ולא עוברת לרמת העשיה מצד המדיך וזה חבל

spraizler

New member
זה כן עשייה

הוא מחנך לא לעשות את זה.. וצביעות זה- תכונתו והתנהגותו של הצבוע, התחסדות, זיוף. צבוע - כינוי לאדם המסתיר את מחשבותיו ומראה עצמו כבצבע אחר, מזוייף, שאין תוכו כברו. כלומר צבוע זה מישהו שחושב X אבל מתנהג ואומר Y. שזה לא המקרה, אולי זה לא הכי אידיאלי שמדריך שמעשן יחנך לא לעישון אבל אם הוא מאמין שזה לא טוב אין שום בעיה.

למעלה