שאלה לדיון:

כבשה200

New member
שאלה לדיון:

משהו שאני מתחבטת בו כבר הרבה זמן. אני חושבת, שלא מגיעים לאוניברסיטה רק בשביל התואר הרשמי אחר כך או בשביל התעודה והציונים. יש כאלו שלא הגיעו כדי להשכיל וללמוד, ואני פשוט מתחרפנת מזה. אני שונאת שמחפשים קורסים קלים עם מרצים שנותנים ציונים גבוהים רק בשביל הציון, זה ממש לא פייר, אחר כך יש להם ציונים בשמיים והם לא השקיעו כלום! לשבת סמסטר שלם ולבהות בקיר, להשתעמם נורא, להתלונן כמה שהלימודים משעממים וכמה נמאס ולקחת קורסים לא מאתגרים רק בגלל הציון הגבוה בסוף, בשביל זה לא מגיעים לאוניברסיטה לדעתי. אני הגעתי כדי להשכיל וללמוד ולא רק בשביל התואר. מה אתם חושבים?

dudmel

New member
איש באמונתו יחיה

את מקבלת מהלימודים ערך מוסף וחשוב, שהם בכלל לא מודעים אליו. מן הסתם ההבדל הזה בינך לבינם לא בא לידי ביטוי רק בלימודים אלא בתחומים רבים ומגוונים בחיים, כך שכנראה את תפיקי מהחיים הרבה יותר מהם. האם זה טוב או לא? שאלה קשה... לא סתם אמרו אין שכל אין דאגות...

cessna 182

New member
אני חושב

שראיה לכך שכל הקטע עם ציונים וחרא זה באמת חרטא אפשר לראות בשניה שמסיימים ת'תואר ציונים פותחים לך המון המון דלתות...כשרון מעביר אותך דרכן אם צלחת קורסים קשים זה משקף משהו על אישיותך ואת זה תקריני בראיון עבודה...כי מי שרוצה ציון גבוה רוצה לעשות משהו עם המקצוע ולא רק ללמוד בשביל הלמידה לדעתי צריך בעיקר להתעסק בעניינים שלנו וללכת במסלול שטוב לנו...אם טוב לנו ציונים קלים קורסים קלים בכיף אם אנחנו חובבי אתגר...גם בכיף...בסוף הריי עוד 10 שנים את תקטפי את הפירות ויש מצב שגם הם...ויש מצב שפשוט לא...כל אחד איך שהוא

lollapalooza

New member
בדיוק חשבתי על זה השבוע.

יש לי חברה שלומדת איתי ומחפשת קורסים קלים, שהיא לא תצטרך להגיע אליהם ועדיין להוציא ציונים טובים. ובשלב מסוים חשבתי על זה שהיא פשוט מפספסת את הפואנטה פה. בסדר, התואר זה חשוב, אבל מה עם הלמידה והחוויה? אני ממש נהנית מהלימודים ומבחינתי התואר הוא משהו יותר משני, ובגלל זה אני גם לומדת מקצוע שלא נכנס לי בכלל לממוצע (צרפתית), רק כי מעניין אותי ללמוד אותו. מבחינתי לרדוף אחרי ציונים ולסבול בדרך זו שטות, כי אוניברסיטה זו הזדמנות ללמוד כ"כ הרבה על מה שמעניין אותך, וחבל לא לנצל אותה.

iknow

New member
חח, עכשיו כשאני קורא את שאר התשובות

אני רואה שכל אחד כתב פחות או יותר אותו הדבר.

iknow

New member
באמת מתברר שזאת תופעה נפוצה

יותר ממה שחשבתי תחילה. אבל אני בכל זאת נוטה לחשוב שמי שלא כזה, הוא זה שיפיק את המירב בסופו של דבר, גם אם הממוצע שלו יהיה נמוך ב-5 נק' מאלו שבחרו בדרך הקלה מעט יותר. זה בדרך כלל מעיד על תכונות אופי מסיימות, שיכולות לעזור לך בהרבה תחומים אחרים במצבים אחרים לגמרי. וגם למען האמת, בגלל התופעה הזאת, אני חושב שאני מתחיל להבין למה מרצים מסויימים מעדיפים לתת מבחנים קשים - כי אז הם בעצם מבטיחים לעצמם שכל מי שמגיע לקורס שלהם מגיע לשם כי זה מעניין אותו.

nova stella

New member
מסנגרת

אנשים נדחפים לגישה הזאת ע"י המערכת עצמה. אני יכולה לספר רק מנסיון של אנשים סביבי שרוצים להתקבל לתארים מתקדמים וזה *כל* מה שמעניין את מוסדות הלימוד. אין ראיון אישי, אין התחשבות במוסד ממנו יש לך תואר ראשון וברמת הלימוד בו ואין משמעות לקורסים שלקחת ולממוצע הציונים הכללי בו. מה שכן יש זה גליון ציונים ואותו בלבד (ויש לי דוגמאות רבות). אז למישהו עם הסתכלות קצת יותר עתידית שרוצה להמשיך לתארים מתקדמים מאד מבוקשים, האופציה היחידה היא להציג גליון ציונים מרשים.

lollapalooza

New member
תמיד נוח להאשים את המערכת.

אבל השאלה היא איפה האישיות שלך נכנסת לעניין. איפה החשיבה העצמית, ובעיני גם היושר האישי. אני לא טוענת שצריך לקחת רק את הקורסים הקשים ולקרוע את התחת. ממש לא. אבל בעיני לעשות תואר שמורכב כולו מקורסים קלילים שלא צריך לבוא אליהם, זה בדיוק כמו לקנות תואר מאיזו מכללה עלומה, אולי אפילו יותר גרוע, כי מדובר פה באוניברסיטה או מוסד כלשהו בעל שם, ולא מקום שידוע שכולם שם משיגים את התואר במרמה. ולעשות כזה דבר זה בהחלט תואר במרמה, בעיני. אני עובדת קשה בשביל התואר שלי, אני לומדת ומשתדלת ומשקיעה, ואני מרגישה שאני מרוויחה את התואר ביושר, למרות שיכולתי להיות כמו לא מעט אנשים מהחוג שלי, שלא מגיעים אף פעם ובשניה האחרונה משיגים סיכומים ומוציאים ציונים גבוהים. זה לא בשבילי. אני עושה תואר בשביל ההשכלה, נכון, אבל גם בגלל ההנאה, ואת זה אף אחד לא קובע לי, שום מוסד. מי שעושה תואר בקלילות כשהוא לוקח רק את הקורסים שאפשר להצליח בהם בלי בעיות, מרמה את עצמו ונשאר ברמה שאיתה הוא נכנס לאוניברסיטה. אני יכולה להגיד בלי בעיות שאני מרגישה את השינוי שחל בי, מבחינת השכלה, בשנים האלה. למדתי כ"כ הרבה, נפתחו בפני כל כך הרבה נושאים וצורות מחשבה, שזה דבר מדהים בעיני, וזה משהו שאני לא רואה על כל מיני מקצרי- דרך למיניהם, וזה משהו שגליון ציונים לא נותן. רוצים לעשות תואר? תעשו אותו כמו שצריך. אם את מוסדות ההשכלה והתעסוקה מעניין רק גליון הציונים, זה לא אומר שזה מה שצריך לעניין אדם חושב. ולטעמי מי שלא רואה את עצמו כאדם חושב שרוצה להתקדם בראש ובראשונה בשביל עצמו, אין לו מקום באוניברסיטה. פשוט ככה. אפשר לעשות יופי של תואר גם כשמשקיעים והולכים על דברים מאתגרים יותר, ולדעתי זה אפילו עדיף. התמודדות כזו, התפתחות כזו של בן אדם ומה שהלימוד עצמו, כתהליך ולא כמשהו שחייבים לצלוח בדרך לחתיכת נייר עם מספרים, שווה הרבה יותר בעיני מכל דבר אחר שניתן לי באוניברסיטה. ורואים את זה על הבן אדם. ובסופו של דבר, אני מאמינה שאנשים ירצו להימצא בחברה (או לעבוד) עם אנשים אינטליגנטים יותר, חושבים יותר, מוכנים יותר לאתגר (כי "קיצורי דרך" זה הרגל שהופך לדרך חיים בכל, כי אם אפשר לא להשקיע ולהצליח, אז למה לא?) ובעלי אישיות דומיננטית יותר, ולאו דווקא עם זה שהציון שלו טוב יותר, אבל הוא לא מפותח אישיותית ומחשבתית.

RichardSmith

New member
האומנם?

האם קורס אחד של 7 נקודות יותר קשה מכמה קורסים של 2,2,3 נקדות? זה הרי תלוי באדם. לפעמים קורס של 4 נקודות שווה ברמת הקושי לקורס יותר כבד. צריך גם לקחת בחשבון שקורסים קטנים אולי על סוגי מידע שונים, עם מרצים שונים. קשה לאמוד איזה מהם יותר קשה. קשה לכמת את הקושי. הכי חשוב, כל מקרה לגופו.

lollapalooza

New member
אבל איך זה סותר את מה שכתבתי?

קשה זה עניין יחסי, בהחלט. אני דיברתי על מה שקשה לכל אחד באופן אינדיבידואלי ועל מה שמאתגר אותו ספציפית. והכוונה שלי היא לא ללכת על הקשה בכוונה, אלא ללכת על המעניין, גם אם הוא קשה, מתוך רצון להבין ולהעמיק את העניין. וזה בוודאי לא קשור בכלל לנקודות שניתנות על קורס. אני מדברת פה על גישה. יש אנשים שבאים בגישה של לעשות טיול כמה שנים באוניברסיטה ולצאת עם תואר טוב, ויש אנשים שבאים בגישה של רצון אמיתי ללמוד ולהתפתח. זה הכל.

RichardSmith

New member
סליחה,

רציתי לציין שאני לא בא לסתור, באתי רק להוסיף נקודת מבט.

nova stella

New member
מאיפה להתחיל..

מההתחלה כנראה. האישיות שלי והחשיבה העצמאית שלי באות לידי ביטוי בכל מישור בחיים שלי - יש עוד דברים מהלימודים לתואר, ברוך השם. אני ממש לא חושבת שהסתכלות ארוכת טווח היא פסולה. להיפך, אני חושבת שהיא בוגרת ואחראית יותר מאשר המחשבה האוטופית שכולנו באנו לפה כדי ללמוד ולהעשיר את עצמינו - כיום, התואר הוא כלי. כלי אתו תמצאי עבודה (אני לפחות). תואר במרמה? צדקנות זה מאד יפה, אבל יקירתי, אני לא לוקחת שום דבר שלא מאפשרים לי. אם המועצה להשכלה גבוהה והמוסד האקדמי המכובד בו אני לומדת החליט שמדובר בקורס אקדמי גם עלי זה מקובל. אין לי צורך "להתחרע" ולקחת את הקורסים הקשים והנחשבים כדי להוכיח כמה אני טובה - מה שאני רוצה זה לא להחסם בדרך לבחירת המקצוע שלי בחיים ע"י מרצה שנראה לו ש- 40% נכשלים בבחינה זה סביר בהחלט. אני ממש לא רוצה להתנשא ואני לא יודעת מה הנסיון שלך בחיים בחיפוש עבודה, בעיקר במקצועות מבוקשים, אבל תני לי לגלות לך סוד - מקומות עבודה באמת רוצים אנשים חושבים ואינטליגנטים ודומיננטים ולא מקצרי דרך ו.., ו.., ו.., פשוט הדרך למיין את כולם בראיון אישי היא מאד ארוכה ולא ישימה, אז הם מתחילים בסינון ראשוני לפי גליון ציונים. נורא עצוב, נורא לא הירואי, אבל זה המצב וזאת המציאות - מעדיפה להסתגל אליה מאשר להישאר עם עצמי והידע שלי בבית או להמשיך לעבוד בשרות לקוחות בשביל שכר מינימום.

iknow

New member
אני חייב לציין שאני כבר שמעתי

על מקרים בהם מראיינים מתרשמים לטובה כשהם רואים מולם מישהו שלקח מספר קורסים שנחשבים למאוד קשים. נכון, צריך להיות ריאלי, בסופו של דבר, הממוצע הוא מה שחשוב בהרבה מאוד מקרים. אבל כל מי שרודף אחרי ממוצע זה או אחר וזאת מטרתו הבלעדית, מפסיד משהו. כמה הוא מפסיד - הוא עצמו קובע. יש כאלה שבכלל לא חושבים על "מה מעניין אותי?" ועל "מה אני רוצה לדעת?" אלא רק רוצים להגיע אל מקום העבודה הנחשף - הם לא מפסידים כלום, למשל. אני נוטה לחשוב שבדרך כלל, מי שרוצה להמשיך באקדמיה, ירגיש שהוא מפסיד הרבה יותר במקרה כזה.

lollapalooza

New member
אוקיי,

ודאי שיש עוד דברים חוץ מהלימודים לתואר, אבל מעבר לעובדה שהלימודים האלה הם מאגר עצום של ידע שאת יכולה לקבל או לפספס, זו גם הזדמנות, פחות או יותר של פעם בחיים, שלא תחזור שוב. בטח לא בתדירות גבוהה, וההזדמנות הזו שווה ניצול כל עוד אפשר. "אני לא לוקחת שום דבר שלא מאפשרים לי"- מה זה קשור? אני מדברת פה על בחירה אישית שלך, שאת עושה לטובתך. זה שהמדינה או מוסדות ההשכלה מאפשרים לך דבר כזה, לא אומר שזו בהכרח טובתך. בדיוק כמו שהמדינה מאפשרת לך לגור בירוחם, אבל זה לא בהכרח אומר שהיא המקום הטוב מבחינתך, ואת עדיין עושה פה שיקול, ולדעתי השיקול ללכת על לימודים קלים וחסרי עומק, לא שווה הרבה. "להתחרע ולקחת את הקורסים הקשים והנחשבים כדי להוכיח עד כמה אני טובה"? אני לא יודעת מתי אמרתי דבר כזה. בפירוש אמרתי שאני לא מדברת על לקיחת קורסים קשים בכוונה, וכשאת חושבת שזה נעשה כדי להוכיח משהו למישהו, את לגמרי מפספסת את כל הכוונה שלי, וזה חבל. אני מדברת על זה שכן כדאי לקחת אתגרים ואם נושא מסוים מעניין אותך, כן שווה לעשות מאמץ כלשהו כדי להשיג את זה (ובאותה נשימה אני גם אומרת שאם משהו מעניין אותך וזה הקורס הקל בעולם- לכי על זה). אני לא אומרת שצריך ללכת עם הראש בקיר כדי לעשות את מה שקשה, אני בהחלט בן אדם שמאמין במודעות עצמית למה אני מסוגלת ולמה לא, וחושבת שכולם צריכים להיות ככה. זה רק מועיל. אבל שוב- זו לא הכוונה שלי בכלל, וכנראה שפספסת אותה לחלוטין. במיוחד אם יש מרצה שאוהב להכשיל, ובמקרה כזה, אם אני ארגיש שהוא עושה את זה שלא בצדק, אני אתרחק מהקורסים שלו, ללא ספק. הדרך לבחירת אנשים היא לפי גליון ציונים? צר לי, אבל לא גילית לי פה שום סוד, כפי שאת טוענת. אבל כפי שציינתי בהודעה הקודמת, אפשר לעשות גם אחלה תואר כשמשקיעים ואשכרה באים לשיעורים ולומדים קצת מעבר למינימום ההכרחי. לא רק זה, אלא שאני די בטוחה ויודעת, שבין אנשי המקצוע (לפחות בתחום שלי) אי אפשר להסתיר. אם יש לך גליון ציונים מרשים, אבל בגלל שלקחת קורסים קלילים, זה לא בהכרח טוב יותר ממי שהוציא ציון קצת פחות טוב בקורס מאתגר יותר. ואני מאמינה שבסופו של דבר, זה יוצא החוצה, אין פה חכמות. תקראי לי נאיבית אבל אני יודעת על מה אני מדברת. בדיוק כמו שאם יהיה לי ממוצע 80 מאוניברסיטת תל אביב, ולמועמד השני יהיה ממוצע 90 ממכללת סוף העולם שמאלה, שבה שילמו 30,000 דולר שכר לימוד, זה יהיה די ברור מי מהמועמדים עדיף. יש יותר ממספרים, ולדעתי החשיבה קדימה היא כן חכמה, אבל מה עם הדרך? לשלוש- ארבע שנים אין משמעות והן סתם דרך אל המטרה? זה לדעתי בזבוז נוראי ודרך איומה לחיות בה. אפשר גם ליהנות מהתואר, גם ללמוד בשביל ההשכלה וההעשרה העצמית, וגם להצליח (אגב, אני תמיד טוענת וגם הוכחתי לעצמי מס' פעמים, שכשמדובר במשהו שאוהבים, יותר רוצים להשקיע ולכן מצליחים יותר) ולא להפוך את חווית הלימודים, שהיא באמת די חד פעמית, למשהו סתמי בדרך לאיזו מטרה קרה.

nova stella

New member
מאחלת לך לא להתבדות

יכולה להגיד לך בוודאות שיש תחומים ומקומות עבודה (מהטובים) בהם זה יקרה לך. יש מכללות ממש פה במרכז הארץ שנחשבות לטובות מאד ויש מקומות עבודה שמעדיפים את הסטודנטים שלהם. יש לימודים גבוהים (וטרינריה למשל) שזה לא מעניין אותם מאיפה את מגיעה ו- 90 מסוף העולם שמאלה ואז ימינה, עדיף על 87 מאוניברסיטת ת"א (מקרה אמיתי - איפה רפי גינת??) ודבר אחד שמציק לי בכל ההודעות שלך, את מדברת כאילו קיים יחס ישר בין הבחירות שאנשים עושים באקדמיה לרמתם האישית, לאינטליגנציה שלהם, להיותם אנשים לא חושבים ועוד מילים טובות. זה אפילו לא קרוב להיות נכון. תתפלאי, יש אנשים שלא רוצים לגור במרכז ת"א, שרוצים לגור בירוחם למרות שיש להם אפשרות אחרת - למה? ככה? לא יודעת ואני לא שופטת אותם. אולי כדאי שתתייחסי יותר בכבוד לבחירות אחרות משלך שאנשים עושים. כן, יש אנשים שיותר חשוב להם ללמוד פסיכולוגיה קלינית לתואר שני (לדוג', התחום אפילו לא קרוב ללימודים שלי) מאשר "להעשיר" את עצמם בתואר הראשון.

בני86

New member
את צודקת אני בחרתי בקורסים

האלה שלא ממש צריך ללמוד וזה ממש כיף.

"האיש שלא היה שם"...

לדעתי הסרט הוא יצירת המופת של האחים כהן... זוכרים את המנגינו היפות...? Birdy's "Pathétique" - Piano Sonata No. 8 in C minor Op. 13 "Pathétique" - Beethoven Adagio Canabile - Piano Sonata No. 8 in C minor Op. 13 "Pathétique" - Beethoven Andante Catabile - Piano Trio No. 7 in B flat Op. 97 "Archduke" "Che soave zeffiretto" - The Marriage of Figaro - Mozart זה כל מה שאני זוכר... בטח היו עוד יצירות... בכל מקרה אחלה כינוי!

למעלה