ניגוד אינטרסים../images/Emo5.gif
נכון שיש הרבה הורים שאינם מרוצים מדברים מסוימים במערכת, אולם אם נבדוק, נדמה לי כי אלה הם אותם הדברים המפריעים גם למורים העובדים באותה המערכת. חוסר בתקציבים המוביל לכיתות גדולות, בהן קשה להתייחס לכל ילד, הסכומים הגבוהים שעל ההורים לשלם במערכת שבה ישנו חוק חינוך חובה ועוד. דוקא העובדה שיותר ויותר בתי-ספר פתחו את שעריהם בפני הורים ואפשרו להם להיות מעורבים בפעילות ביה"ס ולהשפיע עליה הורידה, לדעתי, את מידת חוסר שביעות- הרצון, אולם ברור שבמערכת, בה ההורה אינו יכול לבחור את המורים של ילדיו ואת התכנים שילדיו ילמדו, יהיה מרמור מסוים. אני הייתי שמחה לו היינו מתאחדים- ההורים והמורים בכדי להשיג את אותם דברים, המפריעים לנו- המורים, ולכם- ההורים כאחד. במקרה כזה, כשתהיה שביתת מורים שמטרתה להקטין את מספר התלמידים בכתה, יהיה על ההורים לגבות אותנו במאבק, גם אם המחיר הוא חיפוש אחר שמרטפית לילדים. אני מודעת לקושי שבדבר, אולם שינויים במערכות אינם דבר הקורה "יום בהיר אחד", ואם צד אחד נאבק והשני "שם רגליים", אזי המטרות לא תושגנה לעולם, ונמשיך להתלונן על כיתות גדולות ועל ה"מורה שלא התיחס/ה לבן שלי כשהוא היה זקוק לה/לו...". האם אתה מסכים איתי??