==== שאלה לדיון ====

נ ו ע ם

New member
==== שאלה לדיון ====

כל הורה שאני מדבר איתו אבל באמת שכל הורה! אומר שהוא מאוד מאוכזב ממערכת החינוך... האם אני מדבר עם ההורים הלא נכונים?! או שאני סתם מדמיין?! נועם.

Elishabb

New member
=== שאלה נוספת ===

כל סוחר שאני מדבר איתו אבל באמת שכל סוחר! אומר שהוא מאוד מאוכזב ממס הכנסה... האם אני מדבר עם הסוחרים הלא נכונים?! או שאני סתם מדמיין?! אלישע.

מערכת החינוך=מס הכנסה?

יש דמיון רב אבל ההבדל הקטן גדול הוא, שנזק שנגרם בעקבות טיפול לקוי של מס הכנסה יכול מקסימום להכאיב לכיס. נזק שנגרם בעקבות טיפול לקוי של מערכת החינוך..... ועל זה נאמר יחי ההבדל הקטן.. לעיתים גם אני מאוכזבת מהמערכת בה אני עובדת אבל אז אני מזכירה לעצמי את הדברים היפים שבה.

Elishabb

New member
היטבת לקלוע לדעתי.....

היי חיה - את השאלה הנוספת כתבתי כדי לחדד את חוסר התועלת בהצגת הגרוע והכושל מבלי להתייחס לחיובי ולמועיל. כמו לכל דבר בחיים (גם למס הכנסה), גם למערכת שלנו צדדים כושלים וצדדים מוצלחים. אלישע

נ ו ע ם

New member
כל הסוחרים...

הם תחמנים מאוד גדולים ולכן כמעט ואף פעם לא יאמרו לך את האמת! אף סוחר לא רוצה לשתף פעולה עם מס הכנסה... מה שקשה לומר על ההורים! אבל אני בהחלט מתפלא על הציניות בדבריך ועל הנסיון לחמוק מהתמודדות עם השאלה! האם באמת אין רצון אמיתי להתמודד עם שאלה זו?! כי זה מה שנוח למורים?! נועם.

Elishabb

New member
לא מתחמק - רק עונה בדרך אחרת..

היי נועם - הנסיון הבלתי נלאה לחפש דפקטים בכל דבר ולקטר ללא סוף הפך לספורט הלאומי שלנו. נראה לך שהורה "שפוי" יודה שבכל זאת יש בה משהו??? מצווה מלומדה היא לקטר ולומר שהכל מסביב לא בסדר. מסיבה זאת תרגלתי את עצמי לא לבסס את העמדות שלי על בסיס מה אומרים האנשים אלא מה אני רואה ויודע. שלא תבין אותי לא נכון - על כל ליקוי במערכת החינוך שאתה או מישהו אחר יעלה, אני יכול הוסיף עוד 10. כל מה שרציתי לומר הוא שיש לבחון נכונה את המצב ולא להיסחף לאמירות כוללניות. כדי להוסיף מימד לדברי, אני מוסיף לך קישור לאתר מענין ומחכים בנושא (אומנם באנגלית, אבל ניתן להתגבר על זה). אלישע

נועם, הכללות לא נכונות גם כאן

אתה לא יכול לומר "כל ההורים אבל כל ההורים.." אני גם הורה וגם מורה. ואני יכולה לומר לך שכהורה יש לי המון טרוניות על המערכת אבל אני יכולה לומר גם שאני מסירה את הכובע בעיני המחנכת של בכורתי. כמורה, נתקלתי לא אחת בהורים שהעריכו מאוד את עבודתי ונתקלתי גם בהורים שלא אהבו במיוחד את שעשיתי. כך שכמו שאנו אומרים לתלמידים... צריך להיזהר מהכללות.

שלךhamora

New member
תשאל -ממה הם לא מרוצים?.......ואז

תקרא למשל כאן:http://go.to/hamora4u רשום ממה הם לא מרוצים,אולי נעזור להם

נ ו ע ם

New member
תודה המורה!

סוף סוף קבלתי התייחסות יותר עניינית... ובמקרה שלא הובנתי כראוי אני לא ניסיתי להתקיף... כי זה נראה לרגע שמנסים להתגונן... --------------------------------- זה לא היה כל כך רלוונטי אם גם לאחרים יש מגרעות ולבטח שזה לא היה רלוונטי אם נמאס לשמוע את זה אני חושב שעלינו להתמודד ואולי בראש ובראשונה להיות מודעים לדברים שניתן לשפר... לרגע היה נדמה לי שאנחנו לא מדברים על החינוך בישראל ובמידה מסוימת זה התחיל להיראות כאילו שאנחנו תלושים מהמציאות! אני בהחלט לא שאלתי על מורים בודדים. אני שאלתי על מערכת החינוך בכללותה! צאו וחשבו לכמה בתי ספר באיזור שלנו היינו מוכנים לשלוח את ילדנו? ובינינו לבין עצמנו... כמה מאיתנו היו מוכנים לשלוח את ילדנו לאותו בית הספר שאנחנו מלמדים בו ותודה שהקשבתם. נועם. נועם.

שלךhamora

New member
הי נועם...אתה ערפילי מידי לטעמי

ממה לא מרוצים: ציין אירועים,סיפורים,שאלות,תהיות,דברים יותר קונקרטיים. אשתדל להביא בפניך גם דרכים לתיקון העיוות,או הצעות או לשוק כשלא אוכל לענות. חשבתי, באיזור בו אני גרה יש מספר בתי ספר אליהם הייתי שולחת את ילדי,כך שאין להקיש מעיר לעיר, כתוב,וננסה ביחד, מה דעתך?

נ ו ע ם

New member
אני מרים את הכפפה...

הורים אינם מבינים מדוע עליהם להוציא כספים מכיסם כדי שילדם יוכל להשתלב בכיתה הטובה! הם טוענים שהמורה מגיע ומלמד את החומר מי שהבין הבין ומי שלא הבין לא הבין מכיוון שהמורה חייב להספיק את החומר עד לסוף השנה. אז הורים שאין ביכולתם לממן שיעורי עזר לילדם נאלצים לראות את בנם "יורד" לרמה נמוכה יותר ולעיתים הכיתות האלו מורידים את ילדם "בעשר" רמות למטה. וכך ילדם נאלץ להגיע לרמה נמוכה יותר רק מכיוון שהוריו לא יכלו לממן לו שיעורי עזר! ---------------------------------------- הורים באו בטענה מאוד "מוזרה" ישנם מורים, ולא מעט, שכתב ידם על הלוח גובל בכתב יד לא קריא! הנושא הובא לידיעת ההורים לאחר שתלמיד קבל הערה במבחן שלא ניתן לקרוא את כתב ידו וכמעט ולא היה ניתן לקרוא הערה זו של המורה! בנוסף, מורים רבים עדיין כותבים מבחן בכתב ידם ולא מעט נאלצים תלמידים "לבזבז" זמן יקר בבחינה על פיענוח כתב יד המורה. וכמובן, נושא זה נכון גם לדפי עבודה בכיתה. ----------------------------------------------- הורים באים בטענה שהציון לפעמים משקף רק את ציון הבחינה (ממוצע) ולפעמים ציון של תלמיד נקבע רק על פי שני מבחנים. ------------------------------------------------ פעם הורה שהגיע אליי לבית הספר הפנה את תשומת לבי לכך שהרבה מהמורים מאחרים לכיתותיהם. ואני מודה ומתוודה... לאחר שהוא העיר את תשומת לבי קצת נדהמתי מנכונות הדברים ואחר כך מצאתי את עצמי יושב בישיבות מורים ושומע תלונות של מורים על הזמן הקצר בשיעור... ---------------------------------------------------- הורים לא הבינו כיצד ילד נעדר יומיים רצופים מבית הספר והם אפילו לא יודעים! ואני אומר רק יומיים, ולא מדבר על מקרים הרבה יותר גרועים... --------------------------------------------------- אני מעלה כאן חלק מהמקרים, כאלו שאני יכול "לשלוף" ברגע ואני כותב שורות אלו בכאב... ואני מקווה שאני לא היחיד שכואב! נועם.

saraint

New member
נועם מסכימה בהרבה דברים אבל....

נועם אתה צודק בהרבה דברים, אבל, אני מוכרחה להגיד לך, שדווקא בשנה האחרונה כשבני עבר לחטיבת הביניים חזר לי האמון החלקי במערכת החינוך. אני עובדת אתו היום מול מערכת מבינה ותומכת, כאשר לדוגמה : - מחנכת מתקשרת הביתה לשאול למה הילד היה עצוב היום ואם קרה משהו - הוא צריך להיות בהקבצה ג´ בחשבון כי יש לו בעיות של ליקויי למידה, אבל, הוחלט לשלוח אותו להקבצה ב´ עם המורה המסייעת בגלל שלדעת הצוות הילדים בהקבצה ג´ יאכלו אותו בחיים והוא רק יתדרדר שם. - מורות דואגות לצלם לו את חומר הלימודים באופן סדיר, ולשלב אותו בכל הדברים. אז נכון שתכנית הלימודים במקצועות מסוימים היא גרועה, ונכון שיש גם מורים משעממים או שלא אכפת להם, אבל בכל ארגון כל כך גדול אתה יכול למצוא מגוון מכל הסוגים ומכל המינים ואי אפשר לשלוט על כך במסגרות שנקבעו לפני שנים (עם חוקים כמו ותק וכו´ שאינם מאפשרים להוציא אדם גרוע מהמערכת בגלל הקביעות). אבל עם זה, יש הרבה מורים שאוהבים ורוצים לתרום ואני חושבת שהתפקיד שלנו כהורים הוא לעודד אותם ולתמוך בהם, כי בסופו של דבר כולנו רוצים את טובת ילדינו או לפחות שקט תעשייתי בבית הספר. שרה

נ ו ע ם

New member
הלוואי...

הלוואי ותוכלי לומר לי תמיד שאלו הדברים שאת נתקלת בהם במערכת החינוך. אני עדיין חושב שמדובר בטיפה בים ואולי אפילו הטיפה הזאת נמצאת כאן מי יתן ונזכה לראות עוד הרבה מורים כאלו... דואגים מתקשרים מצלמים אולי אפילו מבקרים בבתים.(חזון אחרתי הימים...) ------------------------------------ אני מבין שרוב האנשים כאן מלמדים ביסודי ואולי אני מביא כאן את התסכול של התיכון. ביסודי, לדעתי, יש עדיין יסודות לימודיים טובים יותר למרות שרבים המורים בתיכון שמתלוננים על האיכות הירודה של המורים ביסודי אבל בתיכון המצב, לדעתי, הרבה יותר עגום! נדיר מאוד למצוא כזאת עזרה בתיכון ועוד יותר נדיר למצוא מורה שמתקשר הביתה לא כדי "לצעוק" על התלמיד או כדי למסור מידע עגום על התלמיד. ואני מנסה לחפש האם יש דרכים לגרום לעוד מורים להתנהג כמו המורים שאת מכירה או שזהו גורלנו?! מי שהוא כזה נשאר כזה ומי שלא... פשוט כדאי לוותר?! נועם.

saraint

New member
אני מדברת על חטיבה

נועם אני מדברת על חטיבה ולא על יסודי, והאמת היא שבעקבות מה שראיתי בחטיבה יש לי בטן מלאה על מה שקרה ביסודי כשחוץ מללטף ולהגיד שקשה לא התאמצו בכלל . אבל, כנראה שזה בית ספר עם אוירה מיוחדת כי אני יודעת שגם בתיכון נתקלים שם בתופעות כאלו של התעניינות ועזרה. יש לי תחושה שמשחקים פה שני גורמים : א. האוירה הכללית בבית הספר והמסר שההנהלה מעבירה למורים ב. עירוב חזק מאד של ההורים בצורה חיובית (במקרה הפרטי שלי לפחות), מה שאולי נותן למורים יותר מוטיבציה. האמת היא, שאם תסתכל בפורום של הפרעות קשב וריכוז תקרא שם סידרה של סיפורי זוועה שישמור האלוהים מפני מורים שכאלו. מה עושים עם זה? לא יודעת. כל זמן שמשרד החינוך לא נותן למורים שחוקים לצאת לגימלאות לפני הזמן נהיה כנראה תקועים אתם בלי שנוכל לעשות עם זה כלום. האמת - אני מוכנה להסיר את הכובע בפני כל מי שקם בבוקר ויודע שהיום מחכות לו 6 שעות ב 6 כיתות שונות, כשבכל אחת מהן יושבים 40 אינדיאנים שההורים שלהם חושבים שהתפקיד של בית הספר הוא לחנך את הילדים (מה שהם לא עשו בבית). בנוסף לכך - תוסיף את ההורים, את ההנהלה ואת הפיקוח והרי לפניך מתכון לשחיקה . אבל, אני הרי מדברת על נושאים שנשחקו כבר מכל כיוון. אפשר לעשות הרבה, אבל המשמעות היא כלכלית וכבדה מאד, ואף אחד לא ישקיע ובטוח שלא משרד החינוך המתקדם שלנו שמעביר כסף למוסדות של ש"ס שבהם לומדים 10 ילדים בכתה. אז כל מה שנשאר לכל אחד מאתנו לעשות הוא להתפלל למזל בהקצאת בית הספר והמורים, להיות בקשר עם המורים של הילדים שלו ועם אצבע על הדופק, ולא לחכות לתעודה כדי להתחיל לצעוק. הקשבה לתלונות של הילדים יכולה להיות אינדיקציה לצורך שלנו בהתערבות מהירה ונעימה (הרבה יותר חשוב) כדי להשיג שיתוף פעולה. שתהיה לך שבת שלום שרה

חילו

New member
ניגוד אינטרסים../images/Emo5.gif

נכון שיש הרבה הורים שאינם מרוצים מדברים מסוימים במערכת, אולם אם נבדוק, נדמה לי כי אלה הם אותם הדברים המפריעים גם למורים העובדים באותה המערכת. חוסר בתקציבים המוביל לכיתות גדולות, בהן קשה להתייחס לכל ילד, הסכומים הגבוהים שעל ההורים לשלם במערכת שבה ישנו חוק חינוך חובה ועוד. דוקא העובדה שיותר ויותר בתי-ספר פתחו את שעריהם בפני הורים ואפשרו להם להיות מעורבים בפעילות ביה"ס ולהשפיע עליה הורידה, לדעתי, את מידת חוסר שביעות- הרצון, אולם ברור שבמערכת, בה ההורה אינו יכול לבחור את המורים של ילדיו ואת התכנים שילדיו ילמדו, יהיה מרמור מסוים. אני הייתי שמחה לו היינו מתאחדים- ההורים והמורים בכדי להשיג את אותם דברים, המפריעים לנו- המורים, ולכם- ההורים כאחד. במקרה כזה, כשתהיה שביתת מורים שמטרתה להקטין את מספר התלמידים בכתה, יהיה על ההורים לגבות אותנו במאבק, גם אם המחיר הוא חיפוש אחר שמרטפית לילדים. אני מודעת לקושי שבדבר, אולם שינויים במערכות אינם דבר הקורה "יום בהיר אחד", ואם צד אחד נאבק והשני "שם רגליים", אזי המטרות לא תושגנה לעולם, ונמשיך להתלונן על כיתות גדולות ועל ה"מורה שלא התיחס/ה לבן שלי כשהוא היה זקוק לה/לו...". האם אתה מסכים איתי??

נ ו ע ם

New member
לא.

אני לא מדבר על בעיות שלא תלויות במורה! אני לא יכול להאשים אדם במשהו שאין לו שליטה עליו! תקציבים, אין לנו שליטה עליהם. מספר תלמידים בכיתה, אין שליטה על זה! (כמורים) אבל יש לנו שליטה על דאגה אישית לתלמיד! יש לנו שליטה על אופי הציון שאנחנו מרכיבים!! יש לנו שליטה על אופן הגשת החומר לתלמידים!!! אם לא הסברתי את עצמי נכון אז הנה אני מנסה בדרך נוספת. ותודה על ההקשבה נועם.

למעלה