שאלה לדיון

איתיet

New member
שאלה לדיון

האם יהודי, המחפש בית ביישוב ערבי לגור בו הוא פרובוקטור? האם הוא עושה זאת כדי "להשתלט" על שטח ערבי? עכשיו החליפו בין הערבי ליהודי.

sela v

New member
אפשר די בקלות לדעת מי פרובוקטור

האם תסכים לשכור בית בישוב ערבי? ולמשל אחרי שנתיים שהם יראו שאתה לא פרובוקטור ימכרו לך את הבית?

sela v

New member
בעיר יהודית

תראה לי כמה ערבים בדיוק קנו בתים בערים יהודיות? יש הרבה יותר מקרים הפוכים.

איתיet

New member
אני לא יודע איפה אתה גר

אתה חי בתוך בועה. אני מקווה מאוד שאתה לא חי בתל אביב, אלא חי בישראל. בנצרת עילית יש 8% ערבים. אין להם בעייה לקנות ולשכור דירות בעיר.

sela v

New member
ניסית לקנות בית של ערבי בנצרת

והוא סירב? או שסתם אתה מאשים? אני מוכן לעזור בניסוי של ערבי שינסה לקנות בית בנצרת עילית, ויהודי שינסה לקנות בית בנצרת תחתית. מוכן לקחת חלק בניסוי זה?

איתיet

New member
שמים לב שאתה מנותק...

אין עיר כזו, נצרת תחתית. יש נצרת. תשאל את עזמי בשארה תושב העיר נצרת עילית, כמה שכנים יהודים יש לו. הוא גר בשכונה הותיקה בעיר.

motyka

New member
נצרת ונצרת עילית מעורבות זו בזו

זו למעשה אותה עיר בחלוקה מוניצפלית מלאכותית. יש חלקים מנצרת בתוך נצרת עילית ולהפך, לכן קורה שאדם רוכש עבור ילדיו דירה בבית הסמוך לביתו - ועבר יישוב.

איתיet

New member
בבל"ת

נצרת עילית היא רשות מוניציפאלית אחת, נפרדת. כדי להתמודד עם בורות של לא מעט אזרחים, במליאת העיר לפני כשבועיים הועלתה הצעה לשנות את שמה של העיר.

motyka

New member
מתי לאחרונה היית בנצרת?

צד אחד של הכביש נצרת, אתה חוצה במעבר חצייה לצידו השני ואתה בנצרת עלית. היכן נמצא בית המשפט ומי שכניו? היכן נמצא משרד החינוך ומי שכניו?

איתיet

New member
אם לא שמת לב עדיין

בן שיחך תושב נצרת עילית. עילית ולא עלית (לא קשור למפעל עלית בעיר). אז פנקס הקטן, אתה תהיה בדרום החם ותשאר תקוע בעולם של סטיגמות בנוסח ח"כ המפוזר מלהב.

motyka

New member
מאחר ואתה לומד מחוץ לעיר

סביר להניח שאתה נמצא בדרום החם, בעוד אני מבלה חלק גדול מימי בנצרת עילית (קרית הממשלה ע"ש רבין)

איתיet

New member
ועדיין לא מכיר את העיר...

במאורעות תש"ס ביום כיפור כשעלו מהשכונה הסמוכה לקרית הממשלה, כנופייה משולהבת מצויידת אבנים עם דגלי חזבאללה לא היית בעיר..

איתיet

New member
לאלימות אין הצדקה ולא סיבה

אני מקווה מאוד שאתה לא תומך באלימות חד צדדית. במצב בו נצרת עילית הייתה במצור של 12 יום, אנשים דיברו במושגים של מלחמת העצמאות. אז איך החיים ממגדל השן?

motyka

New member
אני נגד אלימות באופן עקרוני

על החיים במגדל השן תוכל אתה לענות, כי זה כנראה מקום מחייתך.

איתיet

New member
אתה מדבר מתוך בורות והתנשאות

תציע לאריאב שיתאחד עם נצרת. יעיף אותך מהבניין שמולך בטיל.

motyka

New member
כמובן שהוא לא יסכים

היום הוא מקבל תקציבים אדירים, שאם יתאחד יפסיק לקבל, ובנוסף יצטרך להפנות את רוב משאבי העיריה לתיקון עוולות היסטוריות בנצרת גופא.

איתיet

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

תקציבים אדירים. את 17 מליארד השקלים שמחק רבין ז"ל לקיבוצים הלוואי ועיירות הפיתוח היו מקבלות פירור. תקציבים אדירים. את רובע ח' אתה מכיר? כמה וילות יש בנצרת עילית שגרים בהם יהודים ולא ערבים? נצרת עילית תתאחד עם נצרת ביום בו משמר הנגב תתאחד עם רהט.

למעלה