שאלה לדיון...

שאלה לדיון...

מה דעתכם על שאירע אתמול ( 30.6.05) - מצעד הגאווה אשר התקיים בעיר ירושלים, בית שלוש הדתות? אביע את דעתי בנושא הנ"ל ואשמח לקרוא את דעותיכם. לדעתי, היה זה צעד שגוי לערוך את מצעד הגאווה בעיר כה קדושה לשלוש הדתות ( לי כמוסלמית) ולשתי הדתות הנוספות- יהדות ונצרות. איני נגד ההומואים והלסביות, עלינו להבין אותם! "היציאה מהארון" היא כה קשה עבורם... יציאה מהארון פירושה- עד לא ממזמן הם היו קבורים ( מתים) בתוך ארונם, הם התקשו להראות לכולם את האני האמיתי שלהם. בתוכם היה חשש גדול, שמא אחרים לא יקבלו אותם, גילוי זה סיכן אותם... לצערי רבים לא מקבלים אותם, הם נחשבים כמצורעים בפני אנשים רבים. אותי לימדו וחינכו עוד מילדות כי אין אני צריכה לעסוק בתיוג אנשים! עליי לקבלם כפי שהם ולא להתייחס לתווית אשר החברה מדביקה על אותם אנשים בין אם מדובר ב- יהודים, נוצרים, הומואים , לסביות וכו'. על כולנו לנהוג בסבלנות ובסובלנות ... כפי שעלינו להבין את ההומואים והלסביות עלינו להתייחס בעדינות רבה לקבוצה הדתית אשר חיה לה בירושלים, זוהי קבוצה עדינה אשר בחרה להתעטף בצל התיאולוגי. איני מצדיקה את כל פעולותיהם. אני נגד מה שאירע אתמול- בחור חרדי דקר 3 צועדים. אך יש להבינם הם רואים במצעד זה כ"אוייב", זהו דבר חדש ( יחסית) עבורם, כולנו וגם הם תמיד חוששים מדברים חדשים לכן יש להבינם ולו רק לטיפה. אשמח לקרוא את דעותיכם, אנא מכם במידה ויש לכם האפשרות, הגיבו!

את סותרת את עצמך

מצד אחד "היה זה צעד שגוי" ומצד שני "על כולנו לנהוג בסבלנות ובסובלנות". צריך להגיד חד משמעית, אין ולא צריכה להיות שום מניעה לקיים את המצעד, מה שקרה היה מזעזע לחלוטין. אין לאף אחד שום בעלות על העיר.

איני חושבת שזה נכון....

כאשר כתבתי את ההודעה הצגתי את שני הדברים. אסביר עצמי שוב- אין זה נכון לערוך את המצעד בירושלים. יש להתחשב באוכלוסייה הנמצאת שם, ולכן זהו צעד שגוי- ישנה האפשרות כמו תמיד לערוך את המצעד בת"א... למה להתגרות באנשים? למה לעשות זאת דווקא בירושלים?! עיר בה העניין התיאולוגי כה עדין. ישנן ערים רבות אשר יישמחו לחבק את עורכי המצעד ואורחיו. בעניין הסבלנות והסובלנות מאחר ושני הצדדים לא קיימו זאת- מחד גיסא עורכי המצעד ואורחיו לא התחשבו בתושבי העיר הדתיים ומאידך גיסא תושבי העיר הדתיים לא היו סבלניים וסובלניים לעורכי ואורחי המצעד. מאחר והדברים הנ"ל לא בוצעו על אחד הצדדים להתפשר. לדעתי הצד אשר אמור להתפשר הוא הצד של המצעד ( רבים לא יסכימו איתי ואני מניחה שגם אתה), צד המצעד יוכל לערוך זאת כהרגלו בת"א ובערים נוספות ואילו תושבי העיר לא יוכלו להעתיק מגוריהם למקום אחר רק מפני שעורכי ואורחי המצעד מעוניינים לצעוד את צעדתם. העתקת מגוריי התושבים היא לא פתרון ( יהיה מיותר לומר לי, שיישארו בביתם עד שייסתיים המצעד) ואילו שינוי קיום המצעד בעיר אחרת הוא כן רלוונטי. לא אחייב אף אחד/אחת להסכים עם דבריי לכן רשמתי את הודעתי ברצוני לדעת כמה שיותר על דעותיכם... נ.ב- אם זה אפשרי רישמו בבקשה את גילכם. אני בת 21.

ערב רב

New member
בירושלים מתגוררים מעל ל-700 אלף

אנשים, מתוכם שליש יהודים חילונים ושליש ערבים שחלק ניכר מהם חילוני גם כן. מי את, בכל הכבוד, שתסתמי להם את הפה?

ערב רב

New member
מצעד הגאווה הוא אמצעי התבטאות

כל קבוצה מסויימת בקרב האוכלוסיה החילונית, שמונה מאות אלפי יהודים וערבים בירושלים.

הבנתי את דברייך אך-

כנראה שאתה הוא זה שלא הבין את דבריי. לא דיברתי על סתימת פיות, סתימת פיות היא השביל שרבים מאיתנו לא רוצים ולא מעוניינים ללכת דרכו! כאשר רשמתי שאין לבצע את מצעד הגאווה בירושלים, רשמתי זאת מפני שאני יודעת שהדבר יגרום לבעיות רבות והנה לא טעיתי- אדם חרדי דקר שלושה צועדים. אני לא מבינה מדוע מארגני וצועדי המצעד רצו לעשות את המצעד גם בירושלים?! הרי הם ערכו מצעד זה פעמיים!!! גם בת"א וגם באילת.. מדוע להתגרות בתושבי העיר הדתיים? מדוע הם בחרו לבעוט בבטן הרכה (=דת)?! קשה לי להבין זאת. תושבי העיר החילוניים ( הומואים, לסביות או תושבים סקרניים) יכלו לצפות ולצעוד במצעד זה בשתי הזדמנויות אחרות- ת"א ואילת. אתה לא יכול לבקש או לומר לתושבי העיר הדתיים כי עליהם להעתיק מגוריהם וזאת מפני שהקהילה רוצה לבטא עצמה ע"י המצעד... התבטאות זאת באה פעמיים במצעדים הקודמים! אי אפשר להתגרות באחרים, על אנשים רבים להבין שיש להתפשר ( וכן עפ"י דבריי על קהילת ההומואים והלסביות להתפשר) אי אפשר להשיג את הכל! המפתח לסבלנות וסובלנות = פ-ש-ר-ה... על רבים להבין זאת!

sela v

New member
היום הדרישה מחילוני ירושלים

היא לסע לראות את המצעד באילת, מחר זה יהיה לסע לניו יורק.

ערב רב

New member
שוב, את שוכחת שבירושלים מתגוררים

מאות אלפי חילונים - יהודים וערבים, ככל הנראה אפילו יותר מבת"א. הטענה שהם צריכים לסתום את הפה כי מתגוררים בעיר גם דתיים - מופרכת.

אין לנו נתונים מדוייקים אך סביר

להניח כי הפאן הדתי מהווה בירושלים מיעוט, מאחר וציינת כי ישנם מאות אלפי חילונים- יהודים וערבים. ומכאן אתה רק מחדד יותר ויותר את דעתי בנושא. מאחר והפאן הדתי מהווה מיעוט ( לא בצורה דרסטית אך הוא עדיין מיעוט מול כמות החילונים העצומה) יש להתחשב בו יש להראות לו כי העובדה שהוא מהווה מיעוט לא תמעיט מערכו ולא תינתן האפשרות לזלזל בו ובכבודו ( אין אני מגזימה, התושבים הדתיים רואים במצעד זה כפגיעה בכבודם ובאמונתם).. שוב פעם, אני לא אומרת שעל הקהילה ההומואית- לסבית לסתום את פיה ( או החילונים שאינם משתייכים לקהילה זו אלא הם רק סקרנים), קהילה זו יכלה לבטא עצמה בשני מצעדים נוספים אשר נערכו.

ערב רב

New member
את יודעת, הדתיים הם לא מקשה אחת

אבל עדיין תמצאי רבים שיראו באותה החומרה אכילת חזיר או נסיעה בשבת (היהודים). העיקרון המנחה היחידי לחיים משותפים בין חילונים ודתיים הוא עיקרון אי הפגיעה ההדדית - כל עוד אינני פוגע בך באורח ישיר אינך יכול לדרוש ממני לשנות את אורח חיי, גם הוא אינו תואם את עקרונותיך הדתיים הנעלים. אז כל עוד מצעד הגאווה אינו פשיטה של אלפי הומואים על השכונות החרדיות שמנסים לנשק בכח את העוברים בשווים - הוא אינו פוגע באיש.

sela v

New member
כפי שאת אומרת

את מוסלמית, ולא מכירה את החרדים. האם הם מכבדים אחרים? לא נראה לי. אני דווקא כן מכבד אותם, ואין לי בעיה שימשיכו באמונתם, אבל מה שהם מנסים זה לכפות על אחרים את דעתם.

תיקון-

אני כן מכירה, הספקתי להכירם טוב מאוד ואין להכליל חלקם כן מכבדים אחרים אך תמיד ישנה קבוצה הבאה ל"קלקל" ולהכתים את שם הקבוצה המחבקת אותה

Ragamala

New member
קודם כל ברוכה הבאה

יש פה כמה דעות שיפחידו אותך קצת אבל תנסי להישאר כאן כמה שאת יכולה כי אנחנו צריכים עין ערבית מוסלמית בדיונים שלנו. כשרק יהודים מדברים בינם לבין עצמם עם דו קיום זה חסר משמעות. לגבי דבריך, אני מזדהה לנמרי ען הדואליות שאת מביעה. אני חושב שלכל אדם זכות ביטוי וגאוות ההומואים מוכרת לי מקרוב. אבל אני מזדהה עם הצד שפוחד מהתופעה ההומו-לסבית כתופעה בעייתית הן מבחינה פסיכולוגית והן מבחינה אבולוציונית. אני נגד ארגון תהלוכה כזאת בירושלים לא כי אני נגד התהלוכה אלא כי לירושלים יש מעמד מיוחד שיש להתייחב אליו בכובד ראש. התהלוכה הייתה פרובוקציה ברורה מצד המארגנים במטרה להוכיח שהומואים יכולים להיות גאים בכל מקום בארץ. המטרה נכונה, האמצעים לא. התהלוכה פגעה בכוונה בבטן הדתית הרגישה של היהודים ואני לא מתפלא שקרה מה שקרה. אני לא מצדיק את הפנאט, אבל זה היה צפוי. שאלה לי אליך - במדינת ישראל יש סברה שטוענת שהאיסלאם מעודד הרג בשם האל. האם את מרגישה זאת בחינוך שקיבלת?

אוקיי אז ככה-

דעות רבות שמעתי ( גם מפי מתנחלים שיצא לי לדבר עימם, סיפור ארוך) הן מהקוטב השמאלי והן מהקוטב הימני ואף אחת מהן לא הצליחה ולא תצליח להבריחני. תמיד לימדו אותי להקשיב לכולם/ן ולדעת לכבד את דעותיהם/ן גם אם איני מקבלת זאת. לגבי זה שאמרת שאין זה אפשרי לדבר על דו- קיום כשהדבר הוא חד צדדי, הינך צודק אך אל דאגה כפי שאומרים "הנני כאן" ואשמח להכיר לך ולחברי הפורום את ה"צד" שלי. אגיע לשאלתך-לדעתי ( ולדעת חכמי דת רבים- מן האיסלאם) זוהי סברה שגוייה! אדם אשר מתרץ את מעשו השפל ( נטילת חיי אדם) כשליחות אלוהית, הוא עלוב נפש אשר אין לסלוח לו! כפי שאתה מבין מדבריי סברה זו ( סברה הטוענת שהאיסלאם מעודד הרג בשם האל) אינה תואמת את החינוך אשר עליו גדלתי. עוד מילדותי הוריי לימדו אותי- 1) אין יקר מחיי אדם. 2) יש לנהוג בסובלנות ובסבלנות כלפי כל אחד ואחת! * אין זה מתפקידי לשפוט אדם כל שעליי לעשות זה לכבדו ולהבינו. מקווה שהצלחתי להסביר את ששאלת.

sela v

New member
צעדו ב-100 שערים?

ובברוקלין מפריע להם שיש מצעד? האם הם ננעלים בבית שלהם בברוקלין כל היום מפחד שתהיה תועבה בחוץ? אלו סתם תרוצים. לי למשל מפריע שברחוב שלי מסתובבים אנשים לבושים בשחור, אז מה? מישהו שואל אותי? רק לדתיים יש מוסר ואסור לפגוע בהם, ולחילונים אין רגשות?

אלו הם לא סתם תירוצים...

לחילונים (= הקהילה ההומואית- לסבית או חילונים סקרנים) הייתה אפשרות להביע את אשר הם מרגישים בשני מצעדים- אילת ות"א. אדם אשר מרגיש שהמצעד יוכל לעזור לו רבות או יעזור לו לבטא את אשר הוא מרגיש יהיה מוכן לטוס גם למאדים ( נסחפתי, אך אני מנסה להראות ולחדד את כוונתי). כך שזה לא היה ביג דיל אם מקימי ואורחי המצעד היו מקיימים את המצעד במקום אחר, עיר אחרת. מדוע ( אשאל זאת שוב) להתגרות בתושבי העיר?! עיר אשר נחשבת כביתן של שלוש הדתות!!!

sela v

New member
כמו שאמרתי אם זה מגיע לזה

אז אני לא מוכן שהם יעשו כל מיני טקסים מחוץ לביתם, כמו ביעור חמץ וכו'. כל עוד שיש מספר גדול של חילונים בירושלים אין לאף אחד זכות להגיד להם מה לעשות.

למעלה