שאלה לדיון -

natalynataly

New member
אין לי מושג... וזה מה שטוב!

יש בנו חלק ממשהו עליון וענק, כאשר מתים אנחנו מתחברים לעולמות עליונים, יש שכר ועונש - אבל לא ידוע לנו מהו. כלומר שיכול להיות רוצח שעשה מעשים אחרים שהם כה נעלים שהוא יהיה במקום יותר טוב ממי שנחשב "מוסרי".... אילו היינו יודעים - זה היה אומר שהעולם העליון הוא כמו זה. הוא בתפיסה שלנו... אז העובדה שאנחנו לא יודעים היא בעצם ההוכחה שזה משהו הרבה יותר גדול וענק ממה שאנחנו מדמיינים. גלגולים אחרים? חיים אחרי המוות? נחיה ונראה! או... נמות ונראה!

sovlanit

New member
וואלה,חשבתי על זה.תודה נטלי ,

ולגבי מות גופי- קודם אני רוצה לחיות עד גיל 100....

איל היקר

איך אתה יכול לומר שרוצח לא דבר רע???אם אתה כאן אתה בטח מאמין בעולם שמעבר זה נראה לך באמת הגיוני שרוצח ומוסרי יגיעו לאותו המקום האם אפשר לעזוב הכל להפסיק להתנגד ליצר הרע ולהתחיל לבזוז?? שהרי ממילא כולם מגיעים לאותו המקום.?האם המוסריות בעולם מיותרת??זה מה שאנחנו מתכוונים להעביר לדורות הבאים??"רוצח זה לא דבר רע"?? אודה לך על התייחסות.

Levos

New member
ואני חשבתי שזו המצאה של טרי פראצ'ט

לא נראה לך אבסורדי שהאמונה האישית של האדם מתממשת במציאות ברגע המוות? אם אני מאמין שפוני ורוד יאסוף את נישמתי וישא אותי לכוכב אחר כדי לחיות גלגול נוסף כחיזר, אז זה מה שיקרה? אם קיים המשך של קיום אחרי המוות אז צריך להיות לו אלגוריטם מוגדר.

asaf732

New member
הלוואי

שכל מה שאתם אומרים לגבי המשך הקיום לאחר המוות נכון,ולא משנה באיזו צורה העיקר לחיות (הלוואי הלוואי הלוואי) אני חושש שמדובר באמצעי הקלה לאדם שאיננו מעוניין לקבל את העובדה שהוא מת וזה נגמר, הכול נגמר . מפה מתחיל האדם לפתח ולחפש את ההוכחות שמדברות על החיים אחרי המוות, בכדי להקל על עצמו לקבל את המוות ביתר קלות, ולהכניס לעצמו לראש שזה לא הסוף בכלל, שזוהי בעצם רק ההתחלה של משהו חדש. אם מדובר רק באמצעי שיכנוע הרי שמדובר בעצה חכמה. השאלה האם באמת יש אמת והוכחות רציניות על החיים שאחרי. כי מי לא רוצה לחיות ? אסף.

sovlanit

New member
לכולם,

אוהבת את החיים האלה. אחרי המוות - כבר תהיה לי תשובה. עד אז אני נהנית מהחיים. ולכל התוהים נסו למצוא תשובה כאן-בקובץ המצ"ב לאלה שמאמינים שכדאי לחיות היום ולהנות מהרגע מצורף הקובץ הרגע ולכולם,תהנו משני אלה גם יחד ומהחיים.

sovlanit

New member
ANABEL74

יש שם שני קישורים. האחד לאתר לב-הארי והאחר קובץ מוסיקלי. תהני.

November rain

New member
"כל זמן שאנו קיימים, אין המוות קיים

וכשהמוות קיים, אין אנו קיימים". נכון שזה לא עונה לך כל כך על השאלות, אבל ברור שכל תשובה שלא תינתן תהיה סובייקטיבית לחלוטין, את האמת אף אחד לא יכול לדעת. ולכן, כל עוד אנחנו חיים, נתעסק בחיים, בטוב שבהם, ושיגיע זמננו נסתכל לאחור בחיוך, נחזור למקום שבאנו ממנו, ונקבל את כל התשובות

kung fu

New member
סיפור זן

הקיסר שאל את המאסטר גוּדוֹ, "מה קורה לאדם מואר אחרי מותו?" "מאין לי לדעת?" ענה גוּדוֹ. "בגלל שאתה מאסטר," ענה הקיסר. "נכון, אדוני," אמר גוּדוֹ, "אבל לא מאסטר מת."

Dark Muse

New member
אין כלום אחרי המוות, תנסי לחשוב

על איך לחיות את החיים ולא איך לחיות את החיים לקראת המוות.

למעלה