שאלה לדיון

yehonatan7

New member
שאלה לדיון

אהלן חברים ! רציתי להעלות שאלה לדיון, ואשמח לקבל תגובות :) נניח ואתם נמצאים בקשר זוגי, איך אתם יודעים אם זה הקשר הטוב ביותר שאתם יכולים להימצא בו ? או לחילופין, איך אתם יודעים בוודאות שאתם ראויים לקשר יותר איכותי ומספק מהקשר הנוכחי ? לפעמים אני מסתכל על זוגות, ואז אני שואל את עצמי : האם הוא/היא חושבים שזה הקשר הטוב ביותר ששניהם היו יכולים להיות בו ? או שהם פשוט נהנים מהקשר, ולא חושבים על 'מה היה קורה אם...' לפי דעתי, אם שני בני הזוג נמצאים בדעה שזה המקסימום שהם יכולים להשיג בזוגיות, זה מתכון בטוח לקשר שיימשך הרבה שנים :) מצד שני, אולי אין באמת קשר שניתן להגדירו כ'קשר אידאלי', משום שתמיד יהיו פשרות מצד שני בני הזוג. וחשוב לזכור שאין דבר כזה קשר מושלם. אז אולי, החכמה היא פשוט להיות בקשר שעושה לנו טוב (כמו הקשר שאני נמצא בו), אפילו אם אנחנו יודעים שאנחנו מסוגלים ליותר. אשמח לשמוע מה דעתכם :) לסיום, אני יכול להוסיף שהקשר הזוגי שאני נמצא בו כיום, נראה לי לעתים כקשר הטוב ביותר שאני יכול להשיג (לא רק בתקופה הנוכחית, אולי אפילו בכלל). וכן, אני מודע למגבלות שלי, ושגם אני לא מושלם, בדיוק כמו שחברתי לא מושלמת. ואם היא מרגישה את אותו הדבר לגביי, זה מבטיח לנו זוגיות בריאה ויציבה :) לא ככה ? עבור האקסית שלי, הייתי בן הזוג הכי טוב שהיא יכלה לבקש, אלא שאני הרגשתי שהפערים בינינו גדולים מדי. היום ? היום אני מרגיש אחרת לגמרי :) תודה על ההתייחסות וחג שמח לכולם !

שלום

מרגישים כמה אוהבים, כמה האדם נחמד ונהדר בעינינו. למשל אהבת חיי הייתה עובדת השמה שטיפלה בי כמה שנים ומעולם לא רצתה בי לקשר אישי מסיבה לא ברורה. הרגשתי מאד בברור שהיא האהבה הכי חזקה של חיי. זו הייתה התרגשות עמוקה ואדירה, עד טירוף. הייתה כמעט כמו אלוהים בשבילי. דוגמה אחרת דווקא שיש לי ידידה שאני אוהב אהבת נפש כידידה בלבד, כי היא שלווה מאד ומלבד פעם אחת או במידה לא שלמה פעמיים, מעולם לא ראיתיה מתעצבנת. אני אוהב ללטפה הרבה בלחי ובסנטר. הבעיה שאין לנו הרבה מה לדבר, כי היא קצת משועממת.

לא מבינה ..

איך אפשר להמצא בקשר זוגי, ולחשוב שמשהו אחר יכל להיות טוב יותר. הדבר היחיד שהיה לי בראש בכל קשר זוגי שבו הייתי, זה "איזה כיף שהאדם המדהים הזה אוהב אותי". מעולם לא עניין אותי אף אחד אחר, למרות שבכל אחד מאיתנו היו חסרונות כאלה ואחרים . אין בטחונות בכלום בחיים, גם לא בקשרים זוגיים, ולא ניתן לדעת מה יהיה הלאה, או האם באמת זה האדם האידאלי עבורנו , כל זה מעולם לא שינה את העובדה שכל אחד שהייתי איתו בזוגיות, היה פשוט מושלם בעיני, ולא עברה לי מחשבה אחת לרפואה, העוסקת באם משהו אחר יתאים לי יותר או האם זה המקסימום שיכולתי להשיג, אהבה היא מוחלטת גם אם עם הזמן מתברר שאכן הקשר אינו האידאלי. לדעתי, אם נמצאים בזוגיות וחושבים על "מה אם", זה אומר שמשהו לא תקין .

אני לא יכול לדעת

אתה מציג גישה אקסיסטנציאליסטית, ואת המקור לדיכאון הקיומי: איך אוכל לבחור בין כל האפשרויות? ולאחר שבחרתי - האם זו הבחירה הטובה ביותר? אולי אחרות היו יכולות להיות טובות יותר?... התשובה היא שסטטיסטית, סביר מאד שיהיה קשר טוב יותר, אבל פסיכולוגית - למי אכפת? אחרי שבחרתי, אני נהנה מהקשר הקיים. אני חי את הכאן והעכשיו, לא 'מה היה קורה אם'...

זה מגיע ממקום של חוסר יכולת

לדחות סיפוקים (מיידיים) לעיתים בשילוב של עודף ביקורתיות/שלמות, אנשים שמגיעים לסרט שקיבל ביקורות מעולות וכל הסביבה אמרה להם סרט מצויין ומחפשים מה לא היה טוב בסרט, אנשים שעשו רווח יפה בבורסה אבל מאוכזבים שלא הרוויחו יותר, אנשים שנהנו ביחסי המין אבל רצו להנות יותר. צריך לפעמים ללמוד להוקיר ולהודות על הדברים הפשוטים ומה שטוב לנו ולא כל הזמן להביט לצדדים ולחפש אם יש אפשרויות טובות יותר. גם אני נופל בפח הזה לעיתים אבל לא במה שקשור לבנות הזוג שלי בזמן קשר לא לגבי הסביבה של הקשר בנסיון שהכל יהיה מושלם וטוב יותר.

yehonatan7

New member
תודה, יש צדק בדבריך :)

אבל תחשוב על זה, שאם כל אחד ואחת היו מודים על הקשר שהם נמצאים בו, ומקבלים כל קשר באהבה, לא היו פרידות בעולם, והלוואי וזה היה המצב... אנשים לא חייבים לנתק קשר בגלל שרע להם מאוד.יש גם עניין של פערים גדולים מדי בין בני הזוג, וזה מה שגורם לאנשים לחשוב שהם ראויים למישהי טובה יותר. יש אנשים שמבחינתם ברגע שיש כבוד הדדי בקשר, ואמון האחד בשנייה, זה מתכון לקשר בטוח.אבל בעיניי, חשוב גם שהפערים בין בני הזוג יהיו מינימליים.

Megie

New member
שאלה טובה..

אני חושבת שברגע שנחנו במקום טוב (בין אם יש לנו את הניסיון להשוות ובין אם לא), כשקיימת אהבה, הבנה, חיבור, כימיה(ועוד ועוד ועוד הרבה מרכיבים) ואנחנו יכולים לראות בבן הזוג-פוטנציאל למשפחה וכשהרעיון שאותו בן אדם יחייה איתנו ל"נצח" עושה לנו חיוך קטן.. אין פה מקום לשאלות. כמובן שכל דבר מגיע בזמן שלו ואם כבר-אז הרבה יותר קל לענות על השאלה "האם האדם הזה מזיק לי?" או"האם אני מרגיש שאני נמצא במקום חסר עתיד?" אלו צריכים להדליק נורא אדומה. באשר אלי-אני חושבת שברגע שהבנתי שאני מאושרת, שבן הזוג גורם לי להיות בן אדם טוב יותר..שאני 100% אני והחיוך נשאר מקובע על הפנים...כשאני יכולה לראות בו את הגבר שאיתו אחייה את חיי.. שם בעצם התשובות וההבנה שהוא בשבילי. חוץ מזה, שכל אחד והניסיון שלו..אלו שחוו קשרים אחרים, ידעו להשוות ולהבין כמה טוב להם בשונה מהעבר או כמה הרגש חזק בהשוואה למה שהיה קודם וכו'..אבל זה לא הכרחי-הניסיון הזה.. יכול לתרום, אבל ההבנה שטוב לנו עם הנוכחי צריכה להיות ברורה בלי קשר למה שקרה קודם.

yehonatan7

New member
תודה על התגובה :)

השאלה היא, למה לפעמים בתחילת הקשר נראה לנו שזה האדם שאתו נרצה לחיות לעד ולהקים משפחה, ובשלב מסוים כבר מרגישים אחרת לגבי אותו אדם ? בנוסף, יהא כל קשר זוגי מוצלח ככל שיהיה, אף פעם החיוך לא יכול להישאר על הפנים באופן קבוע.זו דעתי. אם לומר את האמת, בעבר חשבתי שכשאהיה בקשר זוגי, כל הבעיות שלי בחיים ייפתרו.אבל נוכחתי לדעת שזה לא ככה.אני יכול להיות בקשר זוגי מוצלח ומספק, אבל עדיין להרגיש בודד מבחינה חברתית (גם חברים זה חשוב, ולא רק בת זוג!), להתקשות במציאת עבודה וכו'. ועוד דבר :קשר יכול להיות מוצלח מאוד, ועדיין, באיזשהו מקום אפשר להרגיש ש'זה לא הקשר האידאלי'. ולכן, לפעמים נראה לי שהמושג 'קשר אידאלי', אינו קיים במציאות. או במילים אחרות :אני יכול ליהנות מקשר יציב ומספק, אבל 'הנסיכה על הסוס הלבן' קיימת רק באגדות... חג שמח :)

נסיה 5

New member
לדעתי?

מתוודה לא קראתי עד הסוף את השירשור אבל התגובה האחרונה שלך תפסה לי את העין תחשוב על זוגיות כעסק פרטי שאתה הולך להקים עם השותף שלך. מבין את הכוונה שלי?

כדי להיות מאושר, צריך להתאמץ

לעתים נדירות האושר נוחת לנו על הברכיים, רוב הפעמים אנו צריכים לעמול כדי להשיגו. אך בכל מקרה, לא משנה איך נשיג אותו - צריך לעבוד עוד יותר קשה כדי לשמור עליו. צריך ללמוד להקשיב, לדבר, לחוות, להודות, לוותר, להתעקש... צריך ליצור שפה חדשה עם אדם חדש עם ערכים משלו, שלא תמיד שותפים לשלך. קבע מה אתה רוצה להשיג בחייך, תכנן - ופעל! רק כך תשיג משהו קרוב לאידיאל. רק אל תשכח - בקצב בו החיים שלנו משתנים, האידיאל מאתמול הוא הפשרה של מחר...

עגבניות ומלפפונים

אתמול הלכתי לשוק, רציתי לקנות קילו עגבניות וקילו מלפפונים. השוק עמוס מאוד בדוכני ירקות כך שניגשתי לדוכן הראשון שראיתי והסתכלתי על הסחורה ועל המחיר, אמרתי לעצמי שאולי בדוכן הבא יהיה זול יותר או סחורה טובה יותר. בקיצור עברתי על כל הדוכנים ולא ידעתי באיזה דוכן כדאי לי לקנות את הירקות. הרמתי את ידי ובאקראיות לחלוטין הצבעתי על דוכן מסויים ואמרתי לעצמי שזהו! עכשיו אני ניגש לקנות רק בדוכן הזה ולא מסתכל מסביב על שאר הדוכנים. לקח לי כשעה ורבע לקנות את הירקות אבל לבסוף קניתי ואיתם הגעתי חזרה לביתי הקט. מקווה שהמסר עבר...

למעלה