כבר פתחתי פה בזמנו
דיון על בחירה חופשית ואני אביא לכאן את מה שכתבתי אז אכן יש בחירה חופשית מוחלטת אבל... היא של הנשמה בלבד, לא של הגוף הפיזי ובואו נבין רגע למה - הרי כולנו לא רוצים לסבול ובכל זאת רובנו סובלים ברמה זו או אחרת הווה אומר שהרצון הפיזי שלנו לא ממש בא לידי ביטוי. רובנו רוצים להיות עשירים או לפחות מסודרים כלכלית, ולרוב זה לא קורה - ועדין הרצון הפיזי שלנו לא בא לידי ביטוי. אףא אחד מאיתנו לא רוצה להיות חולה ולמרות הכל כולנו נעשים חולים מדי פעם ואפילו חולים קשה מאוד עד מוות וזה בטח ובטח לא הרצון הפיזי של אף אחד. ויש כמובן עוד ועוד דוגמאות אני רק נתתי על קצה המזלג. עכשיו יש את רצון הנשמה שירדה לכאן עם רשימה מסויימת וכאשר אנחנו אל ממש עומדים ברשימה או מבצעים אותה אז מתחילים הקשיים, המחלות וכיו"ב. נשמה לפני שהיא יורדת לכאן היא מחליטה איך למות ומתי וכמו שציינתי היא בוחרת מראש 3 פתחי יציאה, אם האדם עושה פחות או יותר את מה שהוא בא לעשות כאן, הוא יצא בפתח היציאה האחרון שלו, ואם לא לרוב הוא יצא לפני כן וזה מה שקורה כאשר מתי ממחלות (לרוב). הנשמה מכוונת אותנו לשיעורים שלנו לתיקונים ולחוויות לא תמיד אנחנו שמים לב לזה, ולכן שוב הקשיים. אם אני עובד במקום עבודה שהוא לא נכון לי , יהיו לי קשיים שם או שבסופו של דבר יפטרו אותי. בקיצור מה שאני מנסה להביא דרך הדוגמאות שהבחירה החופשית שלנו היא מוגבלת, אנחנו יכולים לשחק עם הרצונות שלנו אבל בסופו של דבר אם לא עמדנו ברשימה הנשמתית שלנו אנחנו נישא בתוצאות. והן בדרך כלל לא נעימות. נכון שלפני שאנחנו יורדים אנחנו בוחרים הכל אבל אנחנו משאירים לנו גם כל מיני "חלונות" כדי שנוכל לעצב את הגלגול בצורה קצת שונה, ואין בעיה לנשמה שנהיה וירטואוזים רק העיקר שבסופו של דבר נעשה את מה שבאנו לעשות כאן מלכתחילה. ועוד קטע שהסברתי את זה בהרחבה כל מה שאני אומרת כאן זה ממקום של בחינה שלי והבנות שלי (לא רק שלי) בעקבות שאלות מעמיקות ששאלתי וקיבלתי תשובות מכל מיני מקורות ולאו דווקא מקורות אישיים אבל גם. לכן כל מה שאני אומרת הוא נכון לי. כמו שאת יודעת אנחנו חיים בעולם של בחירה חופשית לטוב ולרע - אבל אנחנו צריכים להבין את ההשלכות של המעשים שלנו לאורך הזמן. כמו שציינתי לנשמה עצמה בעצם יש את הבחירה החופשית להחליט בעצם וזה למה, כשאנחנו יורדים לכאן אנחנו יורדים כדי להשלים חוויות שיעורים ותיקונים של הנשמה שלנו. למעשה אנחנו במעין משימה/מסע למען מטרה עליונה. ולמה אני אומרת שהחופש הוא של הנשמה בלבד ולא שלנו, החופש שלנו הוא מוגבל במידת מה. נכון שאף אחד לא כופה עלינו כלום ואף אחד לא יעניש אותנו ואף אחד לא ישפוט אותנו לא הנשמה ואפילו לא אלוהים. אבל למה בכל זאת אני טוענת שהבחירה המוחלטת היא של הנשמה מהסיבות הפשוטות, החיים מראים לנו ומוכיחים לנו שלא כל מה שאנחנו מבקשים אנחנו מקבלים, אם הייתה לנו זכות בחירה מוחלטת אז היה לנו הכל בלי להתאמץ בכלל, ומצד שני היה כאן אפילו כאוס מסויים. אבל בגלל שיש את ההשגחה העליונה של הנשמה שלנו, אז היא דואגת לכך בכל אופן משתדלת שאנחנו נעשה את מה שבאנו לעשות - לרוב רובנו לא ממש עושים את זה, ולראיה מספר הגלגולים שהגענו לכאן ושאנחנו עדיין כאן בגוף פיזי. לנשמה יש דרכים משלה כדי לאותת לנו שאנחנו לא ממש במסלול שלנו, זהמ תחיל בצורה עדינה ואם אנחנו עדיין לא ממש קשובים ולא ממש במסלול המסרים והסימנים מתחזקים בכל מיני צורות, הצורות הן מגוונות מאוד, זהמ תחיל בצורת מסרים דרך אנשים/שליחים דרך כל מיני מסרים בחלומות או בכל מיני דרכים אחרות מאוד יצירתיות אפילו הייתי אומרת, והיה ולא הקשבנו זה עובר לגוף כי זאת הדרך שלה לעורר אותנו, אז זה יתחיל במחלות קטנות תאונות קטנות, ואם והיה וזה לא מספיק זה יעבור למחלות קשות יותר ויותר, כי לרוב אנחנו לומדים רק דרך הקושי לצערנו. ככל שאנחנו מודעים יותר, אנחנו לומדים לזהות את הסימנים וקל לנו להתמודד עם המשימות שלנו. וכמו שאת יודעת אף אחד לא באמת רוצה להיות חולה ובטח לא במחלה קשה. קחי למשל את הדוגמא של לואיז היי המפורסמת - אישה מדהימה לכל הדעות, הביאה שיטה מדהימה הצליחה לרפא את עצמה ממחלת הסרטן עם אותה שיטה עם אותה תובנה - אבל בסופו של דבר היא מתה מאותה מחלה ארורה, וזה למה הסיבה היא שמחלת הסרטן היא מחלה עם תיקון נשמתי זאת מחלה ברובד גבוה מאוד והיא לא עשתה את אותו תיקון לכן המחלה חזרה לה, מכאן משתמע שלנשמה יש רצון אחר מהנפש/גוף. עוד דוגמא למשל - ואני אביא ודגמא אישית שלי כאן שתסביר את זה הכי יפה - הייתה לי תקופה מסויימת שהייתי בקושי כלכלי ולי אישית יש שיעור בכסף, ואת זה אני יודעת לאורך שנים שלי תמיד הייתה בעיה עם כסף. לא ידעתי לבקש למען עצמי את זה חשבתי שאני לא זקוקה לזה, ואז הגיע יום והייתי ממש זקוקה לכסף והחלטתי ללכת ולנסות לעשות קיצור דרך, ולשלוח טופס או לגרד או משהו כזה לא ממש זוכרת ועוד אמרתי לעצמי שאני יוצרת את המציאות שלי ועשיתי את כל התרגילים המוכרים שאני מלמדת את כולם (זה היה מזמן) ווואלה זה לא עובד אפילו עשרה שקלים לא קיבלתי וזה למה ? זה בגלל שהייתי אמורה ללמוד איך להתחבר לשפע ולא לקבל את זה בצורה הזאת, לכן הרצון הארצי שלי לא היה מספיק חזק - הרצון הנשמתי נתן את הטון. עוד דוגמא זה נושא העבודה, כשהגענו לכאן החלטנו בערך באיזה תחום נעבוד - זה לא מוגבל לדבר אחד אלא לתחום רחב מאוד, למשל תחום הרוחניות יש בו המון המון שיטות והמון דרכים לעזרה ואפשר להתחבר לכל אחד מהם לא חייבים להיתקע עם משהו אחד. כאשר לא הולך לנו למצוא עבודה או לא טוב לנו במקום מסויים, אנחנו צריכים לשים לב למה זה קורה ולא לבכות על מר גורלנו למה אנחנו לא מוצאים עבודה, כי אם היינו קשובים היינו מבינים שאנחנו לא במקום הנכון לנו, ושעלינו לדעת לחפש במקום אחר או לבדוק עם עצמנו מה הסיפור שלנו מול נושא העבודה הפרנסה. אני נתתי כאן מעט דוגמאות ואני מקווה שהפעם זה קצת יותר ברור, מה שהתכוונתי לומר לפני כן. ושוב פעם הכל נתון לפרשנויות של כל אחד. זאת הפרשנות שלי.