שאלה לדיגטלים

• פותח הנושא old
  • פורסם בתאריך

maxos

New member
תמיכה לאחור תמיד תהיה לך בכל

הגרסאות הבאות של קנון. מי שיכול לא לתמוך זה תוכנות צד שלישי כמו Adobe או capture One.

ת ו מ ס1

New member
מקס, אני כבר מזמן לא תמים

שים לב מה קרה לעדשות של קנון FD.... ואין לי שום סיבה להניח שיתמכו ב RAW של 10D עוד 20 שנה..... תומס

maxos

New member
יש הבדל בין ביוניט לקוד תוכנה.

להוסיף קוד תוכנה לא ישאיר אותם מאחור בשוק. אני לא חושב שתהיה לך בעיה.

לא מתעסקת בזה בכלל.אולי בעתיד

אבל רק במקרים ממש ממש מיוחדים,או כשלא תהיה לי ברירה.

רק ב - RAW

אני משתדל לצלם רק ב RAW עד כמה שאפשר. זה מאפשר שליטה טובה בהרבה בתוצאה הסופית. אין ויכוח. הבעיה במצלמות כמו ה D100 הוא שזמן השמירה על הכרטיס הוא אין סופי ולמעשה לא מאפשר לעבוד. שמירת קובץ RAW מכווץ על כרטיס זכרון ב D100 אורך כ - 40 שניות בעוד שב D2H אותה פעולה אורכת שניה אחת או פחות. זה ההבדל בין מצלמה מקצועית לבין צעצוע מפלסטיק. כרגע, אני משתמש ב D1X שבה שמירת קובץ RAW מכווץ אורכת 14 שניות בעוד קובץ RAW לא מכווץ נשמר בפחות מ - 5 שניות. הקצב האיטי הזה אינו מאפשר לי לעבוד עם קבצי RAW כשנדרש צילום מהיר כמו בספורט. בקרוב, כשאקבל את ה D2H(במקרה הגרוע בסוף ינואר), אני עובר לצילום משולב RAW+JGP כאשר כל צילום נשמר על הכרטיס בשני הפורמטים בעת ובעונה אחת. שמירה כזאת אורכת קצת יותר משניה אחת וניתן לשמור 24 תמונות ברצף עד שה"באפר" הפנימי של המצלמה מתמלא. השיטה המשולבת מאפשרת מצד אחד צפיה מהירה בתמונות על גבי המסך האחורי ושילוח שלהן באמצעות מודם ADSL מהנייד למערכת העיתון ומצד שני שומרת אופציה ל"עבוד" בהמשך על התמונות מתוך קיבצי ה RAW לקבלת איכות טובה יותר להגדלות והדפסות.

old

New member
בקנון המירה מאוד מהירה

הבעיה זה הנפח ההיסטרי. עדיין לא גיבשתי דעה אבל תודה על דיון מעניין

לא בדיוק..

אין כמעט הבדל בנפח. קובץ RAW מכווץ בניקון או בקנון "שוקל" כ 3MB בעוד שקובץ JPG ברזולוציה מלאה בניקון D100 או קנון 10D שוקל גם 3MB. זה היתרון של מצלמה מקצועית חדישה.

ted

New member
צעצוע מפלסטיק? לצעצוע הזה יש יותר

רזולוציה מה D1X שלך וגם מה D2H העתידית. הוא שומר קובץ RAW לא מכווץ ב 10-12 שניות. נבדק לפני שתי שניות, יותר מהיר מהגרוטאה ששילמת בשבילה 6000 דולר. למה הזלזול?

רזולוציה זה לא הכל..

אתה בעצמך הטפת לא פעם שפיקסלים זה לא הכל. לא חוזר בי מההגדרה שה D100 היא צעצוע מפלסטיק ומסכים אתך שה D1X שלי היא גרוטאה. רק שבגרוטאה שלי קובץ RAW לא מכווץ נשמר ב 4 שניות(מהיר פי שלוש ממהירות הבדיקה שלך!!) ואפשר לצלם ברצף, 14 תמונות ב RAW לא מכווץ לעומת 4 ב D100. אין ספק שה D1X היא איטית ולא מתאימה להרבה מצבי צילום אבל היא עדיין מצלמה שבנויה כמו "טנק" לעבודה מקצועית בתנאים קשים. כל צלם מקצועי רציני שפגשתי שעובד עם ה D100 ויש כמה כאלה, טען שעושה זאת מחוסר ברירה, בעיקר בשל מחסור בתקציב והיה מעדיף עוד D1H או D1X. יש גם כאלה שהעדיפו D1 על פני ה D100 בעיקר בשל החוסן הפיזי של הגוף. לצילום עיתונות וספורט גם זה מספיק. ה D100 היא צעצוע מפלסטיק, אולי נחמד, אבל צעצוע.

amirmk

New member
אני בין אלו שהעדיפו D1 על D100.

לצלמי ספורט ה-D100 זאת בדיחה. שלוש תמונות בשניה למשך... שניה. אולי קצת יותר. לא שמושי מאוד. לא הייתי קורא ל-D100 צעצוע, בכלל לא. היא מצלמה טובה, שלא בנויה בסטנדרטים מקצועים.

ted

New member
תגיד לי - כמה צלמים יש בפורום הזה

שהולכים מכות עם המצלמה שלהם? מישהו אמר שה D1X לא מספיק חזקה לדפוק איתה מסמרים או לחבוט איתה על ראשים? תודה לאל שזה לא המקצוע שלי, אלא רק תחביב. להיתקל בכמוכם, שומו שמים! מה אתה משווה למה? אנחנו נקלעים כל פעם לויכוח הדבילי הזה - למה? נראה לי כמו ויכוח של טירונים של גולני למי יש יותר ג..ל. אם הייתי מתפרנס מזה, בוודאי שהייתי קונה מצלמה שעליה אפשר לסמוך על פרנסת המשפחה, אבל זה לא מה שקניתי, מאידך, גם אם הייתי קונה, לעולם לא הייתי מזלזל במישהו אחר. בשורה התחתונה התוצאה קובעת = הצלם, שכחת? אם ה D2X תהיה טובה ובמחיר שפוי - אקנה אותה. אשמח להשוות אותה ל D2H העתידית שלך. אבל בינתיים שילמתי 1/3 ממך על מצלמה וקיבלתי יותר תמורה ממך...

לא למטרה שלי..

את ה D2H עוד לא קיבלתי ואת ה D2X כבר הזמנתי. ברגע שתצא לשוק אקבל אותה, יתכן שאפילו שתיים אם ה D2H לא תספק את הסחורה ול D2X יהיה קצב אש של לפחות 4 תמונות בשניה. אבל זה כבר סיפור אחר. הבעיה עם ה D100 היא אנשים מתלהבים ממנה ובצדק, עד שהם לוקחים ליד את ה D1X או H או קנון 1D וכו'. אז הם מרגישים למשל איך בתנאי אור קשים האוטופוקוס "טס" למטרה ולא מחפש ומחפש עד שהוא מוצא משהו ואז התמונה הלכה = הפרנסה הלכה. זה בדיוק הקטע שבתוצאה הסופית הצלם הוא הקובע. כן זה נכון אבל גם הצלם הטוב ביותר לא יוכל לצלם את התמונה שהוא רוצה אם המצלמה לא עובדת מספיק מהר או לא מפקסת מהר. צלם עיתונות שמפספס פריים בשניה עלול להיות מפוטר. השבוע זה כמעט קרה בהלוויה של הקצין מעפולה שנהרג ברצועת עזה כשרק צלם אחד הצליח לקלוט את הפריים של האחות של הקצין מצדיעה על הקבר והאחרים פיספסו את התמונה. אגב, לא בגלל שעבדו עם ה D100. המסקנה: בצילום עיתונות, כל שניה קובעת. הלחץ והמתח עצומים, התחרות קורעת ואסור לפספס. לכן, צלמי עיתונות זקוקים לטוב ביותר. אני לא מזלזל באף אחד ואפילו ממליץ להרבה אנשים לרכוש ניקון D100 או קנון 10D. למה? כי הן טובות ואיכותיות אבל לא למטרות שלי.

ted

New member
צילום עצוב שקורע את הלב.

המשפט האחרון החזיר אותך בכבוד.

amirmk

New member
סיכום מצוין. גם התמונה.

הצלם יוצר את התמונה, והמצלמה פחות מגבילה אותו. ולנושא קצת אחר: הדר מקבלים הזמנות לפני שהוכרזה המצלמה? כי כשהגעתי לשם כדי להזמין את ה-17-55 אמרו לי שעדיין אין על מה לדבר.

maxos

New member
אוי, זאת הולכת להיות עדשה!!

דווקא שמעתי שאין בעיה להזמין אותה.

למעלה