שאלה לדיגטלים

• פותח הנושא old
  • פורסם בתאריך

old

New member
שאלה לדיגטלים

מי מצלם בRAW?ומי מעדיף לא להתעסק עם זה? סקרנות בלבד באם כן באיזה תוכנה אתם משתמשים לעיבוד?

ted

New member
מעט מאוד. רק במקרים קיצוניים שחשוב

שיצא מוצלח בכל מחיר. משקל הקבצים ומהירות הכתיבה הם שיקול כבד נגד. עיבוד - NC3.5. מחכה ל 4 ואז אעשה UPGRADE. שיחקתי עם הדמו - נראה מצויין.

אותו כנ"ל. וזה די חבל למעשה..

הקבצים גדולים וזוללים מקום. אבל לצלם ב RAW זה להביא את המצלמה למקסימום יכולותיה. אולי שאלמד למצות את המנימום שלה.. אתחיל לעבוד על RAW

old

New member
בp.s הוא לא רציני

נכון יש יתרונות אבל צריך גם להתחבר לאיזה "ארנק אלקטרוני" אני מוצא את זה שימושי רק לכמה תמ' לא להכל

maxos

New member
אני מצלם רק בRAW. מעבר ליכולת

הגדולה שהקובץ הזה מספק הוא גם מאפשר הבטחה לשיפור האיכות בעתיד. לא ניתן לדעת מתי ואיזה חברה תוצאי תוכנה חדשה שאר מסוגלת להוציא יותר מהקובץ (Capture One???). זה יכול להיות עוד 10 שנים וזה יכול להיות מחר. אם הייתי מצלם בJPEG הייתי חייב להשאר עם התוצאות המצלמה הפיקה, ולא לנצל את יכולות העיבוד של העתיד באשר הם.

ted

New member
אם את כל הצילומים שלי ב D100 הייתי

עושה ב RAW - והמונה עומד על 60,000 - הייתי צריך דיסק קשיח של 600 ג"ב לאחסן אותם...הדיסק של ה 120 ג"ב שלי שמיועד לתמונות כבר צועק הצילו ובשבוע הבא יוחלף לאחד של 250 ג"ב. עוד שנה של אויר...

maxos

New member
יוסי, אתה לא עושה גיבוי על משהו?

הכול כך על הדסק הקשיח?

ted

New member
מגבה הכל על DVD פעמיים, אבל אוהב

לעבוד ON LINE מהקשיח ולא לחפש תמונה ב DVD. הטכנולוגיה משחקת לטובתי. בשנה הבאה יהיו דיסקים של 500 ג"ב, שנה אחרי של 1 ט"ב, וכ"ו, אז יהיה לי מקום ON LINE.

maxos

New member
תמיד אפשר לעשות RAID

ולחבר כמה ביחד. גם אפשר לעשות גיבוי כך. את FotoStation החדש כבר ניסית?

זה לא יציל אותך כשWINDOWS

יחליט לחרבש את אירגון הקבצים (כלומר, בעיית תכנה), או איזה וירוס ייכנס ויעשה שמחה וששון. מה שכן, זה ישפר את הביצועים

אפרופו גיבוי על DVD

שמעתי ש DVD ו-CDW עלולים להתחיל לסבול משגיאות אחרי כ 10 שנים, בניגוד לדעה הרווחת שתריבה עליהם מחזיקה לנצח. מישהוא עוד שמע על זה?

old

New member
אם הכמות תמונות שלך אתה צריך

להשכיר אולם באיזה סיפריה עירונית.

ted

New member
יש צורב, אבל רק לגיבוי. ניסית פעם

לפשפש ב 20 DVD כדי למצוא צילום בודד?

ת ו מ ס1

New member
דווקא פה יש לי בעיה

אני די "סומך" שבעוד 10 שנים אוכל לקרוא עדיין את נתוני ה jpeg שלי. אבל מי יבטיח לי שמהשהו יקרא את קבצי הraw של 10D בעוד 10 שנים ? סיכוי מצויין שקבצי ה raw יעלו אבק ושום דבר לא יקרא אותם. הם ספציפיים לדגם, לא רק לחברה והמבנה שלהם הוא סוד כמוס צריך לבצע הנדסה הפוכה לגלות את תוכנם - פויה. לכן אני מייצר מהם jpeg מהר, שישאר משהו. תומס

maxos

New member
../images/Emo13.gif קנון מחוייבת לתמוך עד הסוף המר

בקובצי הRAW שלך. אם לא תמצא חברה אחרת תמיד תוכל לעבד בתוכנה של קנון, גם בישנה.

ת ו מ ס1

New member
הלוואי ואתה צודק

יש איפשהו הבטחה שלהם לזה ? שלא יזנחו אותנו כמו את עדשות ה FD.... תומס

למעלה