שאלה לדוסים

רשום גם רשום

הם עשו לתורה העתק הדבק ועשו כמה שינוים שם אבל הם לא שינו את זה שארץ ישראל ניתנה לבני ישראל

SupermanZW

Well-known member
הוכחות מה|הדגש|קוראן|סדגש| בבקשה

אתה טוען טענות ולא מביא ראיות, איך אתה מצפה שנאמין לך? אולי אתה רוצה שאציג את הודעותיך בפורום ערבים והם יוכיחו לך שאתה טועה?

רצית ראיות,קיבלת ראיות

והכל בזכותך "סורה 5, 24 : משה מדבר לעם ישראל: "התקדמו בדרככם אל הארץ הקדושה אשר הבטיח (אללה) לכם". -סורה 7, 133: "אחר כך הורשנו לעם המעונה את הארץ הקדושה, את מזרחה ומערבה, ונתקיימו כל ההבטחות של ריבונך לבני ישראל ...". - סורה 10, 93: "אחר-כך הושבנו את בני ישראל לבטח בארצם והענקנו להם מכל טוב. " - סורה 17, 105,106: אללה מדבר ומזכיר את ההיסטוריה: "הטבענו אותו [פרעה] ואת כל אשר לו יחדיו ואחר כך אמרנו לבני ישראל: 'התנחלו בארץ ישראל וביום האחרון תופיעו בפנינו יחדיו'...". - סורה 28, 3-:-5: "אך אנו החלטנו להטות חסד לחלשים ולעשותם למנהיגים ויורשים בארץ שהחלטנו להושיבם בה, וכן להביא על ידיהם על פרעה ועל המן עם צבאותיהם את האבדון שהיו חוששים ממנו." "

SupermanZW

Well-known member
תשובות ממוסלמי

את התשובות תוכל לקרוא בקישור, והרי ציטוטים מהתגובה שקיבלתי: בני ישראל לא קיימו את מצוות אלוהים ולא הסכימו עם מה שמשה ביקש מהם,לכן הם נדונו לחיי מסכנות כי כפרו בפסוקי אלוהים. לפי האיסלאם הארץ הזאת קדושה לכל בניו של אברהם אבינו ואינה נחלת היהודים בלבד. לפי האיסלאם התורה שיש בידי היהודים כיום היא לא אותה תורה שאלוהים נתן למשה,חלק ממנה הלך לאיבוד,חלק שונה,וחלק נשאר איך שהיה.

הגבת באותה תגובה אני רצית להגיב לו

נראה מה תיהיה תגובתו לכל אותם הפסוקים

dafnaleh

New member
שאלה

לפי האיסלאם, מדוע אלוהים, שאמור לדעת הכל- עתיד עבר והווה, שידע שבני ישראל יחטאו - מדוע הבטיח להם הבטחות ?

SupermanZW

Well-known member
צריך לשאול את המוסלמים

אולי הם ידעו את התשובה, הפני את שאלתך לפורום ערבים ותוכלי לקבל שם תשובות, אני הפנתי את שאלותי לשם וקיבלתי תשובה. אגב שאלתך מתאימה לכל הדתות המונותאיסטיות, לא רק לאיסלאם, הדתות שאינן מונותאיסטיות הן פחות מפותחות מהמונותאיסטיות, מסיבה זו (וגם אחרות, אשר כבר הזכרתי בפורום זה בעבר) איני מאמין באף דת.

dafnaleh

New member
נכון שהיא מתאימה לכל הדתות,

אבל במקרה זה מדובר על האיסלאם.

Brusi

New member
אני בטוח שיש להם הסבר,

כמו שלך יש הסבר לכל דבר דומה שאני אמצא בתנ"ך

כן,והוא יהיה קשור לאתאיסטים בארצנו

אבל בכל זאת,זאת עדיין כפירה בדברי אללה

SupermanZW

Well-known member
ניתן למוסלמים להגיב

הבאתי קישור להודעתך בפורום ערבים, בקרוב תופרך טענתך.

הוא התיחס רק לפסוקים שיש בהם בעיות

בתרגום הוא לא היתיחס לפסוקים האלה סורה 5, 24 : משה מדבר לעם ישראל: "התקדמו בדרככם אל הארץ הקדושה אשר הבטיח (אללה) לכם". -סורה 7, 133: "אחר כך הורשנו לעם המעונה את הארץ הקדושה, את מזרחה ומערבה, ונתקיימו כל ההבטחות של ריבונך לבני ישראל ...". ----------------------------------------------------------------- סורה 6, 155,156 , אללה מצהיר: "אנו נתנו למשה את הספר בשלמותו! ... ספר זה מבורך הוא". סורה 10, 94: "אם יש לך ספק כל שהוא בדבר-מה [מן הקוראן] שהורד אליך, שאל את [בני ישראל] שקיבלו ולמדו את ספר [התורה] לפניך". כך התנ"ך מקובל כיותר מדויק ומושלם מאשר הקוראן. - סורה 46, 11 : "לפני (הקוראן) ניתן ספר [התורה] למשה בהדרכה וחסד וספר (הקוראן) מאשר אותו בשפה הערבית ...". מוחמד, הפונה למוסלמים, מצווה: סורה 4, 135 : "המאמינים! האמינו באללה ובשליחו ובספר אשר הוריד לשליחו וכן בספר (התורה) שהורד מקודם..." סורה 46, 8: "אין אני מחדש דבר שלא נתגלה כבר על-ידי השליחים שקדמו לי".

SupermanZW

Well-known member
נחכה לתשובות המוסלמים

ואז נראה איך הם יסבירו את הפסוקים שהבאת מהקוראן.

dafnaleh

New member
כמו ביהדות,

בה לא מקבלים שום דבר מהתורה כמו שהוא, אלא מסתמכים על פרשנויות, כך גם שם בנושא הזה.

הדת שלהם היא לא יותר מאשר

בדיחה תשובה על כל הפסוקים,עדין לא ניתנה,וכנראה שגם לא תינתן נראה כמה חכמים המפרשים המולסמים,כאשר הם נדחקים לפינה

dafnaleh

New member
גם הם חושבים שהדת שלך היא

לא יותר ממשהו שעבר זמנו ואינו נכון. ועדיין הם מאמינים בה באותה האדיקות. איך תסביר את זה?

SupermanZW

Well-known member
הערה

חלק מסיפורי התורה נלקחו מספר דת הודי עתיק בשם ריג' וודה, אשר נכתב לפני כ-4000 שנה.

כמובן

רק שכחת דבר אחד התורה ניתנה לעיני מיליונים במעמד בלתי ניתן לעירעור אם הדת הוודית הזאת שמעה גם על אברהם אז זה מאמת עוד יותר את התורה

neko

New member
די, אתה מזכיר לי כ"כ את הפרחה

שאמרה "נכון שזה נורא אירוני שרבין נרצח דווקא בכיכר רבין?"

למעלה