שאלה לדוביד

vertrag

New member
שאלה לדוביד

האם אתה יכול לומר באחריות שמה שעושים במניות המעוף הינו חוקי? אודה על תשובתך.

V e n d o r

New member
באחריות מלאה - כן.

מותר לקנות מה שרוצים ובכמה שרוצים ע"מ לווסת את המדד (כל עוד לא מריצים מניות כמובן)

צפוני115

New member
קונספירציה??

דיברנו על זה הרבה בקורס אצל דוביד התשובה של דוביד " אין קונספירציה"!!!!!!!!!!!!!!!!!! ואין גנבים!!!!!!!!

vertrag

New member
אני מסתפק בדעתכם אבל

אני רוצה לקרוא על זה, לא נראה לי שמישהו כתב מפורשות שמותר, אולי פשוט לא כתבו שאסור...

V e n d o r

New member
מה לא חוקי בלקנות מניות ??????

בוא תסביר לי - בא גוף רוצה לקנות בכמה שאתה רוצה למכור - מה לא חוקי? מה איכפת לך מה האינטרס שלו.. הוא רוצה להשקיע לטווח של 200 שנה - זכותו המלאה!

vertrag

New member
Vendor בוא לא נהיה תמימים

השאלה אם הקניה והמכירה לצורך וויסות המדד חוקית בכל מצב ואני משער שאם אחפש לא אמצא משהו כתוב בחוק שאוסר על כך. היום בערב אנסה לחפש באתר הרשות תקנות העוסקות בהגבלות על עיסוק במעוף. תודה על תשובתכם.

vertrag

New member
הבטחתי ולכן אקיים

חיפשתי קצת בגוגל ולהלן מה שדגתי תוך כמה דקות: צביעת טייפ מעשה בלתי חוקי של משקיעים, שקונים ומוכרים נייר ערך מסוים בינם לבין עצמם כדי ליצור רושם מלאכותי של פעילות ניכרת, במגמה למשוך משקיעים אחרים לקנות מהם את המניה במחירים גבוהים ותוך גריפת רווח בלתי-חוקי. מקור: wallatrade ------------------------------------ "הוראות פליליות בחוק ניירות ערך התשכ"ח-1968 יש להדגיש - במשך שנים הייתה הנחה שכיוון שהחוק מתייחס לשינוי שער, הרי שהגדלת המחזור בני"ע ללא שינוי שער, לא תיחשב כעבירה על פי סעיף 54. אולם כיום, הולכים אחר הלכה שנקבעה בידי השופט סטרשנוב בתיק פלילי שהתנהל בבית המשפט המחוזי בתל אביב, ועל פיה, טובת הציבור דורשת שניסיון (לגרום בדרכי תרמית) מספיק. קראו את פס"ד מדינת ישראל נגד טל פודים בנושא עבירת תרמית תוך שימוש ברשת האינטרנט (ס. 54)." מקור: אתר nevo ובנוסף צירפתי פסק דין מעניין אך עתיק שרק התחלתי לקרוא. המשך יבוא.

יוס יוס

New member
תחלק את שאלתך לשתיים :

תרמית בנירות ערך (הרצה ,ויסות,וכדומה). והשקעה בניהול תיקי השקעות.(מה לעשות עם כסף נזיל) אתמול זו לא הייתה תרמית...זה כמו שדוביד קורא לזה "כסף אמיתי"

vertrag

New member
אתמול זה היה מבוסס על הערכות

שונות להמשך המסחר בוול סטריט, את זה אני אומר בדיעבד. ללא קשר, בכל בורסה יש ניסיונות השפעה על המדדים וזה מובן הבעיה שאצלנו זה קל מדי עקב הבדלי הסחירות במניות המעוף.

יוס יוס

New member
ובנוסף -> כסף שיוצא במיליונים (בדוג

בדוגמא זו מטבע) לא נכנס לארנק ... מפזרים אותו לשאר האפיקים + מניות למנייהן שהיו רשומות להשקעה ! לכן אתם רואים כלים שלובים ... וכמובן שזה יותר מחוקי - זה מתבקש !!

ארה"ב -ויסות?גוגל...............

זוכרים את יממת גוגל לא מזמן? ירדה אחוזים ניכרים ,והמדדים ניסגרו ללא שינוי. מה זה אומר? גם אם קיים כאן ויסות,זה קיים בכל העולם. הסיבה? סוחרים קונים את המדד,דרך מניות,או דרך ניגזרים ולכן שמניה משפיעה,יש לה תמיד מחליפה. דוביד

back again

New member
גם אני חשבתי ככה פעם

בגלל שלכאורה השוק בארץ קטן יותר והמחזור קטן משמעותית אבל... מבחינה ריאלית אין שום הבדל. אתה לא יכול להשוות את סדר הגודל של ההשקעות של המוסדיים שם וכאן.

vertrag

New member
אני משווה את ההון הנדרש להפקת רווח

דרך שוק הנגזרים וזה לא נראה לי אותו דבר

למעלה