התכונה הזאת, לפי מה שקראתי בכל מני מאמרים
שמסתובבים ברשת, יעילה אם יש לך פחות מ-2GB זיכרון במחשב. אם יש לך 2GB או יותר, היא לא תתן יותר מדי. ההצעה הכי טובה היא 2GB עם XP. לגבי פירמוט של ויסטה: יש עם זה כמה בעיות שצריך לדאוג לפתור לפני הפרמוט: 1. נושא ה-SATA (להכין מראש את כל מה שצריך, בעיקר את הדיסק המשופץ, יש על זה כמה מילים בטאגליין). 2. דרייברים ל-XP עבור הדגם שלך. HP לא עושה חיים קלים למי שרוצה XP (למרבית הדגמים אין דרייברים בכלל או שלחלק יש אבל לא לכל החומרה, בעיקר הפחות חשובה). 3. נושא מחיצת האחזור: ב-HP אפשר לראות אותה דרך חלונות (ואני חושב שהיא אפילו נמצאת על כונן נפרד, לפחות ב-HP שאני ראיתי מסוג DV6003). כדאי מאוד להשאיר אותה לפי דעתי. אתה יכול להעתיק אותה ל-DOK (היא גדולה יחסית, באותו HP שראיתי היה מדובר על כ-5GB). מצד שני, אני לא בטוח שתוכל להשתמש להחזיר אותה אם תמחק אותה (למרות שיש לך אותה על ה-DOK, אולי יש עניין של טועני מערכת או דברים כאלה, לא ממש מתמצא בנושא, לא ניסיתי מעולם להמיר ויסטה ל-XP). בדרך כלל ניתנת אפשרות להכין דיסק גיבוי למערכת הזאת (בדוק בתפריטי התחלה של חלונות לאפשרות כזאת, ב-HP שראיתי הייתה אפשרות לצרוב את ה-CD רק פעם אחת! - לתשומת לבך). הערה: ויסטה זה לא כל כך נורא כמו שעשו ממנה (יש לי הרגשה של עדר בנושא). אבל צריך ללמוד את השגעונות שלה (ויש לה כאלה). הערה נוספת: יש תוכנות שעבדו על XP אבל לא עובדות על ויסטה. אם יש לך משהו יחודי, אתה יכול לבדוק באתר החברה אם יש גרסא לויסטה (לפעמים יש חומרה הקפית שצריכה דרייבר יחודי לויסטה וצריך להוריד מאתר החברה, למשל מדפסות או סורקים).